luni, 26 octombrie 2015

Canalele de filme TV1000 și canale factuale pan-regionale ale MTG au fost vândute

Suedezii de la MTG ( Modern Times Group ) au anuntat astazi printr-un comunicat oficial că au semnat și finalizat simultan vânzarea televiziunilor cu plată din Rusia și a celor internaționale pentru un preț total de 45,5 milioane de dolari. Portofoliul din Rusia cuprinde canale de filme, de sport si factuale, în timp ce televiziunile internaționale includ canale factuale pan-regionale și canalele de filme TV1000.


Aceste tranzacții nu includ alte canale de divertisment sau platforme MTG si nici canalele globale cu plată Trace.

Sabiero Holdings Limited, o filială deținută integral de firma de capital privat internațional Baring Vostok, a dobândit canale internaționale ale MTG, iar compania rusă LLC Sinerdzhi a dobândit canale rusești.

Irina Gofman, vice-presedinte executiv MTG și CEO al activelor achiziționate, va acea responsabilitatea pentru aceste afaceri sub coordonarea noului proprietar, iar echipele și angajații de la nivelurile de conducere isi vor pastra posturile.

"Vânzarea a fost necesara din cauza modificărilor din legislația rusă în ceea ce privește dreptul de proprietate a străinilor in mass-media, care au fost anunțate anul trecut și intră în vigoare de la începutul anului viitor. Am efectuat o aprofundată analiza a opțiunilor disponibile in acest context și să am cautat cea mai buna solutie posibila pentru părțile interesate din afacere și MTG ca un întreg. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor noștri talentați și loiali care au contribuit atât de mult la creșterea remarcabilă a acestor operațiuni. Vă dorim tot ce este mai bun pentru viitor. Vom continua să distribuim canalele noastre pe diverse platforme de televiziune cu plată", a precizat Jørgen Madsen Lindemann, Presedinte si CEO MTG.

Schimbările legislative privind limitarea procentului cetatenilor străini în mass-media rusă precizeaza că din anul 2016 acestia pot avea (direct sau indirect) maxim 20% din capitalul societățiilor media.

Nu a fost precizata denumirea individuala a tuturor canalelor ce au facut obiectul tranzactiei, ci au fost doar generic precizate "canalele de filme TV1000 si canale factuale pan-reginonale". MTG detine(a) televiziuni precum TV1000, TV1000 Cinema, TV1000 Action, Viasat Sport, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature si altele.

In luna august, au existat zvonuri că și Leonard Blavatnik, proprietarul casei de discuri Warner Music, nascut in Ukraina si numarul 41 în clasamentul mondial al miliardarilor Forbes, cu o avere evaluata la peste 21 miliarde dolari, ajunsese la un acord de principiu cu suedezii de la MTG pntru achiziționarea canalelor nu numai în Rusia, dar și în alte țări în curs de dezvoltare.


7 comentarii despre subiectul „Canalele de filme TV1000 și canale factuale pan-regionale ale MTG au fost vândute”:
Anonim

Poate cu aceasta schimbare se vor lansa si in Romania canale precum TV 1000 Action.

banatan de pusta

Ar fi frumos sa intre nordici de la viasat film, posibil ppv ca si acolo (doar sa poata de HBO). Caz contrar ar deveni un canal banal de filme..imi aduce aminte de defunctul Movies24

Anonim

Cei de la UPC,au semnat un contract cu TV1000 Action,acest canal va intra de luna viitoare !!!

Anonim

Da,este un zvon,dar se pare ca exista un sinbure de adevar !

Anonim

Ce este acela un "sinbure" ?

Funny :P

:)) Probabil a dorit sa scrie sâmbure sau sambure, dar a greșit două litere într-un singur cuvânt, când și-a confirmat propriul zvon anterior, în care a pus virgulă între subiect și predicat. Te rog să îmi spui, domnule anonim, peste 25 de ore avem TV1000 Action în grila UPC ? :) Că atât mai este până luna viitoare... Sau ai uitat să verifici calendarul, emoționat fiind că ai fost la întâlnire cu factorii de decizie ai UPC, care ți-au furnizat această informație uimitoare ? :) Dacă ești un copil, îți iert pozna, dar dacă ești o persoană matură, caută altă zonă a internetului unde să publici zvonuri, nu ai observat că pe aici nu prea intră creduli, așa cum crezi tu ?

Bogdan

De luna viitoare exista tot ce doriti in grila RCS, inclusive posturile Discovery, AMC si TNT si inca vre 10 posture HD =)) m-a sunat ieri femeia de servici de la ei si mi-a confirmat acest lucru =))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile