marți, 30 august 2016

Procesoarele Core i7-7500U, un upgrade major pentru redarea și editarea video 4K HEVC ( 10 bits ) și VP9 ( 8 și 10 bits )

Chiar dacă deții un computer performant, clipurile video HEVC la rezolutie 4K vor genera un procent de utilizare foarte ridicat al procesorului si un consum mai mare al energiei bateriei laptopului. Însă Intel a anunțat că performanța in redarea video 4K este noutatea si punctul forte al noilor sale procesoare din a saptea generatie Core. Desigur, o mulțime de alte caracteristici care sporesc performanța vor fi disponibile dupa lansarea din luna septembrie.

Dar cât de performant este aceste nou lot de procesoare Core? Intel anunță o utilizare a procesorului de aproximativ 5% și un consum de 0,5 wați pentru noul Core i7-7500U, in timpul redării locale de clipuri video 4K. Pentru aceeasi redare video 4K, predecesorul i7-6500U utiliza 40-70% din resursele procesorului si consuma 10,2 wați.

Pentru redarea videoclipurilor 4K VP9 ( codec utilizat de catre YouTube), noile procesoare utilizeaza 10-20% din resurse, consumand 0,8 wați. Procesorul anterior consuma 70-80% din resurse si 5,8 wați, pentru redarea acelorasi clipuri 4K de pe Youtube.

Asadar, daca vorbim de redare video 4K, noua generatie Intel ofera un upgrade major. In mod specific, Intel a adăugat capabilitati de comprimare si decomprimare hardware pentru ambele codecuri video HEVC 4K ( 10-bit ) și VP9 (8 si 10 biți), dar si suport pentru HDR și gama larga de culori ( Intel colaboreaza deja cu producatorii pentru a implementa in viitor si standardele Dolby Vision si HDR10). Aceste noi procesoare vor fi cu siguranta o alegere pentru oricine este pasionat de editare video, oferind viteze de lucru cuprinse între 1X - 3X în timp real pentru video 4K la 30 cadre pe secunda.

Procesoarele Intel Core din a saptea generatie au denumirea Kaby Lake si sunt practic o versiune rafinată a designului Skylake de anul trecut. Acestea sunt construite pe 14 nanometri si se bazează pe caracteristica Speed ​​Boost Intel, care ajuta la atingerea frecventei lor maxime mult mai rapid decât generațiile anterioare. Compania nu a prezentat informatii despre versiunea pentru desktop, dar este posibil ca detaliile sa fie oferite la începutul anului viitor.

Noile procesoare pentru laptop sunt împărțite în două grupe: "Seria Y" pentru modele subțiri folosind până la 4,5 wați de putere si "Seria U" pentru o performanță mai buna, pentru orice alt tip de laptop. Frecventa de bază variază între 2,4 GHz și 2,7 GHz pentru seria U, cu viteze de impuls de până la 3.1GHz pe Core i5 și 3.5GHz pe Core i7. Pentru utilizarea mai eficientă a seriei Y, frecvența de bază este intre 1 GHz și 1,3 GHz, cu cifre mai mari de boost, de 2.6GHz și 3.6GHz.

In privința navigarii pe web, Intel susține că noul i7-7500U este cu 19% mai rapid decât i7-6500U, în timp ce cipul model i7-7Y75 este cu 18% mai rapid decât M7-6Y75. In privința productivității, compania spune ca noile procesoare sunt cu aproximativ 12% mai rapide decat predecesorul său.

Asadar, daca planuiesti sa iti cumperi un laptop noua si esti pasionat de redare sau editare video 4K, asteapta până la sfarsitul lunii septembrie, iar daca doresti un PC desktop nou, anul viitor este momentul pentru o nouă achiziție.


4 comentarii despre subiectul „Procesoarele Core i7-7500U, un upgrade major pentru redarea și editarea video 4K HEVC ( 10 bits ) și VP9 ( 8 și 10 bits )”:
Bogdan

In urma cu 20 de ani aveam un banal Pentium la 200 Mhz iar acum vorbim de procesoare capabile sa redea continut 4K in timp real. Evoluaeaza tehnica asta mult mai rapid decat omul.

Anonim

Acum 20 de ani aveam dacia 1310. Acum avem dacia cu o cutie easy drive.

Anonim

4k este prea scump pentru utilizatorul de rand. Va fi standard abia peste 5 ani. Si la procesoare le-a trebuit 5 ani sa suporte nativ 4k.

Bogdan

Aici era vorba de procesoare nu de cutiile de viteza de la Dacia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile