marți, 16 iunie 2015

Ultima zi de emisie terestră analogică în UIF în România: 16 iunie 2015. Prima zi cu emisie DVB-T2, în anumite zone: 17 iunie 2015

16 iunie 2015 este ultima zi de emisie terestră analogică în UIF ( UHF) în țara noastră. Din 17 iunie 2015 si până cel mai tarziu pe 31 decembrie 2016 se va mai emite terestru analogic doar in banda FIF (VHF, ce nu beneficiaza de protectie radio ) si doar dacă nu vor există indicii legate de posibile interferente ale statiilor de radiocomunicatii, caz in care vor trebui sa se ia toate masurile necesare, inclusiv inchiderea statiei de emisie, pentru respectarea angajamentelor internationale la care Romania este parte.

Procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestră a avut si are un parcurs extrem de anevoios in Romania.

Initial, startul introducerii televiziunii digitale terestre, noua platforma retransmisie a programelor tv si care trebuia sa fie urmata de incetarea emisiei televiziunii analogice terestre de la 1 ianuarie 2013 a fost intarziat, reprezentantii autoritatilor explicand in luna mai a anului 2011 că estimează că va dura "mai mult decat s-au asteptat" si că "doua proiecte de acte normative promovate in acest sens se afla tot in circuitul de avizare la ministere, iar aprobarea lor s-ar putea face intr-o saptamana, dar si in doua luni."

Ulterior, Consiliul Concurenţei a avizat favorabil, pe 2 iunie 2011, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii audiovizualului, care prevede ca Societatea Română de Televiziune (SRTv) să primească prin încredinţare directă unul dintre cele viitoare şase multiplexuri digitale terestre.

Comisia Europeană (CE) a declanşat procedura de infringement împotriva României şi a altor 19 state membre ale Uniunii Europene (UE) pentru întârzieri în implementarea legislaţiei europene în domeniul telecomunicaţiilor,dupa cum a anunţat in luna iunie 2011 Executivul european. CE a cerut oficial informaţii de la cele 20 de state UE, prin care si Romania, care nu anuntasera măsuri de implementare integrală în legislaţia naţională a noilor reglementări europene, până la termenul limită, cel de 25 mai 2011.

In luna iulie a aceluiasi an, pâna la demararea unor licitatii, SNR a anuntat că doreste sa aducă experimental televiziunea digitala terestra in 14 noi orase din Romania.

Pe 20 mai 2012, noul Guvern a promis masuri privind societatea informaţională, inclusiv televiziunea digitală, mai exact deblocarea licenţierii televiziunii digitale terestre si implementarea unui multiplex digital cu acoperire naţională pentru difuzarea programelor TV în format digital.

In timp ce Slovacia finalizase trecerea la televiziunea digitala terestra, cehii introduceau noi canale HD prin acelasi sistem, iar spaniolii si americanii efectuasera teste Ultra HD prin DVB-T2, românii beneficiau doar local de teste DVB-T prin diverse emitatoare de mica putere.

In timp ce la vecinii nostri din Ungaria, televiziunea digitala terestra, inclusiv cu plata, cunostea un real succces, jumatate din Ungaria fiind deja acoperita cu semnal digital terestru, în luna mai 2013, se propune in Romania un proiect de Hotarare de Guvern privind tranzitia de la televiziunea terestra analogica la cea digitala, care este aprobat ulterior, pe 19 iunie 2013. In timp ce la noi de abia se puneau deci bazele legislative, Polonia trece definitiv la televiziunea digitala terestra, urmata de la 1 noiembrie 2013 si de Ungaria.

În iunie 2014, ANCOM anunța că va organiza in aceeasi lună primele runde de licitaţie în vederea acordării celor cinci multiplexuri de televiziune digitală disponibile în România, in urma carora SNR a câștigat 3 multiplexuri de televiziune digitală terestră.

In septembrie 2014, autoritatile din Romania anunta ca până la finalul lunii noiembrie 2014 va fi organizata o nouă licitatie, in vederea acordării de licente de televiziune digitala terestra, urmata in decembrie 2014 de o alta licitație pentru realizarea și implementarea la cheie a 3 multiplexuri naționale, în vederea trecerii la televiziunea digitală terestră. In perioada urmatoare sunt adjudecate, prin mai multe licitatii, licențe locale si regionale de televiziune digitala terestra.

Observand modul lent in care se efectueaza tranzitia la televiziunea digitală terestra, CNA recomanda la sfarsitul lunii martie 2015 ca televiziunile care au doar licență analogică terestră să obțină licență prin cablu sau satelit, pentru a-si putea continua activitatea. Mai multe televiziuni urmeaza acest sfat si isi transforma licentele terestre in alt tip de licenta de emisie.

In luna iunie 2015, in timp ce Spania testeaza prima transmisie 4K Ultra HD la 100 fps prin DVB-T2, televiziunile din Romania care stiu ca încetează emisia analogică terestră urmeaza instruciunile CNA, prin care informeza publicul despre modalitati alternative de receptie.

Ajungem si la luna iunie 2015: germanii anunta ca vor beneficia de televiziune digitală terestră cu standard DVB-T2 HD, utilizând codec HEVC, iar romanii afla ca de fapt emisia tv analogică terestră poate continua în țara noastră, insa doar in FIF, până la Revelionul 2017, pentru posturi publice si private de televiziune, pe baza unui acord tehnic oferit de ANCOM.

Si iata-ne in prezent: 16 iunie 2015 este ultima zi de emisie in UIF a televiziunii analogice terestre.

Din 17 iunie 2015, tranzitia de la televiziunea terestra analogica la cea digitala si de la 6 multiplexuri nationale initale la cele 3 adjudecate până acum va continua.

Va invităm să postati comentarii la acest articol, cu informatii despre zone, emitatoare si canale pe care a incetat emisia analogica terestra incepând cu 17 iunie 2015 si, in cazul că a inceput emisia digitala terestra in DVB-T2, sa precizati aceste zone geografice si canalele de emisie, fiindca vor fi cu siguranta informatii utile pentru alti membri ai comunitatii.


UPDATE 17 iunie 2015: Mai jos gasiti o animație cu primele 3 etape ale implementarii Mux 1 DVB-T2 in tara noastra, conform informatiilor de interes public oferite de Radiocom. Acoperirea cu semnal este estimata, datele calendaristice inca nu au fost precizate. Dupa incheierea celor 3 etape, acoperirea raportata la populatie va fi de circa 24,3%.

Deja in București sunt emise în DVB-T2 mai multe televiziuni TVR, pe canalul 30. Radiocom a anuntat ca va incepe astazi testarea, ca o faza premergatoare, a emisiei in DVB-T2 in Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi, folosind in parte echipamentele pentru canalul TVR 2.

UPDATE 18 iunie 2015: Implementare DVB-T2: Mux 1 - maxim până la 31 decembrie 2016; MUX2 şi MUX4 - până la 17 mai 2017. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 27 noiembrie 2015: 4 noi emițătoare au pornit emisia în DVB-T2: Oradea, Constanţa - Litoral, Suceava și Comăneşti. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 5 iunie 2016: Noi emițătoare de televiziune digitală terestră în DVB-T2 operate de Radiocom ( Sibiu - Păltiniş, Braşov - Tâmpa, Vatra Dornei, Cozia, Văratec ) și teste multiplex regional privat în Buzău ( operat de TV Sat 2002 ). Detalii găsiti AICI.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.

UPDATE 26 septembrie 2016: RADIOCOM a anuntat că a pus în funcțiune în luna septembrie 2016 înca 10 emițătoare în DVB-T2. Harta actualizata pentru septembrie 2016 o găsiți AICI.


51 de comentarii despre subiectul „Ultima zi de emisie terestră analogică în UIF în România: 16 iunie 2015. Prima zi cu emisie DVB-T2, în anumite zone: 17 iunie 2015”:
George

Ultima zi de emisie terestră analogică la Pro TV, Antena 1, Kanal D, Prima TV, si TVR 1

Unknown

in DVB-T n-au ce sa bage.. vor trebui sa treaca la DVB-T2 ! atentie la Tv-urile care vi le achizitionati !

Anonim

In Mures doar TVR1 s TVR Regional mai este "on" la ora asta.

macho

pro tv ch 46 si tvr2 ch 24 au murit la novaci

Unknown

Buzau, zona Patarlagele,traiasca emisia DVB-T2.. aaa.. pardon.. inca emitem in UHF !!!

http://i62.tinypic.com/69p4si.jpg imagine de la ora 04:00,semnal care se prezinta si in acest moment !

Anonim

releu Comanesti, au diparut tvr1 si 2 analogic

Unknown

17 iunie 2015

Bucuresti (Herastrau) – Canal 30
Timisoara (Urseni) – Canal 21
Cluj (Feleac) – Canal 26

18 iunie 2015

Iasi (Pietraria) – Canal 25

Vor fi disponibile, pentru inceput, programele TVR1, TVR2, TVR News si TVRHD !

restul.. mai vedem ce si cum..

Anonim

La Tg.Mures nu se mai transmite nici un canal TV analogic terestru!

Anonim

cu timpul se vor face sa emita in dvbt2 asta mai multe emitatoare daca stiti pe unde se mai dau drumul sa ziceti

Anonim

In zona Arges se receptioneaza FIF analogic TVR1 calitate foarte buna si Bulgaria 1 (BT1)...

Unknown

Spre deosebire de anonimi care nu-si dau numele si fac pe priceputii,mie nu mi-e rusine sa ma identific.@Bogdan Vorbesti in cunostinta de cauza (adica sti cu ce se mananca un emitator de televiziune si care este diferenta intre un emitator analogic si unul digital ?) sau doar asa ca sa justifici ...faptul ca esti de meserie? Ei afla atunci ca si eu sunt de meserie tot electronist -promotia 1980 Timisoara...Stiu ce vorbesc..Lucrez in domeniu,nu sunt functionar,si pana mai ieri aveam in exploatare 2 emitatoare analogice de o calitate f. buna (productie SUA) dar costurile de upgradare a lor la transmisie digitala (softuri modulatoare,inlocuire subansamble modulatoare ,filtre de iesire pentru transmisie digitala,etc.) depasesc costurile de achizitie a unuia nou..Te rog nu mai vorbi din auzite si din citite....Daca ai un prieten ce lucreaza in bransa,si stie meserie,vorbeste cu el. si poate ,poate o sa intelegi si tu ce inseamna televiziune radiodifuzata terestra (analogica sau digitala).
P.S. 1.Un emitator TV de 10KW,cu tot ce trebuie pe langa el (incluzand aici si sisteme de racire)se apropie de 900.000 USD.
2. Da cascavalul digital este foarte mare..Sunt foarte mari interese la mijloc,ca sa se intarzie cat mai mult partea de digital terestru ,in special din partea cablistilor care fie vorba intra noi produc 0 valoare adaugata.Ei preiau de pe satelit pe gratis si iti vand tie programele pe care si tu le-ai putea avea,daca ti-ai instala un receptor de satelit.
3.Daca esti electronist acordeaza-ti limbajul cu termenii specifici ai unui electronist..altfel...

Mihaita

Bravos Sfara Florin ! Imi place ca stii ce vorbesti. Imi place si ca esti de acord ca sunt interese, dar si ca stii date tehnice si le spui si la altii, nu doar sa critici la nesfarsit cum au unii obiceiul. Astept si alte informatii de la tine. De exemplu m-ar interesa daca stii cumva cand incepe sa emita si pe Oltenia vreun emitator in DVB-T2. Multumesc.

Anonim

Da... Oltenia au lăsat-o la urmă... de tot. Nu apare pe nicio hartă Radiocom :( Emițătorul Novaci, Cerbu încă transmite TVR 1 analogic... în VHF evident.

Unknown

@Mihaita...La intrebarea ta ,din ceea ce stiu pana acum pot sa-ti spun doar urmatoarele:
In site-urile in care au functionat emitatoare in FIF si in UIF ,de regula emitaoarele in FIF transmiteau TVR1 si cele in UIF ,TVR2..Conform H.G.recente,emitatoarele in FIF vor continua sa transmita in analogic-pana la 31.12.2016- TVR1 ,dar frecventa de emisie (adica canalul de radiofrecventa) nu va mai fi protejata.
La site-urile la care ambele programe au fot transmise cu emiatatoare in banda UIF,si care au fost puse pe rece in noaptea de 16/17,in functie raza de serviciu a emitaorului si de potentialii telespectatori,pana la implementarea retelei noi de emitatoare digitale care vor retransmite pachetul de programe aferent multiplexorului MUX1,se va incerca o struto-camila,adica grefarea pe emitatorul analogic a unui modulator care sa preia semnalul digital (care vine de la multiplexor via RR digital) si sa-l transpuna pe frecventa de emisie a fostului TVR2..In cateva site-uri s-a si realiazat-Bucuresti,Timisoara,Cluj.
Solutia este una de compromis .si asta ar fi cel mai elgant termen..
Din ceea ce stiu,in zona voastra ,conform ultimelor planificari-daca totul merge in regula- emitatoarele care vor prelua fluxul de la MUX1 ,vor intra pe felie ,cel tarziu pana la sfarsitul lui octombrie a.c.(including aici si Cerbu,Parang dar si altele ).
O retea de emitatoare digitale ,nu e o itreprindere chiar simpla si pe departe putin costisitoare..
Sper sa va fi descretit un pic fruntile,la cei care chiar cred intr-un viitor al telviziunii digitale radiodifuzate(aca terestra).

Anonim

La Cerbu nu merge chestia asta, pentru că MUX1 trebuie să fie pe ch.29, iar TVR 2 era pe ch.24. La Cozia ar merge (ch.27 fostul TVR 2 dar și MUX 1).

Unknown

@Anonim..Frecventele de emisie alocate pentru MUX1 sunt diferite de cele pe care s-a emis analogic TVR2 ..Nu se va emite pe aceeasi frecventa(doar in rare cazuri)..Nici puterile nu vor fi aceleasi..
Digitalul e mai complicat..Trebuie o retea deasa de emitatoare care sa furnizeze un camp electromagnetic stabil si cu minimum de interferente (pentru a evita freeez-urile de ex..).Din acest motiv,comparativ cu reteaua analogica( de TVR2 de ex),vor fi mult mai multe emitatoare,si de puteri mai mici Un exemplu: eu exploatam pana mai ieri in analogic ,pentru TVR2 un emitator de 10Kw..Puterea emitatorului digital pentru MUX1 va fi de 4 ori mai mica (2,5KW) ,iar frecventa de emisie va fi alta decat cea alocata in analogic,pentru TVR2.
Sunt foarte multe probleme de rezolvat,care implica costuri pe masura...Sigur,ca aici este de comentat si lentoarea cu care s-au miscat -justificat sau nu-factorii de decizie,din moment ce de un an de zile se cunostea tema de casa...

Unknown

eu nu pricep de ce se bate pasul pe loc in halul asta cu acest Digital Terestru..( DVB-T2) Oare noi nu mai stim sa lucram cum trebuie ?!?!?!

Gelu

La mine tatal meu nu mai prinde tvr1 e nevazator si doar asculta stirile de luat antena satelit nu are rost ca e greu sa invete nevazand cum sa comute programele deci nu mai aude tvr1 si totusi este obligat sa plateasca taxa tv ?

Unknown

Din varii motive...In primul rand politice..Politicul asta isi baga nasul peste tot unde miroase ca ar fi vorba de niscaiva foloase personale...Daca nu era politicul si presiunile cercurilor interesate,am fi avut televiziune digitala terestra din 01.01 2012...Infrastructura exista iar reteaua de televizoare analogice achizitionata si PIF in perioada 2006 - 2009,a fost conceputa de a prelua cu costuri minime "sarcina" de digital..Vremea a trecut,unele dintre primele emitatoare instalate au deja apropape 10ani de functionare iar firma care le-a produs nu mai asigura suport pentru ele....Deci trebuie cumparate altele noi...Ca de obicei ,in dulcele stil romanesc,ne dam cu stangu in dreptu...Pacat de investitia facuta si conceputa pentru upgradare..Emitatoarele sunt foarte performante-structura multicontroller cu diagnoza interactiva cu ecrane touch rezistive-,dar daca nu se pot(sau se pot dar cu costuri prohibite)upgrada,,,,,sunt numai bune de pus intr-un muzeu al tehnicii.Pacat,mare pacat..Ungurii-de ex. -ca de cate ori in istorie,au fost inca oadata mai destepti decat noi..visavis de costuri...

Unknown

daca vorbim de DVB-T2, si tarile africane sunt in fata noastra ! si nu am spus in gluma !
deci ce sa mai vorbim de restul Europei,daca pe alte continene cu tari mai inapoiate e mai bine decat la noi din punctul asta de vedere..

Unknown

@ Gelu..
Da este o situatie neplacuta..Dar acea taxa,nu este o taxa facuta pe genunchi..Ea este prevazuta intr-o Lege,cea a Audiovizualului,Lege care reglementeaza de ex ,printre altele si functionarea CNA..Legea a fost aprobata inca de pe vremea Guvernului Vacaroiu..S-au mai adus unele corectii pe ici pe colo neesentiale pentru platitorul de taxe si impozite..
Foarte multa lume pune semnul egalitatii intre taxa de audiovizual si taxa de TVR ,cu toate ca sasa ceva nu exista(Taxa TVR)..
Si pe mine ma deranjeaza situatia...dar parca ar fi singura taxa pentru un serviciu public pe care o platim si de pe urma careia nu ne algem cu nimica...4 lei adica o bere mai de doamne ajuta /luna..Hai sa fim seriosi..Cate zeci sau chiar sute se platesc pentru sistemul de sanatate si pana la urma tot cu plicul trebuie sa mergi la doctor?

Alex

@Sfara Sorin: Spuneai ca in Timisoara s.au realizat modificarile necesare emiterii in digital, insa nici pana in acest moment nu se emite.
Ai idee cand se va porni efectiv emisia digitala?

Unknown

@Cosmin..Am spus..Daca politicul isi vedea de politica si lasa partea care tine de specialisti-si sunt destui in tara asta si in toate domeniile-pe seama specialistilor,multe lucruri s-ar fi facut in tara ...Dar vezi si tu...Acu un an ne-au mintit ca pun o taxa suplimentara de 7 eurocenti pe litrul de carburant ,ca sa aiba bani de facut autostrazi..Intrebare: Cati milimetri de autostrada sau facut din taxa aia?Asta ca sa-ti dau exemplu cu una dintre marile gogonate sustinute inca si acum de unele medii politice si..de presa (aca A3)...Imi pare rau ca sunt off topic,dar tu m-ai provocat..Promit sa nu mai derapez..

Unknown

@Alex
Astea sunt informatiile de care dispun...Poate ca au niscaiva probleme tehnice de rezolvat cu adaptarea modulatorului digital ,la emitatorul analogic..dar in cateva zile trebuie sa mearga.In Bucuresti i-au dat drumull.Dupa cate am aflat de la colegi si la Cluj deja merge...La Timisoara se pare ca au ceva probleme de rezolvat ..Urmeaza rapid si Iasi-ul..
Dar repet ,e doar experimental si va emite doar pachetul TVR..MUX1 in forma finala,inseamna si altceva decat TVR( hai sa zicem PROTV,A1,Prima,Realitatea,KanalD,,) Depinde de furnizorul de programe ..Oricum pe MUX1 va exista un MustCarry stabilit de comun acord cu furnizorii de programe,si CNA(banuiesc si nu sunt sigur;om trai si om vedea)

Anonim

La Iași merge deja: link Softpedia

Unknown

Q.E.D.

Alex

Se pare ca Iasul a fost mai rapid cu punerea in functiune a transmisiei digitale, dupa cate spunea cineva pe un forum.
Cat despre implementarea listei de must carry pe mux 1 - asta e un "must". Astfel se creaza posibilitatea catorva sute de mii, daca nu milioane de gospodarii, de a face trecerea spre dvbt de la cablu sau satelit. Iar daca asta se va realiza, ulterior un mux cu canale contra cost va putea satisface si nevoile celor mai pretentiosi. Insa mai e mult pana departe...

Unknown

Corect Alex...Daca nu-si vor baga nasul politicienii unde nu le fierbe oala,s-ar putea-sa nu ma injurati daca nu va fi asa- ca peste 2-3 ,sa aveti pe digital terestru 48 de programe minim din care o parte vor fi cu abonament ,fireste, dar muuult mai mic decat ce va cer azi cablistii pentru 140 de programe din care va uitati max,la 20(aici am vru sa fiu generos).

Mihaita

Multumesc pentru informatii, Sorin ! În sfarsit cineva care ofera informatii de la sursa din domeniu ! Nu e mult nici noiembrie 2015 pentru Oltenia, voi astepta cu placere DVB-T2 ! Ma bucur ca incerci sa oferi, atat cat iti este permis, informatii reale si cinstite ! Daca ar fi mai multi oameni ca tine, cu siguranta ca lucrurile s-ar misca mult mai repede.

Bogdan

Un emitator TV de 10KW,cu tot ce trebuie pe langa el (incluzand aici si sisteme de racire)se apropie de 900.000 USD. X 80 = 7.2 mil$ toata infrastructura NOUA, cat au specificat cei de RADIOCOM ca o sa coste toata infrastructura? Chestia este ca cel putin TVRul nu s-ar merita sa treaca pe digital din moment ce aduc pierderi. Sa zica mersi ca emit si-n analogic.

Anonim

dvb t2

Anonim

dvb t2 din Bucuresti-herastrau ch.30 uif putere 2.5 kw ajunge in linie drapta 95.2 km si in com.buzoiesti arges cu mici intreruperi de la 10-17 depinde de timpul favorabil, in rest cu semnal de 100% pe un dvb s2 amiko hd 8260+ .Am o antena uif ch.21-69 cu o putere max.de 21 db[9 dipoli] cu amplificare marca alcad preamplificator+amplificator de 40db inaltimea antenei 11m[226m nivelul marii] cablu coaxial rg 11u.

Anonim

dvb t2 din serbia semnal destul de bun si in com. buzoiesti arges,vizibilitate directa releele de pe ch.22-23-25-38-43 uif cu disparitia semnalului definitiv in timpul pranzului[depinde de timp] in rest calitate maxima,iar releele de pe t1 bulgari ch.41-49-57 uif cu semnal continuu toata ziua de la 80-100% in directia sudului.

Anonim

ma ce prinzi de la sarbi pe canal 38 ca eu nu o prind sunt din Oltenia si anume din Turnu Severin si le prind pe astea ch.22-23-25-43 nu o prind pe 38 si as fi curios ce canale se emit pe ch 38 si la bulgari prind decat ch 49 si ch 53 prin eu dar nu prind ch 41 si ch 57 ce se vede pe astea care nu le prind eu Mesajul pt anonim

Anonim

Dacă se emite in dvb t2 si am un receiver dvb t, se pot receptiona posturile tv în condițiile date

Anonim

NU! Receptorul DVB-T nu poate recepționa DVB-T2.

Anonim

La Iasi ProTV si TVR2 au murit. Mai avem TVR1.

Anonim

Aveți MUX1 funcțional! Pe canalul 25 parcă,

Anonim

Buna dimineata am si eu o intrebare daca se poate.Pentru Judetul Arges cand se poate receptiona ceva eu sunt din com Merisani,cand se da drumu la MUX1? O zi buna

Anonim

Dacă prinzi Bucegi/Coștila (vezi analogic TVR 1 pe canal 6), vei avea semnal digital probabil la toamnă.

Anonim

Se emite deja in t2 pe C30 se pare ca e mult mai stabil in receptie,se receptioneaza si cu un simplu dipol la 50 km de Bucuresti

Anonim

la galati se emite digital?

Albu Ana

In Bucuresti, Titan, pe ce canal FIF se poate receptiona TVR analogic?
Multumesc

Anonim

Cred ca pe FIF doar in zonele unde nu e inca DVB-T2, dar nu sunt sigur, banuiesc...

Anonim

Merge anologic la mine, dar daca ar fi digital, nu ar merge.

Anonim

1. La tine unde, in ce localitate ?
2. Prin ce sistem, prin eter sau prin cablu ?
3. Prin ce banda, in FIF sau UIF ?
4. Exista sau nu transmisii tv digitale tereste la tine in localitate ?

Anonim

raspuns...ch.38 serbia t2 se prind 16 canale sarbesti toate in sd...raspuns si la t1 bulgaria ch.41 uif sunt in nr. de 4.ele sunt bnt 1bnt 2 bnt hd bnt 1 hd,iar pe canalul uif 57 sunt in nr. de 5.ele sunt btv nova tv tv7 news7 si bg on air.

Anonim

Canale receptionate actual pe t2 serbia sunt.Ch 22-23-24 -25-27-32-38-43 Uif in zona buzoiesti arges.

Anonim

Informatie pentru zona Merisani-Arges...Ch 30 uif de la Bucuresti care emite pe terestru 2 ajunge foarte greu in aceasta zona m-ai ales ziua,distanta in linie dreapta fiind de 118,13 km in zona garii Merisani,,daca aveti o antena acordata pe canalele 26-30 uif e ceva speranta sa m-ai prindeti ceva in prezent,ca pe viitor se va inbunatati semnalul si va acoperi m-ai multe judete si va functiona cu o antena uif normala.

Anonim

Pentru o buna functionare a antenei uif de pana la 90 km de releu,trebuie sa fie acordata canalului corespunzator pe care emite canalul cu maxim de elementi,o amplificare de 40 db si o inaltime a antenei de minim 11m si se poate prinde binisor cu semnal continuu toata ziua,de exemplu t 2-Bucuresti.EX.in zona Arges inaltimea antenei uif nu trebuie sa fie m-ai joasa de 18-19m pentru ca sa depaseasca curbura pamantului de la emitator.

detrax

Bune comentarii !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile