marți, 7 aprilie 2015

Televiziunea analogică terestră va supraviețui în România în banda VHF, până la Revelionul 2017 ?

Autoritătile iau in calcul ca TVR 1 si alte 8 televiziune private sa fie difuzate in continuare in analogic terestru in banda VHF ( 147-230 MHz ), până pe 31 decembrie 2016, conform unui document obtinut de HotNews.ro, ce vizeaza un proiect de lege care sa rezolve temporar, pana la sfarsitul anului viitor, continuarea difuzarii unor servicii de televiziune analogica terestra.

Documentul precizează că emisia in banda VHF nu beneficiaza de protectie radio si că dacă există indicii legate de posibile interferente ale statiilor de radiocomunicatii, vor trebui sa se ia toate masurile necesare, inclusiv inchiderea statiei de emisie, pentru respectarea angajamentelor internationale la care Romania este parte.

Televiziuni: In momentul de fata, in benzile VHF si UHF se difuzeaza mai multe servicii de programe publice televiziune apartinand SRTV ( respectiv TVR 1, TVR 2, precum si programele sale regionale). În banda de frecvente VHF se difuzeaza un numar de 8 posturi private de televiziune, in timp ce in banda de frecvente UHF se difuzeaza 162 de posturi private de televiziune, astfel incat marea majoritate a posturilor private de televiziune isi vor inceta difuzarea terestra la data de 17 iunie 2015.

Emițătoare: În acest moment, in Romania, banda VHF este utilizata pentru transmisia de programe in sistem analogic terestru de catre operatorul public de televiziune ( prin intermediul a 339 de statii de emisie) si de catre 5 operatori privati de televiziune ( prin intermediul a 7 statii de emisie), mai precizează sursa citată.

UPDATE 28 aprilie 2015: CNA a dat aviz favorabil în şedinţa din 28 aprilie 2015 acestui proiect de lege care prevede că emisia terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic poate continua, temporar, până pe 31 decembrie 2016.

UPDATE 10 iunie 2015: Emisia tv analogica terestra continua în FIF ( 174-230 MHz) până la Revelionul 2017, pentru posturile publice si private de televiziune.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea analogică terestră va supraviețui în România în banda VHF, până la Revelionul 2017 ?”:
mradu

Firmele de telecomunicatii sunt deja afectate de emisiile in vhf...cablistii vor intra in prelungiri...ue e cu ochii pe digitalul nostru...iar mii de familii nu au receptoare digitale...complicat. Accesul liber la informatii si cultura pentru popor...

Anonim

nu stiu ce sa mai faca sa fenteze DVB-T2, e clar ca e ceva neinregula la mijloc

Anonim

e de inteles,ne intoarcem in timp,tot mai bine era pe timpul lui nea Nicu

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile