sâmbătă, 4 aprilie 2015

LG a confirmat că toată gama sa de televizoare din 2015 este compatibilă DVB-T2. Care sunt diferențele dintre DVB-T2 și DVB-T ?

Conform LG Romania, "toată gama de TV LG 2015 este aliniată standardului nou de transmisie respectând normele DVB-T2. (...). Standardul de transmisie ce va fi implementat ( nr: în România ) este DVB-T2" ( dovada o gasiti de exemplu la caracterisiticile unui model de AICI).

De asemenea, conform LG Spania, compania a introdus pe piata inca din anul 2012 unele modele de televizoare cu tunere DVB-T2, noul standard pentru televiziunea digitala terestra. Compania precizeaza ca toate modelele sale de televizoare a caror denumire completa se incheie cu litera "V" sunt compatibile DVB-T2. Bineinteles, pot exista si alte modele de la LG care au DVB-T2, dar numai pentru modelele 2015 ( iar pentru cele mai vechi de 2015, daca au macar V la final in denumire ) am gasit confirmarea oficiala generalizată a prezenței tunerului DVB-T2.

Care sunt diferențele dintre DVB-T2 și DVB-T ?

DVB-T2 este abrevierea pentru "Digital Video Broadcasting – Second Generation Terrestrial", fiind extinderea standardului de televiziune DVB-T, lansat de consorțiul DVB, conceput pentru transmiterea televiziunii digitale terestre. DVB a fost standardizat de ETSI. Acest sistem transmite comprimat audio digital, video, precum și alte date "physical layer pipes" (PLP-uri), utilizand modularea OFD, concomitent cu comprimarea și intercalarea. Rata de biți oferita este mai mare, comparativ cu predecesorul său DVB-T, noul sistem fiind mai adecvat si pentru transmisia terestră a semnalelor HDTV.

Televizoarele cu tuner compatibil doar DVB-T nu vor putea receptiona transmisiile terestre digitale DVB-T2, din cauza că DVB-T2 utilizează anumite caracteristici pe care DVB-T nu le include:

- DVB-T2 permite Multiple Transport Stream si Generic Stream Encapsulation (GSE) ( DVB-T are doar un singur Transport Stream)
- DVB-T2 utilizeaza comprimare si modulatie variabile, iar DVB-T comprimare si modulatie constante.
- DVB-T2 utilizeaza tranformare matematică discretă Fourier (DFT) de 1k, 4k, 16k, 32k, pe lângă 2k si 8k ( DVB-T utilizeaza doar ultimele doua valori DFT ).
- DVB-T2 are densitatea modelelor pilot intermitente de verificare a calitatii semnalului personalizabilă la 1%, 2%, 4%, 8% din total si reprezinta ca medie 0,35% din total ( la DVB-T este fixa la 8% si reprezinta ca medie 2.6% din total).
- La DVB-T2, Forward Error Correction ( FEC ) functioneaza pe baza algortmilor Low-density parity-check si BCH ( DVB-T functioneaza pe baza algoritmilor de corectie a erorilor Convolutional Coding si Reed Solomon )
- DVB-T2 utilizeaza si FEC 3/5 si 4/5, pe lângă 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8 ( DVB-T nu are disponibile primele două valori FEC ).
- Desi ambele sisteme utilizeaza moduatie OFDM, DVB-T2 utilizeaza si schema de modulatie 256QAM, pe lângă QPSK, 16QAM, 64QAM ( DVB-T nu are schemă de modulatie 256QAM ).


8 comentarii despre subiectul „LG a confirmat că toată gama sa de televizoare din 2015 este compatibilă DVB-T2. Care sunt diferențele dintre DVB-T2 și DVB-T ?”:
Anonim

buna. unde trebuie sa ma uit daca televizorul meu LG are "Digital Video Broadcasting – Second Generation Terrestrial 2" adica DVB-T2. multumesc

Anonim

Te uiti daca ai la finalul modelului litera V, iar daca nu ai , nu e DVB-T2.

Anonim

Daca am LG 47 INCH CINEMA 3D SMART TV 47LA620S si are
DVB-T, DVB-C, DVB-S2 , cum trec la DVB-T2 ? Ajutor va rog !

Anonim

Pai ai de ales intre:

1. Alt televizor cu tuner DVB-T2.

SAU

2. Receiver separat cu tuner DVB-T2, varianta mult mai ieftina.

Anonim

Tot ce are V și U la sfârșitul codului produsului este echipat cu dvb-t2. Este corect ca în România majoritatea sunt cu V dar poate apar și cele cu U și atunci e bine sa știm

Anonim

5 aprilie 2015, 20:25 Daca am LG 47 INCH CINEMA 3D SMART TV 47LA620S si are
DVB-T, DVB-C, DVB-S2 , cum trec la DVB-T2 ? Ajutor va rog !

am acelas model de tv teste facute la sibiu functioneaza perfect tvr hd tvr 2 ;

dany

Nu induce in eroare ! TVR HD si TVR 2 sunt transmise in Sibiu prin DVB-T, deci NU sunt transmise prin DVB-T2. Viitorul sistem de transmisie digitala terestra din Romania este DVB-T2, iar DVB-T nu va mai exista. Omul intreba daca are DVB-T2, tu ii aduci confirmari ca ar avea DVB-T ! Televizoarele cu DVB-T nu vor receptiona DVB-T2.

Roxana

Nu inteleg de ce se framanta atata lume cu DVB-T2 ca oricum compania de cablu iti va da in custodie un receiver.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile