marți, 18 august 2015

DCS ( AKTA ) a obținut 10 milioane de euro împrumut de la BERD

BERD oferă un nou împrumut de 10 milioane de euro pentru Digital Cable Systems SA ("DCS"), al patrulea cel mai mare operator de cablu TV din România, in scopul finanțarii cheltuielilor de capital, pentru a ajuta compania in proiectul de extindere și modernizare a rețelelor de televiziune prin cablu si de internet în bandă largă, precum și pentru creșterea penetrării serviciilor digitale și de internet în zona sa de acoperire. Compania intenționează de asemenea să lanseze noi servicii pentru clienții săi, în conformitate cu cele mai recente evoluții ale pieței, ca parte a strategiei de dezvoltare actuale.

Finanțarea urmează unui împrumut anterior, obtinut tot de la BERD, care a sprijinit strategia de dezvoltare a companiei, incluzând extinderea regională și digitalizarea rețelelor analogice.

Principalele efecte de tranziție ale acestei operațiuni sunt de așteptat să se manifeste în primul rand prin creșterea gradului de concurență în afara marilor zone urbane, unde DCS va îmbunătăți calitatea rețelei și a serviciilor, precum și printr-o oferta de produse in cadrul prezentelor servicii triple-play (CATV , internet, telefonie), iar in al doilea rând prin extinderea pe piață, dar și a ratei actuale de penetrare, în special pe segmentul de internet fix în bandă largă, care este redusa în zonele rurale din România, comparativ cu țările mai dezvoltate din UE.

DCS, înființată în 2005 prin fuziunea mai multor operatori de televiziune prin cablu, opereaza in prezent servicii Triple Play în peste 2.800 de localități, în 29 județe din România. Compania este controlată de fondul de capital privat PineBridge New Europe Partners, în care BERD este un partener limitat.

Finanțarea cheltuielilor de capital pe termen lung, de până la 10 milioane de euro, este asigurată de BERD ( Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ), dar costul total al proiectului este de până la 28 de milioane euro, o mare parte din finanțare fiind generată intern.


8 comentarii despre subiectul „DCS ( AKTA ) a obținut 10 milioane de euro împrumut de la BERD”:
Bogdan

Un concurrent serios celor de la RCS-RDS. Pe aceasta piata de comunicatii, daca nu vi cu banii din buzunare obtinuti de pe alte piete, nici o banca nu-ti da 1 euro daca n-ai un plan de afaceri solid si credibil
Si RCS-RDS a obtinut in urma cu cativa ani astfel de credite si a ajuns unde a ajuns, in ciuda tuturor zvonurilor, barfelor si statisticilor pesimiste.
Bravo lor, ca abonat am NUMAI de castigat de pe urma lor si atata timp cat vin cu solutii optime pentru mine si se intereseaza de cerintele mele ca client, am fost, sunt si voi fi un abonat de-al lor

Anonim

pica net de 10 ori pe zi si tu ii lauzi de parca ar fi .......

Andu

Merge excelent netul de la ei.

Anonim

Pentru Anonim - 18 august, 2015 ti-ai mai verificat si tu sistemul sa nu ai vreun virus, sau poate ai defectiune in zona unde stai, sau ai vreun program de torenti pornit, etc...

Anonim

Si daca ar avea program de "torenti" pornit ar trebui sa ii cada net-ul de zece ori pe zi cum zice el ? Problema sigur e alta... n-are nici o treaba asta.

Anonim

Pentru Anonim - 19 august, 2015 mai citeste despre torenti. Nici macar nu stii ca un program de torenti setat sa-ti porneasca la inceput iti poate taia banda de net mai ales daca un torent este la seed si se cere in acel moment
Pentru Anonim - 18 august, 2015 suna la ei la deranjamente ca n-au oamenii aia de unde sa stie ca esti tu n-ai net. Daca nu suni problema ta ca n-ai net da' nu spune ca-ti pica tie netul de N ori pe zi.

Anonim

Akta are servicii bunicele dar nu se compara cu upc, rcs , telekom sub nici un aspect.

Gigi

Depinde de zona unde stai.La oras furnizeaza net si tv destul de bun dar nu la vitezele pe care le ofera concurenta, in schimb in mediul rural unde merg pe switch si cablu utp sunt varza.Dar surpriza, de ceva vreme in localitatile rurale unde au intrat mai recent au venit cu fibra optica pana la abonat (GPON)!Pentru inceput merg bine iar la cpitolul tv - oferta de pe sait.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile