luni, 21 decembrie 2015

Star Wars: The Force Awakens, încasări record în weekendul lansării în SUA și Canada

Forța este cu siguranta puternică pentru Disney cu noul film "Star Wars: The Force Awakens", care a avut incasari estimate la 238 milioane dolari în SUA și Canada in acest weekend, record absolut in istoria cinematografiei mondiale pentru incasarile din week-endul de lansare in aceste doua tari.

Filmul, al saptelea din franciza Star Wars, ce a fost creată de George Lucas în 1977, a depășit recordul anterior in cele doua tari pentru un weekend de lansare, care era de 208 milioane dolari ( stabilit în luna iunie de către "Jurassic World").

Pe plan mondial, "Star Wars: The Force Awakens" a avut incasari estimate la 517 milioane dolari, situandu-se pe locul doi dupa "Jurassic World" ( ce obtinuse 525,5 milioane dolari in intreaga lume in weekendul lansarii ). Cu toate acestea, incasarile mondiale pentru noul Star Wars nu le includ si pe cele din China, unde filmul va fi lansat pe 9 ianuarie 2016.

Incasarile din weekendul de lansare sunt un vot de încredere pentru Disney, care a cumpărat franciza Star Wars de la Lucas pentru 4,1 miliarde dolari în anul 2012. Studioul de film intentioneaza sa lanseze si alte filme din franciză în următorii 4 ani, iar specialistii aproximează că Disney va obtine venituri de peste 25 miliarde dolari, incluzând si incasarile din parcuri tematice, jucării și jocuri video.


Niciun comentariu despre subiectul „Star Wars: The Force Awakens, încasări record în weekendul lansării în SUA și Canada”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile