sâmbătă, 5 decembrie 2015

RCS RDS: Receptor cablu DIGI DCD4304iRR

Colegul de hobby Bogdan Vaida a realizat o prezentare pe websiteul propriu a unui nou receptor HD de televiziune digitală prin cablu de la RCS RDS ( modelul DIGI DCD4304iRR ), care a inceput sa fie distribuit de cateva saptamani.


Dupa cum se observă, receptorul are dimensiuni reduse, conector HDMI si USB, intrare si iesire RF, iesire audio-video, precum si iesire audio digitală pentru conectare cablu coaxial.

Ce este interesant la acest receiver DIGI DCD 4304 iRR este lipsa posibilitatii introducerii unui smartcard, decriptarea fiind realizata probabil intern. Receptorul pare sa fie modelul DCD4304 produs de catre EKT. Daca este acest model, conform producatorului este propulsat de un procesor Ali M3715 sau M-Star Secure, cu 900 MIPS, are 128MB sau 256MB DDR3, 8MB sau 16MB Flash, HDMI 1.3 si USB 2.0, iar accesul conditionat este disponibil pentru Conax Contego, Verimatrix Viewright si Irdeto UC.  Compania EKT mentioneaza si existenta unui SIM card, la producator fiind disponibilă si versiunea cu Smartcard, dar nu si la aceasta versiune care este distribuita de către RCS RDS. Se observa ca nu ofera acces conditionat pentru Nagravision, sistemul actual utilizat de RCS-RDS, deci probabil este utilizat unul dintre cele trei sisteme de criptare mentionate anterior. Acest model EKT are USB PVR si Media player care teoretic reda .mkv, .avi, .ts, .mpg comprimate in MPEG-4 Part 10 AVC HD/ H.264 HP@ L4, MP@ L3, MPEG-2 MP@ML, MPEG-1 layers 1, 2, 3 (MP3) - probabil nu este compatibil DTS. Tunerul este DVB-C ( Maxlinear MxL603) si functioneaza in intervalul de frecvente de intrare 47 - 862MHz, cu banda unui canal de 6/8MHz, compatibil 64, 128, 256 QAM si SR intre 4 si 6,92MS/s.

Nu vom detalia acest subiect cu prezentari si alte detalii de functionare ( de exemplu cum se creaza lista de canale Favorite), in aceasta privinta recomandand articolul pe care il veti gasi pe websiteul lui Bogdan, dând click AICI ( inclusiv mai multe videoclipuri de prezentare si detalii suplimentare despre modelul de receptor DIGI DCD4304iRR ).


11 comentarii despre subiectul „RCS RDS: Receptor cablu DIGI DCD4304iRR”:
Anonim

Dupa ce primit aparatul, primele impresii negative ar fi urmatoarele:

Desi ca player video citeste diferite formate avi, mp4, mkv, m2ts etc…, nu citeste subtitrarile in format srt.(nu am incercat si alte extensii gen .sub, .txt, .smi etc)

Pana acum din tot ce am incercat am constatat ca pe partea de sunet-audio nu stie dts si nici macar ac3

Nu are mufa intrare cablu internet, iar in menu nu are nici o optiune de info de pe internet.
Nu am incercat inca cu wifi stick conectat la aparat fiindca nu vad de ce(daca nu este nimic in menu pt net), desi vad ca are o mica intrare laterala care s-ar parea ca e pt un sim de date.

Ma deranjeaza faptul ca nu pot sa scot definitiv infobanner-ul de pe ecran la schimbarea canalelor.
Optiunea cea mai mica care poate fi selectata este de 3 secunde
Aparatul reactioneaza la mai multe telecomenzi de prin casa :)
Pe modul oprit-standby clipeste ledul rosu incontinu ceea ce e foarte deranjant seara.
Aparatul mai reactioneaza la cateva butoane de la alte trei telecomenzi de prin casa

– Humax Sd – tot de la digi
– De la un tv Philips
– De la un tuner tv extern X3M

Alta problema ar fi ca dupa ce il pornesc ecranul ramane negru si trece pe imagine doar dupa ce apas o data din telecomanda pe schimbarea canalului.

-unghiul senzorului de receptie al telecomenzii(cu baterii noi noute) este foarte ingust si tre sa dau din mana pana imi iau zborul Posted Image ca sa primeasca decodorul comanda.
-daca pornesti aparatul si incepei sa schimbi canalele se da sonorul mai tare, alte butoane reactioneaza cu totul diferit fata de normal
-cateodata nu afisaza subtitrarea la programele documentare digi hd decat daca apas pe butonul albastru de doua ori.
-daca pornesti aparatul si incepi sa schimbi programele mai repede, imaginea la unele programe incepe sa tremure-sacadeze
-daca bagi un cablu de loop-out in alt decodor (in cazul meu humax sd digi) cand schimbi programul la acesta se simte si pe hd deoarece se misca imaginea putin.
-cateodata din senin imi apare pe ecran semnul de volum ca si cand as vrea sa-l dau mai tare sau mai incet.
-daca ai stick usb sau hdd extern(eu am 1TB) bagat in aparat si il opresti nu se opreste si alimentarea lor. Ledurile lor care arata ca sunt alimentate cu tensiune raman aprinse.

Concluzia mea finala este ca pana nu apare un update nou la firmware sa mai remedieze o parte din probleme, nu zic ca este cel mai prost decodor digi de pana acum (si le-am avut pe toate) dar cel putin pot sa zic ca este cel cu cele mai multe probleme negative.
Deocamdata sunt total dezamagit „calitatile”‘ lui

Cine are 1600hd sau 1410hd va recomand sa nu-l schimbati inca pe modelul asta nou HD DCD 4304 iRR

Anonim

sunt de acord cu tine...toate bune si frumoase pana acum. La mine daca functioneaza 1 ora, se blocheaza tot (telecomanda si acele butoane de pe el). Singura solutie este sa il scot din priza si gata....isi revine. Si iar mai stau cam 1 ora...si tot asa. O fi doar al meu mai defect...nu spun de toate. In mare parte e OK din punctul meu de vedere

Anonim

al meu merge bine nu mi sa blocat deloc

Anonim

Cum ai rezolvat problema cu blocarea ?

Anonim

nu am rezolvat in nici un fel deoarece nu a fost necesar ca mie nu mi sa blocat niciodata
a mers bine de la inceput nu am avut nici o problema de rezolvat

Anonim

Ce e cu mufa aia din spatele decodorului pe care scrie S/Pdif? Cum scot sunetul din ea ca nu pricep, e mono?

Anonim

Folosesti un cablu coaxial :

http://www.cablestogo.com/product/29114/3ft-velocity-s-pdif-digital-audio-coax-cable

http://www.cablestogo.com/category/audio-video/audio-cables/spdif-cables

S/PDIF DIGITAL AUDIO COAXIAL CABLE : Carries digital audio from a CD transport, DVD player, DAT deck or other digital component to an a/v receiver digital input or an outboard D/A converter input

Anonim

Se poate utiliza acest decodor în UK?

Anonim

Nu se poate, RCS RDS nu oferă servicii de cablu tv in UK.

Unknown

Dacă e conectat la satelit? Apare meniul cu programe dar scrie "fără semnal" , oare de ce?

Anonim

Nu merge nici asa. Receptorul acesta are tuner DVB-C de cablu, nu tuner DVB-S2 de satelit. Cablu si satelitul functioneaza pe frecvente si tehnologii diferite, nu sunt compatibile receptoarele dedicate strict pentru cablu, cum este acesta, ca sa fie folosite la satelit sau invers..

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile