miercuri, 23 septembrie 2015

Irina Radu, președinte director interimar al TVR, îl înlocuiește pe Stelian Tănase

Parlamentul a respins astazi raportul de activitate in 2014 al televiziunii publice si ca urmare Stelian Tănase ( preşedintele director general al TVR ) și Cosiliul de administraţie sunt demişi. Noul director general interimar al televiziunii publice va fi Irina Radu, după ce mandatul său va fi validat de catre autoritatea legiuitoare a Romaniei.

Irina Radu are in plan, dupa alegerea unei echipe, cresterea audientelor si plata salariilor, dar si modificarea legislatiei, acceptând că au existat greseli jurnalistice si ca TVR trebuie sa ofere ceea ce doreste publicul, precizand totuși ca va lăsa știrile la aprecierea conștiintei jurnalistilor.

Irina Radu vizeaza functia definitiva, dar nu exclude nici revenirea ca director de programe, daca televiziunea se va redresa financiar.

Televiziuena publica a comunicat că Irina Radu a mai fost director al TVR 1, intre anii 2004 - 2006, dar si director interimar TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-şef al Redacţiei Copii-Tineret, producător general al Festivalului Cerbul de Aur 2000 si 2001 si director al festivalului (2003, 2004 şi 2005 ). A mai fost redactor-prezentator la TVR Iaşi, producător şi prezentator al Jurnalului TVR, redactor-şef la Ştiri, realizator de emisiuni, precum si membru al Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române ( 1998 - 2002 ),

Este licenţiată în Litere si are mai multe cursuri de specializare (CODECS, Open University Business School: Managementul relaţiilor cu clienţii şi cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general; California State University: Jurnalism şi Comunicare; Fundaţia Britanică Thomson: Jurnalism). A câştigat premiul APTR pentru emisiunea „Culise” (în 2000) şi pentru Cerbul de Aur 2003. În 2001 i-a fost decernat premiul World Vision pentru reportaj, mai precizeaza TVR.


9 comentarii despre subiectul „Irina Radu, președinte director interimar al TVR, îl înlocuiește pe Stelian Tănase”:
Anonim

uram succes doamnei irina radu dupa principiul mai degraba putin si bun decit mult si prost

Bogdan

TVRul ar fi bine sa se inchida de tot, vin ai nostril, pleaca ai nostrii si TVRul raman ... ori reduc numarul de programe 1, maxim 2 ar fi destule , ori sa se inchida de tot daca nu se accepta privatizarea acesteia. TVR-istii convinsi care doresc acest post pe motiv ca sunt patrioti, bla bla bla sa scoata din banii lor abonament separat sa vada programele publice si sunt convns ca patriotismul o sa le dispara cand o sa li se ceara 5-10 lei/luna separat sa vezi TVRul
NU este correct ca de 25 de ani acest post public sa cheltuie bani in nestire in schimb proiecte importante de genul implmenetarea 100% a DVB-T2 in Romania sa nu se poata ca nu sunt fonduri de la buget pentru asa ceva. Aceste posture daca nu mi le-ar baga decodorul celor de la RCS in fata le-as scoate din grila de programe daca aveam functia veche de stergere program

Anonim

TVR 1 si TVR HD sunt singurele posturi care mai transmit emisiuni profesioniste. Doar Digi 24 ii depaseste la calitate.

Anonim

Corect la cata audienta au si mai ales cati bani mananca ar trebui sa fie TVR si TVR HD si hai si TVRi. ATAT. Cand or sa faca audiente, stiu sa faca profit prin reclame si reduc cheltuielile "pe pile" atunci sa lanseze alte posture. Cati dintre voi se uita de exemplu la TVR2, TVR3 sau TVR regionale?

Anonim

TVR,TVR HD sa ramana si asa ne iau bani degeaba ca nu mai prindem nimic terestru.

Anonim

Domnilor,fiecare stat are posturile sale publice subventionate mai mult sau mai putin de la bugetul de stat ,problema la TVR e romaneasca ,POLITIZAREA .Cand vor lasa locul profesionistilor vor aparea rezultatele.Oricum TVR are audienta fata de multe alte posturi in care se baga sau se spala bani grei. Din ce stiu de pe Wichipedia si din presa urmeaza schimbari in planul TVR ,,si ma refer la canale de cultura ,istorie, sport ,dar cat cum se schimba un guvern vine altcineva care schimba tot nu ne putem astepta la rezultate spectaculoase. Ca unii personalul TVR e si excendentar si nepregatit si bine platit e o alta poveste. Sa lase politicienii profesionistii din televiziune sa-si faca treba si cu siguranta TVR v-a deveni chiar interesant pentru foarte multi. Si prefer TVR pentru ca nu intrerup filmele sau emisiuni pentru publicitate.

Bogdan

Pentru Anonim - 24 septembrie, 2015 mai lasa filozofia pe banii nostrii, cand mie tvrul imi ia 5 lei/luna pe nimic. Grecia a desfiintat televiziunea publica si nici acum nu stiu daca au reinfiintat-o. Nimeni n-a plans dupa televiuznea lor si de ce as plange eu ca nu mai prin TVRul? Nu e vorba de politizare, e vorba ca s-au invatat sa manance bani publici pe toate nimicurile, au incremenit acolo, iar daca termini ceva pe profil si vrei sa lucrezi acolo nu treci nici macar de portar.

Pentru TOTI tvr-istii convinsi scoateti bani, platiti abonament separat si urmaritile emisiunile lor calitative daca va apuca patriotismul TVRist. Mai terminate cu pomenile de genul celor de la Discovery 1-2% se uita si 100% platesc. Aia au zburat din grilele catorva operatori de cablu numai TVRul vad ca nu dispare. Cand aveam softul vechi in decodorul Digi TVR le stergeam de fiecare daca ca nu meritau sa ocupe primele 2 pozitii in grila de programe

Anonim

Eu platesc deja cei 5 lei lunar si ii voi plati in continuare. Chiar daca toate canalele TVR, de televiziune sau radio, se vor desfiinta, tot vei plati acea taxa, atat timp cat detii un televizor, radio, PC, tableta, masina personala sau telefon mobil. Ca taxa ajunge la TVR, e alta problema. Dar chiar daca ar fi desfiintat TVR, taxa tot o vei plati, doar ca banii vor ajunge la buget, fiind redistribuiti altor sectoare.

Deci chiar si telefon sau PC daca ai, trebuie sa o platesti. Toate persoanele fizice cu domiciliul în România care deţin receptoare radio au obligaţia să plătească taxa lunara, asa cum ai obligatia sa platesti taxele si impozitele ca detii o casa sau un apartament sau un autoturism.

Citat din lege:

"Art.2 Prin receptor radio se înţelege orice aparat care poate recepta programele de radio, respectiv: radio la domiciliu, maşina personală, telefonul mobil, calculator, iPoduri sau orice alte aparate de natura celor care pot recepta în orice mod programele radio, precum şi abonamentele la cablu TV."

Bogdan

De accord cu tine da' suma aia de 5 lei sa se duca cu folos, sa se investeasca in tehnologie, in DVB-T2, in emitatoare mai puternice. M-am saturat ca de 25 de ani incoace mare parte din suma aia sa se duca la TVR si pe langa banii publici si cei din reclame TVRul sa cheltuie in nestire bani din "sacul fara fund".
Este inadmisibil sa tii 4 posturi nationale tvr1, tvr2, tvr3 si tvri, sa tii si studiourile locale, sa ai 3 emisiuni cu audienta si restul sa le tii acolo de dragul TVR-ismului ca oameiii aia care lucreaza acolo sa-si ia salariile (deloc mici) doar ca sa avem posturi publice de televiziune.
Asa cum toate s-au privatizat sau inchis in tara asta pe motiv ca "nu sunt rentabile, ca fac datorii la bugetul statului" asa sa se hotarasca odata in Romania ce facem cu acest TVR. Ori il privatizam, ori il inchidem, ori il finantam din abonamente separate si reclame.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile