marți, 11 august 2015

Compania Google își schimbă numele în Alphabet. Motorul de căutare Google va fi parte din Alphabet.

Larry Page, CEO Google, a anunțat oficial următoarele:

"Google nu este o companie convențională și nu intentionăm să devenim o astfel de companie. Ca parte a acestui concept, putem să facem pariuri mai mici in domenii care pot părea ciudate, in comparatie cu afacerile noastre curente. De la început, intotdeauna ne-am străduit să lansăm mai multe proiecte importante, cu resursele pe care le avem.

Am dezvoltat o multime de proiecte care pareau bizare la momentul respectiv. Multe dintre aceste lucruri nebunești au acum peste un miliard de utilizatori, cum ar fi Google Maps, YouTube, Chrome sau Android. Și nu ne-am oprit acolo. Încearcăm in continuare să facem lucruri pe care alte persoane le cred bizare, dar de care noi suntem foarte incantati.

Am crezut că în timp companiile au tendința confortabilă de a face acelasi lucru, cu schimbari incrementale. Dar în industria de tehnologie, unde ideile revoluționare asigură următoarele mari evolutii, este nevoie de principii mai putin confortabile, pentru a rămâne relevant.

Compania noastră se dezvoltă frumos in prezent, dar credem ca o putem face intr-un mod mai simplu și mai responsabil. Deci, creăm o noua companie, numita Alphabet. Sunt foarte incantat sa fiu CEO al Alphabet, companie pe care sa o conduc cu ajutorul partenerului meu, Serghei, în calitate de președinte.

Ce este Alphabet? Alphabet este in general o colecție de companii. Cea mai mare dintre acestea este desigur Google, dar si alte companii vor avea locul lor in Alphabet. (...) Exemple bune sunt eforturile noastre pentru  sanatate: Life Sciences și Calico (axat pe longevitate). Noi credem că noul concept ne va permite o scară de management mai largă, așa că putem dezvolta proiecte noi în mod independent. Alphabet inseamnă afaceri care prosperă prin lideri puternici și prin independență. În general, modelul nostru este sa avem un CEO puternic pentru fiecare dintre afaceri, iar Serghei și cu mine sa îi ajutăm pe fiecare dintre ei, cand este necesar. Ne vom ocupa în mod riguros de alocarea capitalului și ne vom asigura că fiecare activitate se execută bine. (...) În plus, cu această nouă structură ne-am propus să punem în aplicare rapoarte segmentate pentru rezultatele noastre din trimestrul al patrulea, iar rezultatele financiare ale Google să fie furnizate separat de cele ale restului întreprinderilor din Alphabet, privite ca un întreg.

Această nouă structură ne va permite să ne păstrăm concentrarea asupra oportunităților extraordinare pe care le avem în interiorul Google. Un element cheie în acest sens este Sundar Pichai. (...) Suntem extrem de multumiti de colaborarea noastră. El și-a intensificat într-adevăr contribuția începând cu luna octombrie a anului trecut, atunci când a preluat ingineria produselor si responsabilitatea pentru afacerile noastre de internet. Sergey și cu mine am fost foarte incantati de progresul și dedicarea pe care Sundar a oferit-o companiei. Și este clar pentru noi că este timpul pentru Sundar să fie CEO al Google. Ma simt foarte norocos să avem pe cineva atat de talentat ca el pentru Google, oferindu-ne astfel mai mult timp liber pentru noile noastre proiecte. Am petrecut destul de puțin timp cu Sundar, ajutandu-l cum am putut și voi continua desigur să fac asta. Google în sine inseamna de asemenea lansarea de tot felul de produse noi, și știu că Sundar va fi întotdeauna axat pe inovație, continuând să depăseasca limitele. Știu că este profund agrenat si va continua sa faca progrese mari in misiunea noastră de bază, de a organiza informațiile din lume. Lansările recente, cum ar fi Google Photo si Google Now, sunt progrese uimitoare. Google are de asemenea unele servicii care functionează cu propria lor identitate, cum ar fi YouTube.

Sergey și cu mine suntem pregatiti sa începem proiecte noi. Alphabet va include de asemenea laboratorul nostru X, care isi orienteaza eforturile pentru proiecte noi, cum ar fi de exemplu dronele Wing.

Alphabet Inc va înlocui Google Inc. ca entitatea publică in tranzacții, iar toate acțiunile Google se vor converti automat în același număr de acțiuni pentru Alphabet, cu exact aceleași drepturi. Google va deveni o filială deținută în totalitate de Alphabet. Cele două clase de acțiuni pentru comercializarea pe bursa Nasdaq vor ramane GOOGL si GOOG.

Pentru Sergey și pentru mine, această schimbare, adică nașterea Alphabet, reprezinta un nou capitol foarte interesant din viața Google. Ne-a placut numele Alphabet pentru că aceasta înseamnă o colecție de litere care reprezintă limbajul, unul dintre cele mai importante inovatii ale umanității, și este nucleul indexărilor motorului de căutare Google. Ar trebui să adaug că nu intenționăm ca Alphabet să devina un mare de brand de consum cu produse conexe. Ideea este că societățile din Alphabet să aibă independență și sa isi dezvolte propriile branduri."


Top 5 articole în ultimele 7 zile