joi, 30 iulie 2015

Primii câștigători ai licitației pentru rețeaua națională DVB-T2 din România

Primii câștigători ai licitației pentru rețeaua natională de televiziune digitala terestra in Romania ( nr: MUX 1 ) sunt Frontal Communication, Imagine Communications, Ericsson Romania si RomTek, anunță Hotnews. Respectivul multiplex DVB-T2, pentru care a fost lansata licitatia de 115,6 milioane lei, ar trebui sa aiba capacitatea de a transmite 16 programe in format SD sau o combinatie de programe SD / HD, potrivit documentatiei de atribuire.


Licitatia pentru reteaua nationala de televiziune digitala terestra a fost impartita in doua parti. Primul contract, care are o valoare estimata fara TVA de peste 101,5 milioane lei, presupune achizitia de echipamente, servicii si lucrari conexe, iar al doilea contract, care este impartit in 4 loturi, are o valoare totala estimata, fara TVA, de peste 14,05 milioane lei si presupune presupune reconfigurarea si extinderea functionala a Headend-ului DVB-T Herastrau pentru un MUX DVB-T2 cu 16 programe SD, EPG, insertie date, sistem management pentru includere emitatoare site, inclusiv verificare conditie SFN, etc., dar si sistem billing pentru producatori content, inclus in sistemul de management al Headend-ului.

Emisia va fi in standardul DVB-T2, deci sunt necesare dispozitive de receptie ( televizoare sau receivere ) cu tuner DVB-T2. Televizoarele sau receptoarele care nu au tuner DVB-T2 (desi au de exemplu DVB-T) nu vor receptiona direct aceste transmisii. SNR efectueaza deja teste DVB-T2 in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi, difuzand canale ale televiziunii publice, mai precizeaza sursa citată.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.


3 comentarii despre subiectul „Primii câștigători ai licitației pentru rețeaua națională DVB-T2 din România”:
nicu calinoiu

corect

Anonim

Inseamna ca incep sa se miste lucrurile in practica la nivel national. Foarte bine !

Anonim

BRAVO SNR !

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (413) Focus Sat (218) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (68) Orange (174) Telekom (260) UPC (230) Vodafone (47)