vineri, 2 septembrie 2016

Emisia DVB-T a Radiocom a încetat. Noua hartă a acoperirii DVB-T2 în România în august 2016

RADIOCOM a anuntat încetarea emisiei tv digitale terestre in DVB-T in Bucureşti, începând cu data de 1 septembrie 2016. Si la Sibiu a fost oprita emisia in DVB-T, la sfarsitul lunii iunie 2016.

Proiectul pilot al Radiocom in DVB-T a demarat in 2005, iar primele transmisii digitale terestru au fost efectuate din amplasamentul Bucureşti - Herăstrău, pe canalul 54. Ulterior s-a ajuns la 6 emitatoare ( patru în Bucureşti şi două în Sibiu), prin care au fost difuzate televiziuni publice şi private.

In prezent, aria de acoperire cu semnal tv digital terestru în format DVB-T2 este estimată la aproximativ 72% din populaţie şi 67% din teritoriul României.


Contrar unor concluzii care s-ar putea deduce din Ordonanța Nr. 21/2016, Radiocom reconfirmă că până la sfarsitul anului cel puţin 90% din populaţia ţării va avea acces la televiziunea digitală terestră, în recepţie fixă, prin MUX1, care transmite în standard DVB-T2 televiziunile TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD şi 5 posturi TVR regionale: TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara.

UPDATE 26 septembrie 2016: RADIOCOM a anuntat că a pus în funcțiune în luna septembrie 2016 înca 10 emițătoare în DVB-T2. Harta actualizata pentru septembrie 2016 o găsiți AICI.

UPDATE 18 octombrie 2016: 5 noi emițătoare în DVB-T2: Bârlad, Harghita, Mangalia, Medgidia și Șinteu. Noua hartă, cu acoperirea cu semnal valabilă pentru luna octombrie 2016, o găsiți AICI.

UPDATE 11 noiembrie 2016: A fost publicată harta cu emițătoarele și canalele de emisie în DVB-T2 pentru luna noiembrie 2016. Detalii găsiti AICI.


20 de comentarii despre subiectul „Emisia DVB-T a Radiocom a încetat. Noua hartă a acoperirii DVB-T2 în România în august 2016”:
karoly

Bravo. Acum urmeaza canalele dedicate TVR ...TVR sport,TVR film...cele comerciale. Ca parca Serbia este pozitionat mai bine la dvt ,na ca si Ungaria.

dan33

nu avem tv-uri cu dvb-t2 asa ca nema semnal!!!!!!!!!!!!!!1

Anonim

dan33, nu ai tu televizor cu DVB-T2, eu am, asa ca nu vorbi si in numele meu. In plus, am si receptor DVB-T2, a costat doar 100 lei.

Unknown

plata care o achiti la tvr.erau obligati să asigure echipamentul de receptie..........

Anonim

1. Plata nu o achiti la TVR, o achiti la furnizorul de energie electrica. Furnizorul de electricitate nu trimite banii la TVR, ci la statul român, care ii repartizeaza la TVR sau pe unde au nevoie.
2. Nu exista nicio ordonanta prin care sa se impuna obligatia de a fi subventionate echipamentele, desi TVR a incercat in mai multe randuri sa determine autoritatile sa emita o astfel de ordonanta. Nu poti sa subventionezi echipamentele fara o baza legala.

Anonim

Unii au bani de internet in fiecare luna, dar se plang pe forumuri ca n-au 95 lei sa cumpere o singura data un receptor dvb-t2 :)

Uite aici Amiko T58 (DVB-T2) Full HD si cu player de filme HD ( MKV, AVI, MPG, MP4, MP3 si altele), deci dubla functionalitate, doar 95 lei :))) Sa fim seriosi :))

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=1209&category_id=94341b8372f1f2c8078da9d0354d4d1e

Anonim

la orase nui mare anteres mai mult an comune

Catalin

OK. Ca ai sau nu receptor DVB-T2 nu cred ca-i mare problema. Poate ar fi bine daca ar fi obligate toate televiziunile din lista MustCarry sa emita in DVB-T2.

Anonim

Nu poti obliga o televiziune sa emita printr-un anumit mediu de propagare. Televiziunile emit prin ce considera ca este eficient din punct de vedere economic. Costurile de retransmisei prin DVB-T2 sunt foarte mari, nu pot sa le suporte toate televiziunile din lista must-carry. Mai degraba ar trebui ca statul sa subventioneze retransmisia unui numar de televiziuni private prin DVB-T2. Dar si astfel ar intervenii discutii legate de impartialitate si favorizarea unor radiodifuzori, chiar daca sunt alesi in ordinea audientelor.

Singura sansa sa se dezvolte DVB-T2 la noi, cu o grila acceptabila, este ca un opertator economic sa creeze pachete cu abonamente mai ieftine decat prin cablu si satelit, in care sa includa diverse televiziuni private, la care sa se adauge ca pachet gratuit televiziunile publice, cele din Mux 1.

Bogdan

Suntem o tara "de consum" si asa vom ramane!
Peste 4 ani se va sista dvbt2 pentru ca a aparut dvbt3, si tot asa. Daca nu se strica tv-ul schimba ei standardul.

Anonim

daca la noi deabea acum se implementeaza DVB-T2 ,restul ce va veni va dura mult si bine si asa ca nu ne facem griji

Anonim

Semnal dvbt2 canal 36 snr,cred ca este Baneasa Calarasi.Rog verificati.Inca nu a fost publicat in lista radiocom.

Anonim

Semnal dvbt2 Baneasa Calarasi canal 36,Tulcea canal38,Mahmudia canal 38,Piatra Neamt canal 26 sursa Radiocom azi 14 septembrie

Anonim

Conform RADIOCOM, până la sfârșitul acestui an, va intra în funcțiune emițătorul DVB-T2 din amplasamentul Cerbu Novaci, în canalul 22.

Anonim

Emițătorul DVB-T2 din amplasamentul Coștila și-a schimbat canalul de emisie. Începând din 13 septembrie 2016, emite în canalul 22.

Anonim

Corect...si la obiect se fac teste de catre SNR pe aproape toate fregvenele in banda 21-40...si cam atat...?

Unknown

dupa ce s a vindut sute si mii de tv cu DVBT se intrerupe transmisia conf.legilor EU .s a informat consumatorul despre perioada de emisie ?? NU.in timp ce in europa au inceput transmisiile in format 4K, s ar putea sa ne trezim peste ceva timp ca DVBT 2 nu mai este OK.oare de ce in bulgaria se emite inca in DVBT? ....ei nu sunt in UE?

Anonim

Un receptor DVB-T2 HD costa vreo 100 lei si astfel se poate receptiona digital terestru DVB-T2 cu orice televizor.

Anonim

Prin standardul DVB-T2 se poate transmite terestru un post 4K?

Laurentiu

Da, de exemplu poti citi despre 4K si / sau codecul HEVC in DVB-T2 pe aici:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2015/05/prima-transmisie-4k-ultra-hd-la-100-fps.html

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/07/televiziune-4k-digitala-terestra-in.html

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/02/transmisii-ultra-high-definition-in.html

https://hdsatelit.blogspot.ro/2014/09/noutati-privind-utilizarea-hevc-in.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile