vineri, 26 iunie 2015

Noi obligații ale furnizorilor de televiziune cu plată prin cablu, prin satelit, tv prin protocol IP și de servicii internet

ANCOM a impus prin decizia nr. 158/2015 ( publicată in Monitorul Oficial în februarie 2015 ) ca începând din 27 iunie 2015 furnizorii de servicii de internet si televiziune din Romania ( pe lângă cei de servicii de telefonie, care aveau o parte din urmatoarele obligatii încă din anul 2009) să publice pe pagina proprie de internet și să comunice înainte de încheierea contractului informații precum :


- termenul maxim și condițiile de instalare a serviciilor


- informații despre orice limitări, blocări sau praguri ce pot fi aplicate de furnizor

- acoperirea geografică de tip outdoor a serviciilor de comunicații electronice pe care aceștia le furnizează, cu precizarea localităților unde există acoperire și a tehnologiilor prin care se furnizează serviciile (de exemplu, în cazul telefoniei mobile, 2G, 3G etc).

- tarifele aplicabile planului tarifar

- serviciile incluse în planul tarifar respectiv și resursele acordate

- modul în care acestea pot fi utilizate

- durata contractului și condițiile de încetare a acestuia

- valoarea maximă a vitezei de download și de upload, precum și valoarea vitezei minime garantate, dacă aceasta există (iar în cazul în care nu există o viteză minimă garantată se va preciza acest lucru).

- trebuie să afișeze pe pagina principală a site-ului propriu un link direct, ușor vizibil și cu o denumire sugestivă, către contractul cadru și condițiile de furnizare a serviciilor prin intermediul cartelelor preplătite, dar și să păstreze online o arhivă cu contractele cadru și cu planurile tarifare care nu mai sunt în vigoare, dar care sunt încă utilizate de abonați.

Textul deciziei il gasiti complet pe websiteul ANCOM, dand click AICI.


6 comentarii despre subiectul „Noi obligații ale furnizorilor de televiziune cu plată prin cablu, prin satelit, tv prin protocol IP și de servicii internet”:
Anonim

aceasta intitutie pune ffff mult paie pe foc datorita faptului ca de fiecare data se cere cite ceva sa-u se impune anumite reguli pina pa sugrumare ,dar ei NU au venit niciodata sa te intrebe daca ai nevoie de ceva anume sa te ajute.E fff mult stres.

Anonim

Foarte bine face, cinste acestei institutii, prea multe contracte neclare cu operatorii. Clientul trebuie sa stie exact pentru ce servicii plateste.

Anonim

bravo asa trebe facut sa stie clientul

Anonim

foarte bine, multi oameni au fost inselati, si-au prelungit contractul pentru un serivicu si automat s-a prelungit pentru toate, asta e doar un exemplu...

Anonim

pai daca NU cititi contractele sa-u poate nu stiti sa cititi

Anonim

tu in schimb nu stii sa scrii din pacate, in locul tau nu i-as critica pe altii

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile