joi, 30 iulie 2015

Primii câștigători ai licitației pentru rețeaua națională DVB-T2 din România

Primii câștigători ai licitației pentru rețeaua natională de televiziune digitala terestra in Romania ( nr: MUX 1 ) sunt Frontal Communication, Imagine Communications, Ericsson Romania si RomTek, anunță Hotnews. Respectivul multiplex DVB-T2, pentru care a fost lansata licitatia de 115,6 milioane lei, ar trebui sa aiba capacitatea de a transmite 16 programe in format SD sau o combinatie de programe SD / HD, potrivit documentatiei de atribuire.

Licitatia pentru reteaua nationala de televiziune digitala terestra a fost impartita in doua parti. Primul contract, care are o valoare estimata fara TVA de peste 101,5 milioane lei, presupune achizitia de echipamente, servicii si lucrari conexe, iar al doilea contract, care este impartit in 4 loturi, are o valoare totala estimata, fara TVA, de peste 14,05 milioane lei si presupune presupune reconfigurarea si extinderea functionala a Headend-ului DVB-T Herastrau pentru un MUX DVB-T2 cu 16 programe SD, EPG, insertie date, sistem management pentru includere emitatoare site, inclusiv verificare conditie SFN, etc., dar si sistem billing pentru producatori content, inclus in sistemul de management al Headend-ului.

Emisia va fi in standardul DVB-T2, deci sunt necesare dispozitive de receptie ( televizoare sau receivere ) cu tuner DVB-T2. Televizoarele sau receptoarele care nu au tuner DVB-T2 (desi au de exemplu DVB-T) nu vor receptiona direct aceste transmisii. SNR efectueaza deja teste DVB-T2 in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi, difuzand canale ale televiziunii publice, mai precizeaza sursa citată.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.


3 comentarii despre subiectul „Primii câștigători ai licitației pentru rețeaua națională DVB-T2 din România”:
Blogulluinicu

corect

Anonim

Inseamna ca incep sa se miste lucrurile in practica la nivel national. Foarte bine !

Anonim

BRAVO SNR !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile