miercuri, 13 mai 2015

A fost prezentat logo-ul discurilor Ultra HD Blu-ray (4K)

Blu-ray Disc Association (BDA) a anuntat că specificatiile Ultra HD Blu-ray (4K) sunt complete și a prezentat oficial logo-ul noului standard.Noul format de disc promite includerea celor mai recente standarde video. Playerele Ultra HD Blu-ray vor reda si actualele discuri Blu-ray.

BDA spune ca noul format asigura o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, gama de culori extinsă, High Dynamic Range (HDR), precum si redarea de continut la rata mare de cadre (60fps).

UHD Blu-ray va sprijini si formate audio de ultimă generație, bazate pe obiecte. De exemplu, există două formate de sunet bazate pe obiecte, respectiv DTS:X și Dolby Atmos. Cu toate acestea, un purtator de cuvant al BDA a spus că sprijinul pentru aceste formate audio este opțional.

În plus, UHD Blu-ray va permite consumatorilor să vizualizeze la domiciliu conținutul discurilor pe dispozitive mobile.

Asociația a anunțat că va începe licențierea de produse Blu-ray Ultra HD în această vară, cu data de lansare preconizata pentru acestea pe la sfârșitul lui 2015 sau anul viitor.


Un comentariu despre subiectul „A fost prezentat logo-ul discurilor Ultra HD Blu-ray (4K)”:
Anonim

Interesante aceste discuri, mai ales ca au standard HDR. Sa speram ca apar cat de curand.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (403) Focus Sat (218) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (68) Orange (173) Telekom (257) UPC (229) Vodafone (46)