luni, 8 iunie 2015

Germanii vor beneficia de televiziune digitală terestră cu standard DVB-T2 HD, utilizând codec HEVC

Radiodifuzorii publici germani ARD și ZDF si radiodifuzorii comerciali RTL și ProSiebenSat.1, precum si Asociația radiodifuzorilor comerciali și autoritățile media au lansat o inițiativă comună pentru introducerea in Germania a noului sistem de distribuție a televiziunii DVB-T2 HD, prin care canale HD vor fi transmise pe cale terestră utilizand noul codec HEVC, ce asigura o compresie mult mai eficienta decat cele utilizate pe scară largă in prezent.

Initiatorii au creat si logo-ul DVB-T2 HD ( cel verde din imaginea de mai sus ), pentru a indica dispozitivele compatibile cu recepția DVB-T2 cu codec HEVC ( H.265 ), incat cumparatorii sa le poate diferenția de cele DVB-T2 Standard ( H.264 ).

Lansarea DVB-T2 HD va începe la mijlocul anului 2016 ( in primele 10 orase ), iar de noul sistem va beneficia intreaga Germanie până la mijlocul anulului 2019. În prezent, aproximativ 10% din gospodăriile din Germania receptioneaza televiziune digitala terestra, ce a fost introdusa începand cu anul 2002-2003, in 2006 majoritatea Germaniei fiind acoperita cu semnal tv digital terestru.


10 comentarii despre subiectul „Germanii vor beneficia de televiziune digitală terestră cu standard DVB-T2 HD, utilizând codec HEVC”:
Anonim

No Comment ... 2002

Anonim

noi nu putem visa asa ceva

Anonim

Deci, teoretic , cu noul format DVB-T2 HD se va putea receptiona canale UHD !

Anonim

Da, ai dreptate. Oricum, ei il vor folosi in primii ani pentru HD, ca merge si HD cu HEVC si e comprimarea mai buna decat MPEG4.

Bogdan

Ca sa avem asa ceva, cum au germanii, ar trebui sa inchidem pe loc sau sa privatizam TVR-ul Falimentar si sa mai lasam ifosele de genul "TVR are emiusiuni calitative nu Protv si antenele cu manelismele lor ".
Postul acesta TVR a fost, este si va fi gaura la bugetul de stat, bani cu care, daca se renunta la TVR de mult aveam si noi din 2002-2003 tv digital terestru. Unde au fost bani si nu s-au bagat in "gauri" suntem campioni in Europa, de genul vitezei la internet si a minutelor in telefonie si implicit a tehnologiei si infrastructurii folosite. Asa puteam sa fim si-n televiziune cu acest renumit digital terestru pe care toata lumea il lauda si nimeni n-o sa se uite la el ca n-o sa aibe cum. Se vor spala niste bani pe niste emitatoare modificate care abia daca bat 20 km in jurul lor si asta-n camp ca este terenul plat, ca banii pentru cumpararea unelor noi si de putere se vor duce in buzunarele altora, specific romanesc.

eu

Domnule Bogdan

Ai scris prostii in comentariul tau

Bogdan

Domnule eu
Consider ca numai un TVR-ist are gandirea ta, si la ce emisiuni culte vezi acolo chiar ma mir ca ai reusit sa scrii 2 randuri. Ori lucrezi la TVR faliment? Atata timp cat banii se baga in toate nimicurile cu pierderi de genul TVR fara ca tu, ca stat roman, sa iei o masura cu aceasta televiuzne de 2 lei sa nu te astepti ca abonat al taxei tv sa ai televiuzne digitala terestra si in mod direct bani pentru asa ceva.... sau ai vreo firma capusha care mananca bani de la buget pe aceasta "digitalizare terestra" :)) de ti-am ghicit planurile marete :))
Nu te mai baga in seama aiurea, TVR asteapta sa te uiti la el :))). Cu oameni ca tine MEREU o sa fim "nimicurile Europei"

Anonim

Personal mie imi plac stirile de la TVR,cred ca sunt cele mai profesionale (chiar si inaintea Pro tv-ului).
Mai sunt si doua emisiuni de calitate: 1)-Starea Natiei
2)-Si mai este o emisiune de Bussines,prezentata de un baiat tinar si destept(inainte de starea natiei) ,nu mai retin numele emisiunii(scuzati);
Aceste emisiunii mie imi plac mult,restul o apa si un pamant....

Anonim

Bodgane, la modul cum vorbesti, nu te mai mira că România nu a evoluat.

Bogdan

Lasa-ma pe mine cu vorba mea si platiti voi gaurile de la buget ale TVRului. Vreau cu "vorbirea mea scrisa" Anonim - 10 iunie 2015, 18:43 care se crede evoluat... sa am televiuzne digitala terestra, sa am tot ce-i nou in domeniu cominicatiilor.
Cine vrea sa vada TVR sa scoata bani din buzunar sa plateasca abonament separat la cablu sau pe antena sa le vada. In afara de stirile TVR si Biziday care-i in parteneriat cu TVRul ca aia pur si simplu de zeci de ani mananca bani la greu de la buget, bani cu care puteam sa avem si noi din 2002 televiuzne digitala terestra.
Sa mai terminam odata cu mentalitati absurde de genul "tvr are emisuni de calitate iar protv si antenele au numai porcarii". Cand au cerut aia bani pe porcariile lor de la buget ca sa supravetuiasca?
Asta-i realitatea si asta inseamna afaceri, supravietuiesti sau nu, asa cum s-a privatizat sau inchis majoritatea economiei lu' Ceausescu sa se inchida sau privatizeze TVRul sau... cine vrea sa-l tina "fortat" sa scoata bani din buzunarul lui sa vedem atunci cati ani este dispus sa-i finanteze porcariile transmise
Nu este corect sa n-avem digital terestru in Romania plangandu-ne ca nu sunt bani pentru noua tehnologie, in schimb sa finantam TVR cu audienta si licitatiile lor de 2 lei.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile