marți, 30 iunie 2015

Discovery are în Europa drepturi tv și online exclusive pentru Jocurile Olimpice 2018-2024

Comitetul Olimpic Internațional a acordat toate drepturile de difuzare tv si multiplatformă, în întreaga Europă, companiei Discovery Communications, pentru perioada 2018-2024, într-o afacere de 1,3 miliarde euro. Este pentru prima dată când i-au fost atribuite toate drepturile de televizare în mod exclusiv unei singure companii.

Acordul acoperă toate platformele in perioada mentionata, cu exceptia Marii Britanie și a Franței, unde drepturile pentru Jocurile Olimpice din 2018 și Jocurile de iarnă din 2020 au fost deja adjudecate de BBC și de France Télévisions, Discovery având in aceste țări drepturi de televizare începand cu anul 2022.

Intelegerea prevede ca minim 200 de ore din fiecare ediție a Jocurilor de vară și minim 100 de ore din Jocurile de iarnă să fie transmise free-to-air . Discovery a fost de acord ca acoperirea free-to-air să fie asigurată într-o manieră foarte extinsă, pentru toate teritoriile vizate.

Presedintele Comitetul Olimpic Internațional a declarat radiodifuzorii publici, cum ar fi BBC, au jucat un rol semnificativ in transmisia jocurilor olimpice, dar a arătat că Eurosport a contribuit de asemenea, mentionand că Discovery este deschis la negocieri cu alte televiziuni care doresc să facă parte din emisia jocurilor olimpice si că acordul ar permite competitiilor sa fie abordate de persoane mai tinere, prin platforme online pe care le utilizează în mod direct, dar va oferi si alte beneficii: "Acest acord asigură stabilitatea financiara a Comitetului Olimpic International și posibilitatea de a ajuta financiar sportivi din intreaga lume".

David Zaslav ( Presedinte si CEO Discovery) a precizat: "Acesta este un parteneriat istoric. Este un acord care acoperă toate ecranele din toate pietele. Discovery poate ajunge la 700 de milioane de persoane din Europa, iar acordul va aduce Jocurile Olimpice la mai mulți spectatori, pe mai multe ecrane, decât oricând înainte. Asigurarea drepturilor pentru Jocurile Olimpice reprezintă o schimbare importanta Eurosport, care, pe lângă acoperirea extinsa a evenimentelor in direct, va oferi si productii speciale dedicate. Discovery va oferi conținutul si prin Eurosport Player și prin websiteul eurosport.com.

Zaslav a mentionat că Discovery ar drepturi de sublicențiere într-un număr de piețe și va oferi de asemenea conținut prin propriile canale free-to-air, precum și prin cele cu plată: "Vom fi foarte activi în drepturile de sublicențiere. Ne asteptam sa fie redistribuit continutul în multe piețe", a spus el, precizând că versiunea radiodifuzării free-to-air ar trebui sa acopere la fel de mult ca in trecut Jocurile Olimpice, iar conținutul oferit cu plată să fie aditiv". Zaslav a precizat că Discovery are "un mare respect pentru modul in care Jocurile Olimpice au fost difuzate în trecut".

Președintele Discovery Networks International a declarat ca 3500 ore de acoperire a evenimentului in direct au fost disponibile pentru fiecare editie, un total de timp al transmisiilor "greu de digerat" pentru majoritatea televiziunilor individuale: "Vrem să facem conținutul disponibil la maxim pe toate platformele, iar acordul de astazi este doar inceputul."

Zaslav a completat că dobândirea drepturilor tv până în anul 2024 a fost atractivă pentru Discovery, inclusiv din perspectiva dezvoltarii de relatii strategice, in vederea distribuirii conținutului. Prețul de 1,3 miliarde euro va fi platit "pe etape, în timp", a spus el, adăugând că se așteaptă ca fluxul finanicar să fie pozitiv pe parcursul desfășurarii in timp a tranzactiei.


10 comentarii despre subiectul „Discovery are în Europa drepturi tv și online exclusive pentru Jocurile Olimpice 2018-2024”:
Anonim

Nici nu vreau sa ma gandesc daca o sa se prinda asa ceva la RCS^RDS din moment ce contractual cu Eurosportul este pana la finele lu' 2015

Anonim

Va fi Eurosport la RCS, altfel Discovery pierd jumatate din telespectatorii din Romania, asa cum s-a intamplat si cu canalele Discovery, nu cred ca mai face Discovery aceeasi greseala a doua oara.

Anonim

Nu fi asa sigur, RCS&RDS abia asteapta sa le expire acel contract.
De aceea a si lansat campania agresiva de telefonie mobila (cu telefoane moaca sau in rate cu minute multe in abonament) ca sa te legi la cap cu ei pe 12/24 luni fara ca macar sa-ti spuna in clipa semnarii contractului ca prelungirea se aplica si pentru celallate servicii de pe contul abonatului.
Din cate stiu si din ce am citit pe aici inaintea iesirii posturilor Discovery , RCS-ul semnase prelungirea cu Eurosportul, iar apoi aia au fost preluati de Discovery, asa ca RCS n-a mai avut ce sa faca in caz ca le scoteau se platesc niste daune banesti ca nu respecti contractual de retransmisie

Anonim

Daca va fi sau nu va fi Eurosport in continuare la RCS, nu puteti sa stiti nici voi, nici eu si nimeni altcineva, restul e jocul de a ne da cu parerea, asa cum fac si eu. Nimeni nu poate stii ce e in viitor. Dar nu confundati continutul unor programe de documentare gen Discovery cu canalul european Eurosport, care nu prea poate sa fie inlocuit ca si continut si transmisii in direct, e prea multa investitie in drepturi de transmisie tv si prea multa munca. Plus daca cititi in stire, oricum ar fi, Discovery e dispusa sa sublicentieze transmisiile de la Jocurile Olimpice si catre alte canale, asa ca nu vom duce lipsa de aceste competitii, indiferent care va fi situatia, tot le vor prelua si alte canale de la Discovery, prin feedurile ce le va pune la dispozitie online sau prin satelit Eurosport-ul.

Anonim

Daca este dispusa sa subicentieze asta poate insemna cumpararea drepturilor de retransmisie de catre digisport sau tvr si se poate renunta lejer la eurosport

Anonim

Da, dar Eurosport nu inseamna doar ocazionalele Jocuri Olimpice...

Anonim

Totusi se mai aude ceva de acel canal EUROSPORT RO HD de care se vorbea acum ceva timp ? Poate vedem si noi Premer League in HD ca m-am saturat de calitatea slaba a transmisiilor...

Anonim

Scoti banul suplimentar ca sa-l vezi HD? IN afara se plateste abonament separate NUMAI ca sa vezi asa ceva iar tie ca ti-l transmite in abonamentul de baza mai ai pretentii sa-l vezi si HD

Anonim

Normal ca am pretentii, as plati in plus pentru HD, nu vad de unde ostilitatea asta in comentariul tau, un asemenea campionat merita vazut in HD, calmeaza-te omusorule ca as accepta cu placere ca Eurosport sa fie pus intr-un pachet separat si as plati suplimentar.

"abonament separate" ? mai esti si analfabet...

Anonim

Daca tot cumperi drepturile de televizare transmite-l in cea mai buna calitate... altfel ce rost are...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile