joi, 20 august 2015

RCS-RDS: servicii de date mobile 4G LTE în 25 de orașe din România

Incepand de astazi, 20 august 2015, RCS - RDS este posesorul unei licentei 4G in banda de 2600 MHz (TDD) si va oferi clientilor noi si existenti, fara costuri suplimentare si la orice tip de abonament, servicii de date 4G in 25 de orase din tara, pana la finalul anului 2015. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150 Mbps, anunta compania RCS-RDS.

In prima etapa a proiectului, pana la finalul lunii septembrie, clientii Digi Mobil din 12 orase vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti, urmand ca pana la finalul anului sa isi extinda aria de acoperire in Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. In acelasi timp, compania va continua sa isi dezvolte reteaua de comunicatii mobile pentru a avea acoperire 3G si 4G la nivel national.

"Noua licenta in banda de 2600 MHz ne va permite sa dezvoltam in continuare reteaua de comunicatii mobile, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o mai buna acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiaza la orice tip de abonament, la aceleasi preturi competitive cu care i-am obisnuit." a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibila in pachetele Digi Mobil incepand cu sfarsitul lunii septembrie cand compania va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600). Clientii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descarca aplicatii, muzica, iar streaming-ul video sau incarcarea fisierelor de mari dimensiuni se vor realiza intr-un intr-un mod mult mai rapid.

Noua licenta a companiei in banda de 2600 MHz (TDD) a fost dobandita in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS & RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicaţii (ANCOM).


22 de comentarii despre subiectul „RCS-RDS: servicii de date mobile 4G LTE în 25 de orașe din România”:
mradu

e prima veste buna...de ceva timp! sa vedem acum acoperirea, semnalul si oferta de toamna!

Valentin

Au gresit cu acest 4G - TDD, foarte putine telefoane sunt compatibile.

Anonim

Păi și la Orange sau Vodafone sunt mai multe?

Valentin

Da, pt ca folosesc banda 2600-FDD. Cauta pe net sa vezi diferenta intre FDD si TDD.

GALAXY

Majoritatea telefoanelor 4G (lte) sunt compatibile FDD/TDD în banda 2600 / 38 .

Valentin

Daca cauti in lista, telefoane Samsung, gasesti doar 5-6 modele,de exemplu, deci per total sunt putine telefoane compatibile cu banda 2600/38.

Dan

Acoperirea actuala o gasiti aici: http://www.idilis.ro/map/idilis_map.php ( debifati "acoperire Wimax" pentru a vedea numai acoperirea 4G LTE).

Anonim

Are dreptate Valentin, in banda aia sunt numai telefoane scumpe, neaccesibile pentru oricine sa intre in 4G

Anonim

Cum să fie scumpe dacă DiGi le oferă la 1€. Doar prelungești perioada contractuală și primești telefon la 1 €.

Anonim

Motorola E sau motorola G variantele 4G au banda de 2600mhz.

Retea 4G LTE 700 / 850 / 1700 / 1900 / 2100 / 2600

Sunt telefoane ieftine.

Anonim

hai ma ca voi chiar sunteti... romani, pana acum se plangea lumea ca e praf reteaua, acum cand au facut upgrade, iar nu e bine ca nu exista o varietate larga de tel compatibile... mai bine v-ar da bani rcs-u' sa le folositi serviciile ^^

Valentin

Motorola E si varinatele 4G , sunt in banda 7/2600 mhz, nu 38/2600 mhz, nu mai faceti confuzie intre cele doua. Nu cred ca Rds va oferi telefoane 4G compatibile la 1 euro.

Anonim

Lasa ca le cere 3000 de lei pe telefoane si le da abonamente de 5-6 euro! ei nu au facut 3g national si au luat de la Ghita reteaua lui.

Anonim

Un telefon bun si compatibil Xiaomi Redmi 2 Dual Sim pret 650 lei la emag.

http://www.emag.ro/telefon-mobil-xiaomi-redmi-2-dual-sim-8gb-4g-black-redmi2-black/pd/DVG2MYBBM/

Anonim

Foarte bine ca RCS trece la cele mai moderne standarde, nu avea rost sa extinda reteaua cu tehnologii intermediare. E ca si in cazul fibrei, cand altii au trecut de la sarma la fibra sau inca sunt tot cu internetul prin sarma, RCS trecuse deja de mult timp pe fibra optica.

Anonim

Cata ura pe RCS&RDS ca se extinde iar altii stau pe loc =)). In mod sigur o sa se gaseasca telefoane ieftine pentru 4Gul lor

Unknown

Ma bucur foarte mult ca RDS RCS cauta alternative ieftine, adica pe placul (buzunarului) tuturor Romanilor :) Nu ma impresioneaza cu nimic "Granzi Multinationali" rosi, verzi, magenta, portocali si ce o mai veni din telecom cu toata pacaleala lor, doar cu foarte putine excepti care se uita foarte repede. Numai bine.

Anonim

Sunt destule chinezarii care suporta TDD, stati numai sa vedeti cum o sa apara in oferta celor de la RDS.

Anonim

N-au vandut ZTE si Huawei produse in tara asta prin magazine cat le-a vandut RCS-RDS produsele lor in ofertele lor =)) ... mai nou si Allview =))

Goos

Xiaomi Redmi Note 2 e un telefon fantastic, la 125 $ in China. Cred ca va ajunge curand in Romania, la maxim 700 lei.

Roxana

Nu inteleg de ce unii sunt iritati cand aud astfel de noutati. Fratilor ar trebui sa va bucurati indiferent ca sunteti clientul altei firme. Daca nu ar fi existat concurenta cu siguranta si acum am fi platit 5 euro pentru 300 minute in retea si 20 nationale si 1 euro per MB.

T W

Valentin, documenteaza-te la Samsung Romania (eu acolo am intrebat) si vei afla ca nici un telefon Samsung existent pe piata noasta nu este compatibil în banda de frecvenţă de 2600 MHz de tip TDD (Time-Division Duplexing), în aşa-numita bandă 38.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile