marți, 26 aprilie 2016

Orange România lansează televiziune prin cablu ? Câți abonați are Orange Tv ?

Orange România a anunțat că serviciul său de televiziune cu plată prin satelit ( DTH ) avea in data de 31 martie 2016 un număr de 294.000 abonati, reprezentând o creștere de 54.5%, comparativ cu un an mai devreme.

Orange TV Go ajunsese la 1,8 milioane de descărcări ale aplicatie in sine si ale actualizărilor, o creștere cu 11% față de sfârșitul anului 2015.

Insa mult mai interesantă este declaratia lui Jean-François Fallacher ( CEO Orange România ): "Prin toate acestea, am urmărit să oferim calitate de top în piaţă pentru serviciile de telecomunicaţii mobile, calitate pe care clienţii o vor regăsi în curând şi în toată suita de servicii pentru acasă, precum serviciile de internet fix şi televiziune prin cablu".

Desi declaratia este precisă, personal nu îmi foarte clar dacă Jean-François Fallacher se referea la televiziune tv prin protocol IP ( asa cum Orange are si in alte teritorii ) sau chiar la televiziune prin cablu ( digitala si / sau analogică ) furnizată prin infrastructura Telekom Romania, cu care a încheiat recent un parteneriat. Se deduce însă clar intentia de a oferi în curând servicii televiziune prin infrastructură fixă, nu doar prin satelit și aplicația Orange Tv Go.

Alte statistici:

- In total, compania Orange avea in Romania peste 10 milioane de clienti ai serviciilor oferite de companie
- Dublare a traficului de internet, traficul de date 4G fiind de asemenea de 4 ori mai mare, comparativ cu un an mai devreme, sustinut si de vanzarea unui numar dublu de tablete (60% dintre clienti optând pentru tablete 4G ).
- Comparativ cu trimestrul anterior, a crescut cu 76% numarul clientilor care utilizeaza servicul Apel 4G
- Vânzarile de smartphone-uri au crescut cu 30%, iar numarul de telefoane 4G era de 75%, comparativ cu 50%, cu un an mai devreme
- Acoperire cu internet mobil 4G este asigurată pentru 72,1% din populația totală și 96,2% din populația urbană.

UPDATE 19 mai 2016: Continuarea colaborării cu Telekom Romania s-a materializat astăzi, Orange România lansând ofertele pentru televiziune prin cablu, pentru internet fix și telefonie fixă. Detalii găsiți AICI.


6 comentarii despre subiectul „Orange România lansează televiziune prin cablu ? Câți abonați are Orange Tv ?”:
Unknown

e vorba despre contractul cu telekom, chiar zilele astea tehnicienii de la FTTH dau examene pentru instalarea serviciilor pentru orange.
deci tehnicienii telekom vor instala echipamente branduite orange pe infrastructura telekom FTTH.

Anonim

Desi Orange ar putea da prin fibra lor prin multe orase din Romania Orange are fibra optica sincer eu as incerca un Orange TV.

Anonim

Excelent! De cand va fi disponibil serviciul respectiv?

Anonim

Parca va fi lansat in luna mai insa nu se stie exact ce si cum. Va fi tv prin cablu si net, poate si telefonie

Anonim

In cateva saptamani vor fi lansate de Orange Romaina in cateva orase servicii convergente de fix-mobil, adica se adauga internet fix de 1GB, telefonie fixa si televiziune prin retele fixe.

Anonim

Domnule anonim ne poti spune care sunt orasele?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile