miercuri, 1 aprilie 2015

Televiziunea Universal Channel România se închide

Versiunea românească a televiziunii Universal Channel se retrage din Romania incepand cu 1 mai 2015, ultima zi de emisie in țara noastră fiind 30 aprilie, anunță Pagina De Media, care precizeaza că reprezentanții Universal Networks International, compania care deține postul de televiziune, au declarat că decizia a fost luată după o evaluare minuțioasă și că se vor concentra pe celelalte posturi din portofoliu, Diva și E! Entertainment Television.

„UNI își va concentra eforturile strategice către televiziunile Diva și E! Entertainment Television și va continua să evalueze oportunități de a lansa în viitor alte canale TV pentru a-și optimiza prezența în România”, au mai declarat aceștia pentru sursa citată.

Pe 1 ianuarie 2015, televiziunea Universal Channel România a iesit din grila RCS-RDS si nu a mai fost reintrodusa. Pe 1 mai 2015 va iesi din grila tuturor operatori de servicii tv cu plată din Romania care transmit acest canal ( Telekom Tv, Nextgen, AKTA, iNES etc ).

Cu o audienta in 103 țări, Universal Channel este tradus in 16 limbi, inclusiv momentan si in limba româna.

Universal Networks International este o divizie globală de televiziune a NBCUniversal, care oferă conţinut pentru mai mult de 176 de ţări din Europa, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia Pacific.

Televiziunile companiei sunt ( pe langa Universal Channel ): Syfy, E! Entertainment Television, DIVA Universal, 13th Street Universal, Studio Universal, The Style Network, Telemundo şi Golf Channel. Compania este implicata si in KidsCo, dar reprezinta si Movies 24.

De asemenea, NBCUniversal News Group coordoneaza operatiunile internationale ale CNBC şi NBC News.

Tot pe 1 mai, dar anul trecut, televiziunea The Style Network s-a retras din România, in urma deciziei transmise de catre managementul televiziunii. The Style Network este deținută ca un joint-venture între NBCUniversal și Hearst Corporation

UPDATE 1 aprilie 2015, ora 23:20 - Conform telesat-news.net, Universal Channel se va retrage din 30 aprilie 2015 si de pe piața media din Ucraina.


22 de comentarii despre subiectul „Televiziunea Universal Channel România se închide”:
Anonim

Așa s-a întâmplat și la alte canale din acest portofiliu de exemplu:Style Network,KidsCo,Movies 24

Anonim

poate e pacaleala de 1 aprilie ??

Unknown

Pai daca au fost scosi de RCS-RDS.Asa sa intamplat si cu variantele locale Animal Planet si TLC.

Anonim

1. Nu e pacaleala
2. Nu are legatura cu faptul ca a fost eliminat de la RDS
3. Universal a tot eliminat canale si din alte tari in ultimele ani.
Au tot marit preturile, continutul a ramas la fel.

Anonim

2. Cred ca totusi conteaza ca incepand de la Revelion au pierdut brusc jumatate din audienta, ca RCS cam atatia abonati are, jumatate din Romania.

Anonim

Si Discovery a pierdut tot atata dar nu s-au retras.

George

Realitatea Plus va introduce Telekom.

Anonim

De unde știi că Telekom va introduce Realitatea Plus???

Anonim

Universal Channel, nu o sa mai existe,daca o sa se retraga din toate tarile,in plus anul trecut,The Style Network,nu a mai fost pe piata din Romania si probabil ca din 1 mai [anul acesta],o sa se retraga de tot si apoi Universal Networks International,scade din portofoliu doua canale,noroc ca au zis ca o sa lanseze canale noi in viitor

Anonim

Nu se retrag din toate tarile, ca emit in zeci de tari, inclusiv in HD. Se retrag doar din tarile in care nu au audienta pe care au dorit-o.

Didi

Ce audienta sa-si doreasca? ca aveau niste filme de tot rasul :)). Bine ca pleaca, in afara de taxe mari de retransmisie si brandu Universal nu ofereau mai nimic iar telespectatorul i-a trimis la plimbare

Anonim

Aveau mai mult seriale, nu filme, se vede ca nu prea l-ai urmarit. "Arcașul" era un serial bun.

Traian Gheorghe ONCIU

Nu prea înţeleg cum şi în ce fel se calculează audienţa. Autorul articolului de mai sus pomenea mai mulţi operatori, dar doresc doar să-l întreb cine a auzit de alţii decât RCS & RDS şi Dolce (actualul Telekom TV). Nu ştiu alţi operatori de TV decât aceştia doi şi UPC (fost Astral) care să fie accesibili la nivel naţional.
RCS & RDS a scos programul din grilă unilateral, fără ca să ţină cont de părerea proprilor abonaţi.
Ba mai mult, acum ceva vreme când Universal Channel nu a fost disponibil în grila RCS & RDS (poate doar local, nu pot fi sigur), am căutat cu disperare alţi operatori. În Constanţa, de unde sunt, UPC-ul a spus clar că nu îl are şi doar la Dolce l-am găsit. Alţi operatori mai mici, precum Boom TV au zis iniţial că îl au şi am început instalarea, dar în momentul în care au rezolvat dpdv tehnic şi mi-au instalat receiver-ul satelit, când să caut în grilă, nu era. Întrebând din nou (la momentul contractării îmi ziseseră că-l au în grilă), s-a dovedit că fusese o confuzie cu Diva Universal, motiv pentru care am anulat totul şi am rămas şi cu găuri în balcon. Prin urmare, cel puţin la nivelul judeţului, scoaterea din grila RCS & RDS a reprezentat MULT mai mul de 50% din audienţă. Ori o sondare de audienţă, ca orice altă sondare, trebuie făcută pe un eşantion reprezentativ, altminteri nu mai este statistică, ci manipulare.

Anonim

E problema ta daca nu ai auzit de Nextgen, AKTA, iNES ( care au in grila Universal Channel ) si alti zeci de operatori mai mici care functioneaza in Romania.

De asemenea, tu crezi ca Universal Channel e transmis doar in Romania ? De exemplu numai prin satelit ( deci fara sa tii cont de operatorii europeni de cablu si nici de exemplu de cei de America) gasesti vreo 20 versiuni in lista asta, care e actualizata cu ce se emite acum:

http://ro.kingofsat.net/find.php?question=universal&Submit=Zap

Anonim

A fost difuzat un promo cu inchiderea,mi sa parut ca ziceau ca programele vor fi preluate de Diva

Anonim

Am vazut din nou acel promo. Cred ca o sa-l vedeti daca dati mai rar pe Universal Channel,pana pe 01 mai

Anonim

Astăzi este ultima zi de emise în România...

George

Mai este 3 ore

George

in cateva minute

George

Universal Channel a murit :(

Anonim

Probabil ca azi dimineata ati observat ca nu l-au scos la telekom dar este ecran negru

George

R.I.P Universal Channel Romania 2007-2015

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile