miercuri, 10 iunie 2015

România va avea televiziune terestră analogică până la Revelionul 2017

Emisia tv analogică terestră va continua în țara noastră, insa doar in FIF, până la Revelionul 2017, pentru posturi publice si private de televiziune, pe baza unui acord tehnic oferit de ANCOM, a hotărât Guvernul României printr-o Ordonanta de urgență.

Autoritătile au luat in calcul inca din luna aprilie a acestuia an ca diverse televiziuni sa fie difuzate in continuare in analogic terestru in banda VHF, până pe 31 decembrie 2016, incercand sa rezolve temporar continuarea difuzarii unor servicii de televiziune analogica terestra.

Banda VHF nu beneficiaza de protectie radio si probabil dacă vor există indicii legate de posibile interferente ale statiilor de radiocomunicatii, vor trebui sa se ia toate masurile necesare, inclusiv inchiderea statiei de emisie, pentru respectarea angajamentelor internationale la care Romania este parte. CNA a dat aviz favorabil acestei propuneri în şedinţa din 28 aprilie 2015.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.

UPDATE 26 septembrie 2016: RADIOCOM a anuntat că a pus în funcțiune în luna septembrie 2016 înca 10 emițătoare în DVB-T2. Harta actualizata pentru septembrie 2016 o găsiți AICI.


7 comentarii despre subiectul „România va avea televiziune terestră analogică până la Revelionul 2017”:
Anonim

Ar trebui sa scrieți în titlu ca va avea doar o televiziune și anume TVR1, ca mă îndoiesc ca vor investi in mutarea TVR 2 în VHF. Nu mai vorbesc de posturile private.

Anonim

nai tu de unde sa sti
le dai sfaturi degeaba
poate nu va fi nici una poate vor fi mai multe

Anonim

Ba da:

"la data intrării în vigoare a prezentei legi, frecvenţele radio pentru furnizarea pe cale radio terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic în banda VHF să fi fost deja alocate/repartizate. - See more at: http://www.tvr.ro/comunicatul-de-presa-al-guvernului-referitor-la-hg-403_12864.html#view"

Ce înțelegi tu prin "deja alocate"?

Anonim

La noi tvr1 44 uif, tvr2 27 uif emitatorul din 1995 2 fif oare mai exista, nu mai functiona din 2005.

Anonim

Cozia, nu? Rămâne doar VHF-III, adică canalele 6-12. Dacă recepționati Novaci pe ch. 8, aveti noroc. Ăsta mai rămâne. Canalul 2 interfera cu banda FM.

Anonim

https://yadi.sk/i/kZi2FQN-hCAwc tabel cu emițătoare tv 2007.

Anonim

sa fie trasi la raspundere pentru ceia ce se intimpla si NU suntem de acord sa platin NOI penalizarile pe care le va impune UE sa plateasca ei din buzunarul lor

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile