joi, 12 mai 2016

CNA: Clarificări pentru cabliștii care oferă simultan în grilă versiuni HD/SD ale aceleiași televiziuni

Ca răspuns la o adresă* a RCS RDS, CNA a clarificat modalitatea de calcul a numărului televiziunilor in privinta respectarea principiului must carry, daca furnizorul de servicii tv cu plată oferă simultan in grilă aceeasi televiziune in format SD si HD, cu programe identice, anunță Mediafax.

Astfel, daca versiunea HD are programe identice cu versiunea SD, este contorizată doar una dintre cele doua versiuni, deoarece diferă doar unele caracteristici tehnice de difuzare, nu si continutul.

Furnizorii de televiziune cu plată prin cablu vor fi anuntati să nu calculeze si versiunile HD, daca deja difuzeaza versiuni SD cu continut identic ( sau invers ). Dacă este diferit continutul, vor fi luate in calcul ambele versiuni ( SD si HD ).

Conform legislatiei audiovizualului din Romania, orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin rețele de comunicații electronice, cu excepția celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligația să includă în oferta să serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România, precum și alte servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privați, aflați sub jurisdicția României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin rețeaua respectivă, precum și serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privați este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audiență.

Distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligația, la nivel regional și local, să includă în oferta lor cel puțin două programe regionale și două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare este de asemenea ordinea descrescătoare a audienței.

*Adresa nr. 3021/28.03.2016 – SC RCS & RDS SA, referitoare la respectarea principiului must carry, în cazul dublării unor programe în ofertele ce conţin şi pachetul digital opţional ( format HD ).


5 comentarii despre subiectul „CNA: Clarificări pentru cabliștii care oferă simultan în grilă versiuni HD/SD ale aceleiași televiziuni”:
Sandu

ce-i asta? trebuia sa vina CNA-ul sa le spuna ca n-are rost sa transmita in paralel 2 programe identice cu standarde de emisie diferite? Se plang toata ziua in sedii daca le ceri vreun program "ca nu au pozitii libere in grila sa bage alte programe" in schimb transmit in paralel ProTV, KanalD, uTV, s.a.m.d.

Anonim

cei de la rds s-au plans la cna, dar ei transmit sd prin satelit cu sigla hd digi24, si nu ofera nici o posibilitate tehnica sa retransmiti in digital canalul lor, iti da doar un receiver cu iesire video(analog).

Andu

Anonim, nu ai inteles: NU S-A RECOMANDAT obligativitatea de a transmite versiunea HD a unui canal, ca operator transmiti ce versiune vrei. Recomandarea CNA este pentru NUMARAREA canalelor din must-carry, adica de exemplu Pro Tv / Pro Tv HD sa nu fie calculate ca doua canale, ci ca un singur canal.

Anonim

Si Telekom Tv ar trebui sa lase doar cite un canal de fiecare nu de doua ori. Ar trebui sa fie cit mai multe canale hd pe dtg si sa scoată dublurile de canale proprii. Canale hd ar trebui sa introducă ACASA TV HD LOOK PLUS HD KANAL D HD DOKU BOX HD AMC HD TNT HD NATIONAL GEOGRAPHIC PEOPLE HD NATIONAL GEOGRAPHIC HD NATIONAL GEOGRAPHIC WILD HD TRACE URBAN HD TRACE TROPICAL HD TRACE SPORT HD MY ZEN HD ID XTRA HD DISCOVERT SIENCE HD DISCOVERY TURBO XTRA HD SI MULTE ALTE CANALE CE EMIT HD.

Unknown

Stiti cum e = Yeoria ca teorie , PRACTICA ne omoara
TEORETIC ar fi ca sa existe doar versiunea HD a prg. tv in cauza ( acolo unde exista cele doua variante ) , fiindca pentru cei care nu pot receptiona respectivul prg. tv HD exista la orice dth - receptor HD
Practic ca sa nu plateasca zeci/sute de licente , dth-urile mioritice ''incarca'' grila lor cu ambele variante
Vorba aceea - Firma/dth-ul nostru , stapanul nostru , sau - Daca nu ma vreti , eu va vreau - era vorba de ''mentalitatea'' dth-urilor autohtone
CNA-ul e doar asa ca sa mai ia niste banii pe ''supraveghere'' si sa nu se zica/scrie ca ''taie frunza la caini''
In plus prg. tv regionale ar trebui transmise/incluse in grila doar in zonele/judetele de interes/dedicate nu in toata tara
- Cu ce ma ''ajuta'' pe mine niste informatii regionale din Iasi/Timisoara daca locuiesc in Bucuresti si invers ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile