marți, 7 aprilie 2015

Vivendi cumpără platforma video Dailymotion, deținută de Orange ?

Gigantul mass-media francez Vivendi a depus o ofertă pentru platforma de streaming video Dailymotion a companiei Orange, angajându-se să dezvolte websiteul la nivel mondial si în același timp să rămână sub deplin control francez.

Vivendi, care a fost interesat de ceva timp de platforma video, a depus săptămâna trecută oferta prin care dorește să cumpere un pachet de control în Dailymotion, după ce guvernul francez a indicat companiei Orange ( parțial deținută de stat ) să ia în considerare ofertele de la companiile europene.

Vivendi a făcut o ofertă de 250 de milioane euro, conform cotidianulului francez La Figaro.

Proprietarul francez al grupului de televiziune cu plată Canal+ , Universal Music Group si Activision Blizzard dorește să dezvolte Dailymotion la nivel global, împreună cu alte platforme pe care le operează sau la care este actionar, cum ar fi Watchever sau Vevo.

Operatorul de telecomunicatii PCCW din Hong Kong a fost eliminat ieri din discuțiile pentru a achiziționa o participație la Dailymotion, după ce guvernul francez a cerut public ca Orange sa căute cumpărători europeni pentru platforma video mentionată.


Niciun comentariu despre subiectul „Vivendi cumpără platforma video Dailymotion, deținută de Orange ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile