joi, 11 iunie 2015

Noi receptoare satelit 4K: GigaBlue Quad UHD și Vestel S7252

La ANGA COM 2015, dupa cei ieri a fost prezentat receptorul VU+ Solo 4K, si alti producatori au expus receivere Ultra HD.

GigaBlue a prezentat pe langa alte receptoare si modelul GigaBlue Quad UHD, dotat cu procesor BCM 25k DMIPS, compatibil UHD H264 si HEVC, sistem de operare Linux Kernel 3.x, doua tunere DVB-S2 fixe si optional inca doua tunere Plug&Play S2/C/T/T2, Receiverul are 2 GB Flash si 1 GB RAM, ecran frontal LCD de 3 inch, doua card readere, 2 sloturi CI, 2 conectori HDMI, 4 conectori USB, iesire optica SPDIF, conexiune RS232 si LAN Gigabit, eSATA intern si extern, precum si functiile deja clasice de PVR, timeshift, PIP etc. Pretul la lansarea din anul 2016 va fi de 499 euro.

Companie turcească Vestel a prezentat modelul S7252, care este echipat cu doua tunere DVB-S/S2 și este compatibil cu formatul video 4K HEVC (H.265) la 60 de cadre pe secundă. Receptorul este dotat cu un slot CI + și permite înregistrarea pe medii de stocare externe, avand USB 3.0. De asemenea are si  802.11ac Wi-Fi si optional Bluetooth. Ca functii ofera inclusiv DLNA, HBB TV, portal de aplicatii, opera web browser, Enchanched MEdia Player,Update via OAD (Over Air Download - DVB-SSU compliant) sau USB, HDMI 2.0 etc.

O altă noutate de la Vestel este receptorul Vestel IP7252, compatibil cu receptia 4K, cu caracteristici aproximativ similare cu cel de satelit, dar fara tuner, fiind dedicat receptiei tv prin protocol IP / OTT.

De asemenea, Vestel a anuntat ca va adopta sistemul de operare Android pentru viitoarele sale receptoare si pentru televizoarele 4K.

Ar mai fi de mentionat că producatorul german Kathrein a anuntat un receptor 4K UHD HEVC cu tuner DVB-S / S2, ce il descrie ca avand o comutare rapida intre canale, USB 3.0, LAN 1 Gbit/s LAN, insa mai multe detalii nu au fost încă prezentate. De amintit si un alt receptor 4K, denumit Vantage UHD, insa nici la acesta producatorul nu a prezentat detalii tehnice.


3 comentarii despre subiectul „Noi receptoare satelit 4K: GigaBlue Quad UHD și Vestel S7252”:
Anonim

Odata cu aparatia receptoarelor 4k, gratie Broadcom, care inca e lider la capitolul chipset-uri de networking si video , o sa apara si televizoare 4k. Tinand cont ca hevc consuma mai putine resurse, ar putea sa treaca si operatorii la formatul 4k pe platforma iptv.

Anonim

"O sa apara si televizore 4k"

Cum adica o sa apara? Au aparut pe piata de 2 ani.

Anonim

Probabil primul anonim s-a referit ca o sa apara mai ieftine si cu codec HEVC actualizat dupa standardele din prezent, nu cum sunt cele de acum din magazine, care majoritatea nu prea mai prind canalele prin satelit ce sunt transmise cu noul HEVC pe 10 biti si nu pe 8 biti, cu care erau compatibile majoritatea televizoarelor 4K de pe piata actuala.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile