miercuri, 27 mai 2015

Domenii .ro cu diacritice

În data de 2 iunie 2015, timp de două ore, începând cu ora 23:00, ROTLD va instala o nouă versiune software pentru sistemul de înregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice ă â î ș ț. În acest interval de timp nu se vor putea înregistra noi nume de domenii, iar unele servicii oferite de ROTLD vor fi afectate temporar: pagina WEB a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul .ro nu va fi afectat.

Modificarea efectuată de ROTLD este probabil binevenită, fiindcă limba română utilizează diacritice, însă cu siguranță vor exista și alte opinii, în sensul că diverse persoane ar putea înregistra nume de domenii asemănatoare cu ale unor alte websiteuri ce au trafic semnificativ ( cum ar fi de exemplu bucătăraș.ro, știripesurse.ro, creștinortodox.ro, sfatulpărinților.ro și altele ), în scopul de a profita de confuzie și astfel de a atrage vizitatori, încât proprietarii websiteurile originale ar fi nevoiți să cumpere și nume de domenii asemănătoare, dar cu diacritice, pentru a evita un astfel de fenomen.

De asemenea, poate alții vor considera că nu este eficientă cumpărarea unui nume de domeniu cu diacritice, întrucât nu prea sunt utilizate în căutările pe internet, iar unii internauți poate nici nu știu cum să scrie cu diaritice de pe tastatură. Au fost două exemple, discuțiile pot continua mai jos la comentarii.


Niciun comentariu despre subiectul „Domenii .ro cu diacritice”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile