vineri, 10 aprilie 2015

Serbia trece definitiv la televiziunea digitală terestră în iunie 2015

Serbia a intrat in a treia si ultima fază a tranzitiei de la televiziunea digitala analogica la cea terestră DVB-T2, utilizand si emițătoare de mare putere si de putere mediei de la Rohde & Schwarz, precum si alte echipamente. Emisia terestra analogică este programată să fie întreruptă definitiv in acest an.

Emisiona Tehnika Veze (ETV) este agenția națională de radiodifuziune a Republicii Serbia și oferă servicii de radio și televiziune la nivel national. ETV opereaza peste 250 de locatii de emițătoare și este un furnizor important de infrastructură pentru mai multe companii de telecomunicații și radiodifuziune.

Pentru trecerea de la televiziunea terestră analogică la cea digitală, ETV a upgradat rețeaua sa de emițătoare, pentru a face posibila emisia DVB-T2 la nivel national. Operatorul a decis în favoarea unui consorțiu format din Rohde & Schwarz Austria, Kathrein și Comutel și a însărcinat aceste companii cu înființarea a trei noi multiplexuri.

Rohde & Schwarz a furnizat emițătoare de mare putere 40 R&S THU9 pentru 10 de locatii, emițătoare de putere medie 24 R&S TMU9 pentru sase locatii si peste 240 emitatoare de mică putere R&S MLX și R&S XLX ( pentru zonele neacoperite cu semnal de la emiatatoarele de putere mare si medie ). Ca urmare, ETV opereaza cele mai eficiente energetic sisteme de pe piață, reducând necesarul de energie cu până la 42% si automat si costurile.

În 2010, Rohde & Schwarz a fost implicat în prima fază a dezvoltarii DVB-T2din Serbia și a livrat aproximativ 70 de emițătoare. În 2013, compania a câștigat o altă licitație pentru asigurarea cu semnal a zonele neacoperite de emitatoarele cu puteri mari si medii. Contractul pentru faza a treia a fost semnat în decembrie 2014.

Tranziția Serbiei la DVB-T2 ( cu acoperire de 98 % din gospodării ) este programată să fie finalizată până in luna iunie 2015.

Grupul Rohde & Schwarz ofera solutii în următoarele domenii de activitate: testare și măsurare, difuzare și mass-media, comunicatii securizate, securitatea cibernetică, monitorizare radio și radiolocație. Înființată în urmă cu peste 80 de ani, aceasta companie independenta este prezentă în peste 70 de țări. Grupul se numără printre liderii de pe piața mondială în domeniile sale de activitate. La 30 iunie 2014, Rohde & Schwarz a avut aproximativ 9800 de angajati. A realizat un venit net de 1,75 miliarde de euro în anul fiscal 2013-2014 (iulie-iunie). Compania are sediul in Munchen, Germania. De asemenea, are si sedii regionale în Singapore și Columbia, Maryland, Statele Unite ale Americii, pentru a gestiona operațiunile sale în aceste regiuni.


5 comentarii despre subiectul „Serbia trece definitiv la televiziunea digitală terestră în iunie 2015”:
Anonim

...ţară civilizată... :)

Anonim

tara care acum 20 de ani era in razboi

Anonim

noi tot la analogic ramanem...

Anonim

> Interesant ca in anul 1999 a fost bombardate aproape toate emitatoarele-TV din Serbia. Dupa numai 16 ani nu numai ca au reusit sa le refaca si construiasca, insa au reusit si sa puna cele mai moderne sisteme in lume pentru digitalizatie DVB-T2 mpeg4.
> Ma bucur pentru sarbi si mai mult ma bucur ca eu din BANAT cu antene spre Serbia pot prinde destule semnale sarbesti foarte frumoase.
> Sunt trist pentru noi ca am ramas ultima tara care nu am reusit sa ne punem si noi DVB si o sa fim obligati sa inchidem emitatoarele analogic si sa le trimitem la fier vechi ca nu mai avem permis sa deranjam cu semnale analogice dupa 17 iunie :(

Anonim

Felicitari pentru ei, caci noi am ramas doar cu buzele umflate si inca ne spargem capul cu banda VHF...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile