vineri, 12 iunie 2015

Twitter elimină limita de 140 caractere pentru mesajele private

Twitter a anunțat că începând din luna iulie a acestui an va elimina limita de 140 de caractere pentru mesajele private, trimise către un alt utilizator de Twitter.


Twitter a adăugat de multi ani capacitatea de chat privat cu alti utilizatori, dar aceasta nu a fost niciodată o trăsătură de bază a serviciului. În schimb, utilizatorii au sosit pe Twitter pentru a partaja actualizări scurte pentru cei care le urmaresc tweet-urile. Acum Twitter incearca sa tina pasul cu concurența tot mai mare din partea altor rețele sociale și aplicații de mesagerie.

Tweet-urile ( adica mesajele publice pe care le postați pe Twitter, catalogat deseori ca fiind "SMS-ul Internetului" ) au o limită de 140 de caractere (adică litere, cifre, spații și caractere speciale). Limita de caractere a unui SMS este de 160, din care 140 pentru tweet și 20 pentru numele dvs. de utilizator. Utilizatorii pot trimite și primi tweet-urile (mesajele de pe situl twitter) prin SMS sau prin aplicații client. Această limită nu mai este însa absolut necesară în epoca smartphone-urilor si internetului mobil, dar totusi rețeaua socială a mentinut-o, pentru a detemina utilizatorii să păstreze mesajele publice cat mai scurte.


Niciun comentariu despre subiectul „Twitter elimină limita de 140 caractere pentru mesajele private”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (413) Focus Sat (218) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (68) Orange (174) Telekom (260) UPC (230) Vodafone (47)