joi, 21 aprilie 2016

Câți abonați are RCS RDS ?

RCS-RDS a comunicat oficial următoarele statistici privind numărul de abonati:

Telefonie mobilă - peste 2.000.000 abonati persoane fizice ( o cota de piata estimata de 25% din piata abonamentelor pentru persoane fizice ), dintre care:

- Optim Nelimitat a atras 1 milion de clienti in ultimii doi ani
- internetul mobil inregistreaza peste 2,4 milioane de utilizatori.
- traficul total de date mobile dintr-o luna a ajuns la 2,8 milioane de Gbytes, in timp ce traficul lunar de Internet si date fixe a ajuns la 204 milioane de Gbytes.

De asemenea, Ziarul Financiar prezintă urmatoarele statistici:

Telefonie fixă - 1.400.000 abonati.

Internet fix - 2.000.000 abonati

Cablu tv - 2.700.000 aboanti

Satelit Digi Tv ( DTH ) - 700.000  abonaţi

Suplimentar fata de aceste date statistice, sunt foarte interesante informatiile oferite de economica.net in privinta planurilor RCS-RDS, care precizeaza că:

- serviciile DTH Digi Tv ( televiziune cu plata prin satelit ) nu vor fi dezvoltate în continuare, RCS-RDS dorind sa dezvolte serviciile tv bazate pe fibră optică.
- telefonia fixa va fi treptat inlocuita cu telefonia mobila.

Informatia este confirmata si de Hotnews.ro : "Pe DTH vrem sa ducem clientii catre retele fixe si sa le dam broadband, adica sa nu fie captivi unui singur serviciu, iar scadere pe telefonie fixa este un trend care se manifesta in toata piata", a precizat Valentin Popoviciu pentru Hotnews.


15 comentarii despre subiectul „Câți abonați are RCS RDS ?”:
Bogdan

Cand te gadesti ca-n urma cu cativa ani multa lume preconiza falimentul acestei firme (cazurile Discovery si Liga1). Daca o tin tot asa cu telefonia mobila in cativa ani are sanse sa ajunga chiar pe locul 1 ca numar de abonati si servicii

Anonim

dar de ce se lasa balta digi tv dth ? ar trebui sa investesca si ei ceva acolo , asa pierd multi abonati si ar trebui sa mai bage ceva programe la digi, programemele trustului intact de ce nu le baga inapoi, pacat de cei de l;a digi tv pacat ca nu mai investeste in dth.

Anonim

E un lucru bun ca vor sa acopere toate localitatiile unde au DTH cu fibra optica dar stim foarte bine ca aceasta procedura poate dura si 15-20 de ani.Nu mi se pare corect ca pana atunci sa nu investeasca in DTH ,sa nu introduca posturi noi,cand majoritatea posturilor cerute de abonati pot fi introduse simulcrypt.Sper totusi ca pana sa acopere 100% teritoriul Romaniei sa mai investeasca in DTH,altfel risca sa piarda din abonati.

Staicu Marin

Poate dura si 20 de ani, dar poate dura si maxim 5 ani, e absolut imposibil si impropriu de preconizat un termen. Nici chiar RCS si nici concurenta lor nu ar putea sa estimeze cand RCS va acoperi cu fibra majoritatea populatiei ( atentie, nu suprafetei ) Romaniei. Se pierd abonati pe DTH, se castiga pe fibra. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Nu vor fi scoase zeci de canale de pe DTH, ci vor fi inlocuite sau chiar adaugate unele noi. Dar DTH nu se va mai dezvolta extraordinar, deci nu vor adauga sa zicem inca 100 de canale. Dar asta nu inseamna ca nu pastreaza actualul numar de canale. Este clar ca interesul este de a oferi servicii triple-play. Eu unul as renunta cu placere la Digi Tv, daca as fi abonat la ei ( am multi vecini care au Digi Tv si spun si ei la fel ) si daca ar aduce fibra la mine. Deja in alta sat invecinat au inceput sa instaleze fibra. M-am saturat de internet de 10 mb/secunda prin sarma si care pica de 10 ori pe zi, de la firma locala la care sunt abonat acum.

Anonim

Sunt multe comune,sate in toate județele tării unde Digi a intrat cu Dth-ul.Sunt zone unde sunt chiar si 30-40 km distanță intre orașe.De când au eliminat Antenele de pe satelit au spus că vor începe să acopere si zona in care locuiesc eu,de atunci au trecut ani si totul a rămas la fel.Având în vedere că pe parcurs am avut probleme cu decodorul am sunat la relații cu clienții unde au spus clar că nu vor acoperi zonele îndepărtate de orașe deoarece ar însemna să facă o investiție mare si nu merită.Acesta au mai spus si in acest an,chiar si un instalator care a venit la mine când aveam probleme cu receptorul a confirmat.Asa că nu prea cred in acel comunicat.Mai degrabă au dat ca stire ca să ne închidă gura să nu îi mai deranjăm cu sugestii pentru introducerea unor posturi noi.Chiar dacă vom suna la ei această poveste vor spune de fiecare dată ani la rând că vor dezvolta infrastructura in zonele unde au doar Dth si de aceea nu mai îmbunătățeasc grila de programe.Asa mai scapă de nemulțumirea clientilor.

Anonim

Eu nu sunt nemultumit, poate tu. Eu daca as fi nemultumit, m-as muta la altii, altfel mi s-ar parea total ilogic.

Anonim

Dacă nu îmbunătătțesc semnalul la telefonia mobilă degeaba ...merge slab digimobil în zonele mărginașe

Anonim

Au anuntat ca vor imbunatati constant semnalul si deja ei fac asta. Digi Mobil este o retea foarte noua, nu poti sa compari o retea veche ca Vodafone, Orange sau Cosmote, care tot monteaza antene in Romania de peste 15 ani, cu una care monteaza de abia 2 ani. Cand a aparut Vodafone sau Orange, au trecut 5 ani pana sa am semnal de doua linii la mine in localitate. Asa ca Digi Mobil s-a miscat de 2 ori mai repede ca altii.

Anonim

Pe Digi Tv pot sa introduca televiziuni noi fara sa dezvolte DTH cu noi frecvente proprii. De exemplu, pot sa introduca in simulcrypt Filmbox-urile, ceea ce probabil ca si vor face in curand, din ce am auzit.

Gabriel

Mi se pare o miscare inteligenta dezvoltarea structurii si serviciilor pe fibra optica in zonele unde nu exista si sa renunte treptat la DTH. Banii aceia nu se mai duc la straini pe inchirierea spatiului pe satelit ci se duc in noi servicii de calitate oferite noilor clieti sau existenti. DTH in afara Romaniei stiu ca este ilegal, anumite posturi ofera drepturle de retrasnmisie NUMAI pe teritoriul Romaniei

Anonim

Ai dreptate cu introducerea posturilor simulcrypt defapt se poate introduce in afară de Filmbox-uri si alte posturi la fel cum ar fi:Amc,Davinci Learning,Fine Living,Food Network,pachetul MTV,Sundance HD,Travel Channel HD Filmbox Extra HD...

Anonim

Eu nu stiu in ce sate instaleaza ei fibra, pentru ca in comunele din Timis tot pe coaxial stam. Si nici nu avem canale digitale!
E adevarat ca sunt foarte ieftini (34 lei pentru internet de 20 Mbps si cablu tv analogic) dar nu au calitate! La nici un alt operator nu as fi trebuit sa astept dupa un receptor digital, m-i l-ar fi dat pe loc sau la instalare.
Instalare care s-ar fi facut dupa cel mult 5 zile.

Cristy

Dar câți clienți are RCS la cablu tv analogic si Digital ?

Anonim

2.700.000

Anonim

Din punct de vedere financiar, probabil ei țin cont și de raportul venituri/costuri, nu doar de costuri.

E posibil să fie mai ieftină investitia in fibra optica, din punct de vedere a acestui raport, pe plan local. Nu stiu cat costa inchirierea unui transponder pe satelit, dar probabil costa minim zeci de mii de euro lunar. O astfel de inchiriere a unui nou transponder ar aduce canale suplimentare in grila, dar nu se stie daca ar asigura si amortizarea investitiei intr-un nou transponder, adica inca zeci de mii de abonati suplimentari la nivel national, mai ales ca abonatul e cam captiv la DTH-ul la care e deja abonat. In plus, s-ar adauga si costurile pentru dreptul de redistributie a noilor canale, că nu ar avea niciun rost sa fie televiziuni de slaba calitate, efectul investitiei in inchirierea unui nou transponder fiind foarte mic intr-un astfel de caz cu canale de slaba calitate.

Pe de alta parte, o retea de fibra optica atrage si clienti la serviciul de internet, deci venituri suplimentare. Multi abonati din mediul rural au internet de slaba calitate, la viteze mici sau instabil si e posibil ca un salt de la 30-50 MB/s la 100MB, 500MB sau 1000 MB/s sa fie un motiv atractiv sa schimbe operatorul decat 10 canale suplimentare care poate deja le au in grila la actual DTH la care sunt abonati.

Ma gandesc că astfel de calcule au facut cand au decis sa nu mai dezvolte semnificativ serviciul DTH pe o piata aproape saturata.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile