miercuri, 20 mai 2015

Pearl.tv, prima televiziune comercială 4K necriptată din Europa, se va recepționa prin satelit și în România

SES anunțat astăzi ca va asigura transmisia primei televiziuni comerciale necriptate in rezolutie 4K Ultra HD din Europa, printr-un satelit Astra din flota de la pozitia orbitală 19,2 grade est.

Canalul german de cumpărături pearl.tv va fi produs și difuzat în Ultra HD nativ din septembrie 2015. Compania-mamă a pearl.tv, Enstyle GmbH, va închiria capacitate suplimentară pe satelit pentru a lansa noul canal și va incheia de asemenea un contract cu SES Platform Services, o filială a SES, pentru a gestiona operatiunile tehnice ale emisiei Ultra HD. Pearl.tv va continua de asemenea si emisia in rezolutii SD și HD.

"Cu ani în urmă, pearl.tv a fost primul canal de cumparaturi care a difuzat programele sale in rezolutie HD. In curând, pearl.tv va fi primul canal comercial lansat în Ultra HD, demonstrând încă o dată initiativă pe care o avem în dezvoltarea tehnologiei mass-media europene. Vom produce și difuza programele pearl.tv in Ultra HD nativ, din noul studio al companiei", a declarat Michael Sichler, Managing Director al Enstyle GmbH.

"SES a fost în avangarda dezvoltarii tehnologiei Ultra HD inca din anul 2011. Sateliții noștri pot oferi o experiență cu adevărat captivantă Ultra HD, compania deținând infrastructura capabilă să distribuie în întreaga Europă continut la calitate extrem de ridicată 4K, pentru recepția in milioane de gospodării. Suntem mândri de colaborarea cu partenerul nostru pentru a atinge următorul punct de reper in evolutia tehnologiei Ultra HD, difuzând primul canal comercial necriptat din Europa in rezolutie 4K", a precizat Ferdinand Kayser, Director Comercial al SES.

Pearl.tv ste un canal de teleshoping mai special, axat in special pe vânzarea produselor electronice, electocasnice, IT si a serviciilor asociate. Receptia satelitilor Astra de la 19,2 grade Est este foarte bună în România, astfel incat si cei care dețin în țara noastră de televizoare Ultra HD ( care in general au tuner de satelit DVB-S2 incorporat ) se vor putea bucura de prima televiziune comercială 4K, transmisa necriptat prin satelit in Europa, conectând la televizor LNB-ul unei antene de satelit de 80-90 cm, orientată către 19,2 grade Est.

UPDATE 3 septembrie 2015: Televiziunea Pearl.tv 4K a fost lansată. Detalii găsiți AICI.


17 comentarii despre subiectul „Pearl.tv, prima televiziune comercială 4K necriptată din Europa, se va recepționa prin satelit și în România”:
Anonim

4k, 5k, 8k bla bla bla, daca nu se dezvolta 3Dul degeaba, rezolutiile mari nu ma intereseaza, resurse si bani bagati aiurea in tehnologie pentru ce? sa ai imagine mai clara?

detrax

Bineinteles. Si nu doar image mai clara. Si nu este niciun bla bla, este o stire extraordinara lansarea primului canal 4K comercial in Europa. Ca nu ai tu televizor 4K, e problema ta, nu a mea. Ai vazut vreodata cu ochiul tau o transmisie 4K prin satelit, pe un televizor Ultra HD ? Daca ai fi vazut, iti garantam ca dupa ce ramaneai mut de uimire privind culorile si claritatea transmisie, nu mai comentai negativist. Tehnologia 3D e subiectul altor articole, nu castigi nimic pe aici cu offtopic si flame, in necunostiinta de cauza.

Anonim

Tot nemtii si Astra-s fruntea ! :)

Nandu

Pentru primul anonim, o imagine mai clara cum e 4K va asigura in viitor si o image 3D mai buna. 3D nu se dezvolta holografic ca in Star Wars, ca nu suntem inca in anii din Razboiul Stelelor. 3D nu a avut succes in televiziune in intreaga lume, este un fapt cunoscut, nu se compara cu senzatia 3D din cinema, diagonala mica nu ajuta. Dar sa nu deviem de la subiect si scuze pentru asta, dar nu m-am putut abtine sa nu dau putin peste nas celor care comenteaza doar in speranta sa distruga subiectele, din cine stie ce porniri inerțiale din subconstient.

Legat de subiect, bine ca se lanseaza un canal Ultra HD, ca simteam ca am cumparat televizorul 4K degeaba, doar pentru canale de teste. Sunt convins ca este doar inceput, vor urma de la anul si alte de canale comerciale 4K prin satelit.

Anonim

mai sunt de asteptat 4 luni, nu e mult, dar nici puțin
oricum, e super ca se misca lucrurile in directia buna
la cat mai multe canale 4k !

Anonim

tare

Anonim

interesant canalu asta, eu credeam ca e de teleshoping la produse de alea ca la romani, dar vinde alte chestii destul de interesante daca esti pasionat de electronice

Danys

oare cand o sa aiba si Romanica noastra canale 4K? Cred ca tarziu, ce sa mai zic ca televiziunile romanesti nu au nici macar in FullHD.

Anonim

mi se pare inutil un canal 4k, se consuma resurse aiurea pe satelit iar peste 2-3 ani apare 6k, 8k, etc

detrax

Anonim, bandă si capacitate de transmisie NEUTILIZATĂ IN ACEST MOMENT este destulă pe sateliti, incat ar putea sa transmita 1000 de canale 4K, fara sa afecteze alte canale SD sau HD. Multi sateliti, dintre care probabil de unii nici nu ai auzit, nu functioneaza nici pe departe la capacitate maximă, din cauză că firmele care îi opereaza nu au clienti suficienti. De abia ar astepta sa umple golurile de banda neutilizata cu niste canale 4K. Crezi ca producatorii au lansat televizoarele 4K asa de dragul de a lansa ? Afla ca le-au lansat fiindca urmeaza in curand si canalele 4K, si nu vor fi putine la numar, vor fi in 5-10 ani la fel de multe cum sunt acum canalele HD.

Oare asa ai spus si cand a aparut primul canal HD, ca e inutil si ocupa bandă pe satelit ? Observă că in acest moment canalele HD au devenit o banalitate. Se numeste evolutie, iar daca o accepti sau nu o accepti, sa stii ca lumii nu ii pasă, lumea merge mai departe, cu sau fara acceptul tau.

Anonim

Asta in timp ce televiziunile din Romania inca mai transmit in format 4:3 576i. Este si cazul Antenelor care se tot lauda cu premii peste premii, bla bla bla...

Anonim

Asteptam cu placere acest canal Pearl.tv 4K pe satelit, sper ca pana atunci sa imi cumpar si eu un tv 4K.

Anonim

Transmisiunile 4k vor fi criptate in cel mai scurt timp , deoarece se adreseaza unui public restrins, elitist, ( de genul comentatorilor Detrax / Nandu ) care in mod sigur va fi dispus sa subventioneze progresul tehnic pe baza unui abonament modic, de aprox 100 Euro lunar - cel putin asa se vehiculeaza printre telespectatorii germani. Un pas normal, binevenit.

Anonim

detrax in privinta marketingului esti varza. daca crezi ca au aparut tv 4k ca sa-ti bage tie programe 4k mai intereseaza-te odata care a fost principalu motiv al aparitiei lor. din moment ce se anunta aparitia 8k in maxim 2 ani considera ca ai dat banii degeaba pe tvul ala din moment ce nici nu stii pentru ce scop au aparut alea. toti operatorii de sateliti se plang ca nu le ajunge spatiul pe satelit si se chinuie sa lansese noi sateliti ca sa poata acoperi cererea iar tu sustii ca este spatiu enorm cu habar n-am ce sateliti cunosti tu :)))).

Anonim

ca sa te convingi detrax mai citeste aici si asteapta sa ti se bage programe 4k :))) http://www.descopera.ro/dnews/13213331-tv-asa-cum-nu-ati-mai-vazut-vreodata-japonezii-prezinta-in-premiera-in-europa-imagini-8k-de-o-calitate-iesita-din-comun

detrax

Anonim, nu stiu cine e "varza", pentru că la modul cum te exprimi, probabil nici nu ai ani de viata cati am eu de receptie satelit. Si nu este adevarat, televiziunile 4K nu vor fi criptate in procent mai mare decat sunt televiziunile SD si HD de astazi, nu se adreseaza unui public elitist, ci reprezinta doar simpla evolutie tehnica, cum a reprezentat si trecerea de la SD la HD.
Acest canal 4K nu este cu abonament de 100 euro, este gratuit si asa va fi , pentru ca este un canal de teleshoping, gandesti logic si tu macar atat, da ? Asa a declarat si SES, ca e gratis, daca stii cine este SES. Si iarasi esti extrem de dezinfomat, nu se vor lansa televiziuni comerciale 8K in urmatorii 2 ani in Europa, poate peste vreo 10-15 ani va avea dezvoltare comerciala 8K in Europa. Urmatoarea faza este dezvoltarea 4K si lansarea unui numar cat mai mare de canale in Ultra HD, care conform statisticilor specialistilor si nu ale mele, vor avea dezvoltarea puternica in 5-10 ani, la nivelul numarului de canale HD de astazi.

HD Satelit România

Pentru că discuția este oarecum informativă, am lăsat publicate toate comentariile de mai sus. Însă orice viitor comentariu în care se postează caracterizări directe sau indirecte asupra interlocutorului vor fi șterse, fiind încadrate ca flame, conform regulamentului comentariilor.

De asemenea, pentru informații despre evolutia fenomenului tehnologic 4K, găsiți în linkul de mai jos zeci de articole:

Articole despre 4K Ultra HD

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile