joi, 30 aprilie 2015

HBO și canalele tv ale diviziei Turner au obținut jumătate din veniturile totale ale companiei Time Warner

Time Warner a anunțat un prim trimestru al anului 2015 destul de profitabil, stimulat de publicitatea mai multă și in special de veniturile din abonamentele de la divizia Turner și din rețeaua HBO.

Veniturile din divizia Turner, care detine televiziuni cum ar fi CNN, Boomerang și Cartoon Network, au crescut cu 4,5% in primul trimestru.

Veniturile din publicitate au crescut cu 4%, iar veniturile din abonamente cu 3%.

Veniturile HBO au crescut cu 4,4%.

Serviciu de streaming HBO Now, care nu necesită suplimentar abonament la un furnizor de servicii tv cu plată, a fost lansat pe dispozitivele Apple la începutul acestei luni, tocmai la timp pentru premiera sezonului 5 al serialului "Game of Thrones".

"Răspunsul inițial la HBO Now a fost foarte pozitiv, atât în ​​termeni de abonați, cat și de utilizare" a declarat seful executiv Jeff Bewkes.

Time Warner a precizat că premiera "Game of Thrones" a fost urmarita de un total de 18,1 milioane de spectatori în primele două săptămâni, cu peste 1 milion mai multi decat la primul episod din sezonul precedent.

Turner și HBO au adus împreună mai mult de jumătate din veniturile totale ale Time Warner.

Afacerile studioului au crescut cu 4,3%, în principal din venituri de acordare a licențelor pentru abonamente VoD, din vânzarea drepturilor pentru "Friends" si a filmului "American Sniper".

Venitul net al companiei, cu toate acestea, a scăzut la 970 milioane dolari în trimestrul încheiat la 31 martie 2015, de la 1.29 miliarde dolari cu un an mai devreme. Cauzele au fost creșterea costurilor de marketing, în special legate de lansarea HBO Now , dar si cheltuielile mai mari pentru productiile originale. Veniturile totale au crescut insa la 7,13 miliarde dolari, de la 6,80 miliarde dolari cuun an mai devreme.

În anul 2014, în timpul unei oferte de drepturi și plasament privat, Time Warner a crescut proprietatea economică asupra CME pe o bază diluată, la aproximativ 75%. CME este compania care detine si televiziunile romanesti ale Pro Tv.


Niciun comentariu despre subiectul „HBO și canalele tv ale diviziei Turner au obținut jumătate din veniturile totale ale companiei Time Warner”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile