joi, 14 mai 2015

Software video time-lapse: Microsoft Hyperlapse Pro Preview

Microsoft Research a lansat un software in versiune preview pentru filmari time-lapse, pe care le si stabilizează. Videoclipul rezultat este intradevar un timelapse cu image foarte stabilă.

Denumit Microsoft Hyperlapse Pro, acesta poate fi descarcat pentru mai multe sisteme de operare:

- pentru Windows, download de AICI ( plus Visual C++ de AICI ).
- pentru Android minim 4.4, in stadiu beta closed, download de AICI ( solicitare betatester de AICI )
- pentru Windows Phone 8.1, download de AICI.

Time-lapse este o tehnică prin care frecvența la care cadrele de film sunt capturate (frame rate) este mult mai mică decât cea utilizată pentru a filma in mod normal secvența. Atunci când este redat la viteză normală, timpul pare să se treacă mai repede. De exemplu, o imagine cu o scenă poate sa fie capturată cu un cadru la fiecare secundă, apoi redată la 25 de cadre pe secundă. Rezultatul este o aparență de 25 de ori a creșterii vitezei.

Miscarile care în mod normal sunt neobservabile pentru ochiul uman, de exemplu mișcarea soarelui și a stelelor pe cer, devin foarte pronunțate cu aceasta tehnică. Bineinteles, exista si alte tehnici in software de editare video, cu care se poate obtine efectul de timelapse, prin comprimarea unei filmari ca durata de redare, la care se aplica stabilizare video, urmată de renderizare si exportare, dar acest software de la Microsoft face totul mai simplu, mai ales pe dispozitive mobile.

Nota: Versiunea pentru Windows nu am reusit sa o folosesc cu o filmare standard realizata cu telefonul meu cu Android, ci doar cu o inregistrare mp4 dintr-un serial, după cum se observă si in prima imagine din articol, cand procesa efectul de timelapse si stabilizarea.


Niciun comentariu despre subiectul „Software video time-lapse: Microsoft Hyperlapse Pro Preview”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile