vineri, 5 august 2016

Facebook declară război postărilor click-bait

Facebook a optimizat algoritmul de selectie a știrilor in fluxurile utilizatorilor rețelei de socializare, în încercarea de a afișa postări relevante, iar principala modificare constă in războiul declarat împotriva postărilor de tip click-bait.

Facebook va filtra acest tip de postări momeală, considerandu-le spam. Vor fi utilizate sisteme de detectare a unor cuvinte specifice, structuri și stiluri în titluri. Astfel de postări nu oferă in titluri o informatie exacta ( uneori informatia este chiar fara legatura cu articolul in sine ). Informațiile cruciale nu sunt prezentate ( în mod intenționat ), determinand cititorii să dea click pe stire pentru a afla răspunsul. Câteva exemple de postări click-bait gasiti mai jos:

"S-a uitat sub pat și văzut asta... A fost șocată!"
"A pus usturoi în pantofi înainte de a merge la culcare. Ce s-a întâmplat în continuare este greu de crezut!"
"Un câine îl latră. Reacția lui a fost neprețuită !"
"Nu iti vine sa crezi cine a căzut la intrarea într-un cunoscut supermarket!"
"Merele sunt dăunătoare pentru sănătate" ( de fapt in articol se specifica despre consumul in cantitati exagerat de mari )

Facebook spune că a studiat mii de titluri și a ajuns la concluzia că sunt click-bait acele postări care indeplinesc cel putin una dintre urmatoarele două conditii: nu prezintă informațiile necesare pentru a înțelege contextul unui articol sau exagerează titlul, pentru a creea așteptări înșelătoare.

Cum se schimba feed-urile de știri ?

Articole cu titluri transparente si informative vor apărea acum mai mari in fluxul de stiri, în timp ce stirile cu un potențial caracter click-bait vor fi listate mai mici.

Este de remarcat faptul că Facebook nu filtreaza mesajele clickbait individuale, ci le marchează mai degrabă pe baza unei catalogari a paginii de Facebook a websiteului respectiv, care are tendința generală de a publica titluri neclare, in speranta unui trafic mai mare pe website. Websiteurile care se bazează pe click-bait ca sursă generală de trafic ar putea fi grav afectate de schimbarea algoritmului Facebook. Dacă o pagină oprește partajarea de click-bait, va urca în clasament din nou.

Mai puțin click-bait nu înseamnă că unii utilizatori ai Facebook vor citi mai puține articole de acest tip, dar atentia lor va redistribuită si spre conținut de calitate superioară.


3 comentarii despre subiectul „Facebook declară război postărilor click-bait”:
Catalin

pai mai ales antena 1 si pagini de acelea ofera astfel de postari

Anonim

cel mai bine e sa dai unfollow unor astfel de pagini de facebook, nu pierzi sursele de stiri, le vezi in continuare intr-o pagina dedicata de feed-uri dar nu le vei mai vedea pe wall-ul tau personal. pagina e in continuare cu like, deci inca o ai in pagini de facebook placute, doar ca nu-ti mai apar stirile enervante.

Bodan

Aberezi, nu sta antenele sa se ocupe cu asa ceva. Ce motiv ar avea sa bruieze utilizatorii facebook cu astfel de stiri?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile