luni, 17 august 2015

Android M înseamnă Android Marshmallow, versiunea 6 a sistemului de operare de la Google

Intrucat Google ne-a obisnuit pentru sistemul său de operare cu tot fel de nume de dulciuri (Lollipop, KitKat, Jelly Bean, Ice Cream Sandwich), compania păstreaza traditia, iar versiunea 6 de Android se numeste Marshmallow, adica mai pe românește, un fel de bezea pufoasă.

Actualizarea Android 6.0, programată pentru lansare în această toamnă, a fost anuntata initial la o conferinta a companiei, la sfârșitul lunii mai. Dar Google nu anuntase denumirea completa. Fanii au sperat ca initiala M provine de la bomboanele M&M, insa nu au ghicit adevarata denumire.

Împreună cu anuntarea denumirii complete, Google a lansat de asemenea si versiunea de SDK a Android 6.0 și un al treilea și ultimul software de previzionare Zefire, care poate sa fie încărcat pe dispozitive Nexus.

"Imaginile de previzualizare sunt aproape definitive, dar ele nu sunt destinate pentru consum", a precizat Google. "

Android Marshmallow include o abordare mai simplă a permisiunile si ofera utilizatorilor un control mai detaliat asupra informatiilor pe care aplicațiile le pot accesa. De asemenea, noua platforma de plata mobilă, suportul pentru USB de tip C și alte îmbunătățiri au fost implementate in noul sistem de operare, urmasul lui Android 5.0 Lollipop, care adusese modificări semnificative la interfață.


5 comentarii despre subiectul „Android M înseamnă Android Marshmallow, versiunea 6 a sistemului de operare de la Google”:
Anonim

Pe zi ce trece Android devine tot mai bun =))

Anonim

Chiar e bun, zeci de mii de aplicatii gratuite, pacat ca nu lanseaza o versiune dedicata pentru PC, care sa functioneze NATIV pe ORICE PC, adaptata complet la procesoarele pentru PC si cu drivere pentru componentele oricarui PC. Ar fi lovitura deceniului in sisteme de operare pentru PC, eu cred ca din primul an ar fi instalat pe 10-20% din PC-uri, chiar ca sistem alternativ in dual boot, daca nu chiar ca sistem principal, mai ales in conditiile in care ar consuma foarte putine resurse si RAM, comparativ cu sistemele actuale, dar ar beneficia de updateuri constante si de imensa baza de aplicatii gratuite din Google Play.

Claudiu

Si cum ai juca jocurile ? 99 % din ele sunt facute pentru touchscreen, nu pentru mouse si tastatura. Driver-ele sunt o problema majora pentru android, nu poti integra multitudinea de modele ale componentelor cand apar altele la fiecare an. Ar consuma destul RAM deoarece trebuiesc integrate si tinute in stand-by la pornire. Sunt mini-PC-uri deja (sub forma de stick-uri) pe piata, multe au lag, deci iti dai seama ca nu e viabil pentru orice sistem, trebuie optimizat, altfel te alegi cu diferite bug-uri individuale.

Anonim

Bineinteles ca poti juca jocurile. Nu ai instalat niciodata Bluestacks ? 99% dintre jocurile de Android se pot juca cu mouseul, care tine loc cu succes touchscreenului. Ba chiar cu maxim 4 taste se pot juca si aproape toate jocurile care folosesc acceleratorul gravitational. Iti dai seama ca nu poti compara chinezismele de stick mini-PC cu un PC care are suficient RAM si o placa video cu mult mai performanta. Instaleaza Bluestacks si mai vorbim. Dar Bluestacks nu functioneaza nativ, e doar un emulator, care deci consuma mult mai multe resurse decat un sistem nativ. Dar daca Bluestacks poate, chiar si printr-o amărâtă de emulare, poate si Android, de 10 ori mai bine in mod nativ, doar sa se decida Google sa lanseze sistemul pentru PC-uri. Sunt convins ca il vor lansa intr-un viitor mai indepartat sau mai apropiat. Daca ai un PC relativ nou, de cativa ani, cu ceva resurse disponibile (si fara Antivirus Bitdefender, ca nu accepta Bluestacks sa se instaleze pe PC-uri cu Bitdefender, ci doar cu orice alti antivirusuri, nu stiu ce conflict de interese au ei de i-au scos de pe lista pe cei de la Bitdefender, desi Bitdefender nu are nimic impotriva in a lasa Bluestacks sa se instaleze, cred ca astia de la Bluestacsk au un contract sa promoveze antivirusul McAfee), dupa ce instalezi Bluestacks si testezi 4-5 jocuri, chiar 3D, chiar de acelea de racing 3D de peste 1 GB, revenim la discutie.

http://www.bluestacks.com/

Anonim

Foarte bine punctat Anonim, oricum prefer oricand Android decat iOS !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile