vineri, 23 septembrie 2016

Peste o jumătate de miliard de conturi Yahoo au fost afectate de un atac informatic

Yahoo a anunțat printr-un comunicat că în urma unei investigatii a ajuns la concluzia că hackerii au intrat in posesia unor date ale peste 500.000 milioane de utilizatori ai serviciilor companiei, ca urmare a unui atac sponsorizat de catre un stat ( nu a fost precizat care stat ) de la sfârșitul anului 2014.

Informațiile de cont furate au inclus nume, adrese de e-mail, numere de telefon, date de naștere, parole trunchiate (marea majoritate criptate) și, în unele cazuri, întrebări de securitate criptate sau necriptate și răspunsurile corespunzătoare.

Investigatia în curs de desfășurare sugerează că informațiile furate nu au inclus parole necriptate, informatii de plată prin card sau informații de cont bancar, deoarece acestea nu au fost stocate în sistemul afectat de atac. Pe baza anchetei în curs de desfășurare, Yahoo consideră că informațiile sustrase sunt asociate cu conturile a cel puțin o jumatate de miliard de utilizatori. Nu au fost gasite dovezi că hackerii sunt infiltrați in prezent în rețeaua Yahoo. Compania colaborează îndeaproape cu autoritatile in aceasta problema.

Procesul de informare a utilizatorii potențial afectati este in curs de desfășurare. Compania transmite utilizatorilor potențial afectati să schimbe rapid parolele și să adopte mijloace alternative de verificare a contului. De asemenea, trebuie schimbate întrebările necriptate de securitate și răspunsurile corespunzatoare ( utilizate pentru recuperarea sau schimbarea parolei ), astfel încât acestea sa nu poată sa fie folosite pentru a accesa din nou un cont.


Compania mai recomanda ca toti utilizatorii care nu si-au schimbat parolele din anul 2014 până in prezent sa procedeze la schimbarea parolei. Compania mai roagă utlizatorii să ia în considerare utilizarea de Yahoo Account Key, un instrument de autentificare simplu care elimină necesitatea de a utiliza o parolă.

Yahoo mai precizeaza că declaratiile din acest comunicat de presă cu privire la rezultatele investigației ( în curs de desfășurare ) implica riscuri si posibile incertitudini. Concluziile finale ale investigatiei pot să fie diferite de constatările de până în prezent, din cauza a diverși factori, inclusiv ( dar fără a se limita la acestea ) descoperirea unor informații noi sau suplimentare și alte evoluții care pot apărea în cursul anchetei. Mai multe informații despre riscurile și incertitudinile de încălcare a securității ( care ar putea afecta compania și rezultatele sale financiare ) vor fi incluse ulterior intr-un raport oficial cu titlul "Factori de risc".


Niciun comentariu despre subiectul „Peste o jumătate de miliard de conturi Yahoo au fost afectate de un atac informatic”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile