miercuri, 18 noiembrie 2015

Statistici privind instalarea și reclamațiile pentru servicii de internet în România

ANCOM a publicat un raport privind durata de instalare a serviciilor de internet in anul 2014, precum si statistica reclamatiilor, fiind analizați primii 100 de furnizori de internet fix (în funcție de numarul de conexiuni), cu accent pe primii 5 furnizori în funcție de numarul de abonați, care detin o cota de piata cumulata de peste 91% ( RCS&RDS, TELEKOM, AKTA, NextGen și UPC ).
Au fost analizati si patru furnizori de internet mobil.

Instalare internet fix: ANCOM a observat o îmbunatațire a duratei de soluționare a peste 95% dintre cererile de furnizare a serviciului de internet fix. Datele arata că termenul asumat de operatori pentru instalarea internetului fix variaza intre 1 zi - 90 zile ( valoarea medie fiind de 17 zile), iar termenul efectiv de instalare este in medie de 8 zile.

Instalare / activare internet mobil: Pentru internet mobil, termenul asumat este semnificativ mai mic, iar durata de instalare este in general de 1 zi (intervalul minim de masurare), unii dintre furnizori precizând ca activarea serviciului se face în fapt într-un interval de timp de ordinul minutelor.

Reclamații și deranjamente internet: Marea majoritate a reclamațiilor primite de furnizori în 2014 se refera la deranjamente ( 70% din totalul reclamațiilor). În ceea ce priveste remedierea deranjamentelor, din datele raportate de furnizori reiese ca termenul asumat variaza de la 1 ora pâna la 72 de ore, cu o valoare medie constanta pe cele 4 trimestre de 40 de ore pentru deranjamentele privind internetul fix, și de 30 de ore pentru deranjamentele privind internetul mobil. Durata efectiva de remediere a deranjamentelor este, în cele mai multe cazuri, mult mai mica decât valorile asumate de furnizori prin contractele încheiate cu utilizatorii finali, aceasta durata fiind, în medie, de 25 de ore în cazul internetului fix și de 21 de ore în cazul internetului mobil. În anul 2014, datele transmise de primii 5 furnizori de internet fix indica o tendința pozitiva, de reducere atât a numarului reclamațiilor totale, cât și a numarului reclamațiilor referitoare la deranjamente. Frecvența reclamațiilor referitoare la deranjamente este mult mai mica în cazul serviciului de internet mobil decât în cazul internetului fix. În ceea ce privește internetul mobil a crescut numarului total al reclamațiilor privind corectitudinea facturii.


7 comentarii despre subiectul „Statistici privind instalarea și reclamațiile pentru servicii de internet în România”:
Anonim

la T se rezolva o problema in citeva zile sa-u deloc ca de raspuns nu raspunde nimeni ,pardon e robotul

Anonim

Hai sa va zic ceva foarte amuzant.
La eRDeeSh intalarea internetului de 100 dureaza 24 ore iar cel de 300 care vine pe acelasi cablu si e facut de aceasi echipa , e de asteptat minim 3 luni .... (eu am stat 2 luni si tot nu au venit , dupa 27 de sesizari am renuntat si am reziliat acel contract , facand altul de 100 , la sfaturile unui angajat, cica la ala de 100 vin instant) Am impresia ca astia lucreaza impotriva lor :) Nu vor bani!

Anonim

Eu am trecut la RCS de la 100 la 300 MB in doua zile, deci ori esti tu o situatie exceptionala, ori spui neadevaruri.

Anonim

De la 100MB la 300 MB se trece in max 2 zile si nu vine pe acelasi cablu.Vine pe fibra oprtica si iti monteaza si un router.Inseamna ca ai ghinion sau vrei sa faci anti reclama la RCS RDS.La mine 2 zile a trecut de la semnarea contractului pina la montarea internetu de 300MB.

Anonim

la telekom la internet dureaza 24 ore nu mai mult...

Gigi

La Telekom au timpi de interventie rapid dar dacă locuiești în rural sau orașe mici nu vezi mai mmult de 15Mb/s la download și1Mb/s la upload

Anonim

RO-NET sia facut aparitia in jud. Braila

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile