duminică, 23 octombrie 2016

AT&T cumpără Time Warner printr-o tranzacție în total de 108,7 miliarde dolari, dintre care 85,4 miliarde pentru achiziție

AT & T Inc a anuntat printr-un comunicat de presă că a semnat un acord definitiv prin care va prelua compania Time Warner într-o tranzacție de actiuni și numerar în valoare totala de 108,7 miliarde dolari (achiziție de 85,4 miliarde dolari, plus datoriile Time Warner). Acordul a fost aprobat în unanimitate de către consiliile de administrație ale ambelor companii.

Tranzactia combină vasta biblioteca de conținut a Time Warner ( dar și capacitatea de a crea nou continut premium ) cu piața detinută de AT&T, companie care are cea mai mare bază mondiala de abonați la televiziune cu plată și este in acelasi timp un furnizor de top de servicii de televiziune, telefonie mobilă și internet în bandă largă.

"Acesta este o fuziune perfectă intre două companii cu forțe complementare, care poate aduce o nouă abordare a modului în care funcționează industria media și de comunicații, atat pentru clienți si creatori de conținut, cât si pentru distribuitori și agenții de publicitate", a anuntat Randall Stephenson, presedinte si CEO al AT&T.

"Conținutul premium câștigă întotdeauna. Aceasta este o realitate pe marele ecran, dar si pe micul ecran, iar acum se dovedește adevărată si pe ecranul mobil. Vom avea cel mai bun conținut premium din lume. O mare nemultumire a clientilor este că plătesc pentru conținut, dar nu pot să-l acceseze de pe orice dispozitiv, oriunde. Scopul nostru este de a rezolva aceasta problema. Ne propunem să oferim clienților optiuni de neegalat, calitate, valoare și experiențe care vor defini viitorul in mass-media și in comunicații. Cu un conținut vast poti construi servicii video cu adevărat unice, indiferent dacă este vorba de televiziune tradiționala, continut la cerere sau rețele mobile. Distributia prin televiziune, telefonie mobila și internet în bandă largă, impreună cu numarul mare al clienților nostri asigură perspective unice de a oferi publicitate, dar și un conținut mai bun. Este o abordare integrată și noi credem că este modelul care va câștiga. Talentul creativ al echipei Time Warner și conținutul realizat de aceasta companie sunt ideale pentru cei 100 de milioane de clienti ai nostri. Este combinatia perfecta, care creează valoare imediată, dar și pe termen lung, pentru acționarii noștri", a mai spus Stephenson.

Jeff Bewkes, presedinte si CEO al Time Warner, a completat: "Aceasta este o zi mare pentru Time Warner și acționarii săi. Prin fuziunea AT&T cu Time Warner se accelereaza intr-un mod semnificativ capacitatea noastra de a livra conținut premium catre consumatorii ce utilizeaza medii multiplatformă și sunt valorificate oportunitățile extraordinare create de cererea tot mai mare de conținut video. Aceasta a fost una dintre prioritățile noastre strategice cele mai importante și facem deja progrese mari, atât în ​​parteneriat cu distribuitorii noștri, cât și pe cont propriu, prin conectarea directă cu consumatorii. Unindu-și forțele cu AT&T vom inova chiar mai rapid și vom crea mai multa valoare pentru consumatori, împreună cu toți partenerii noștri de distribuție și de marketing".

Time Warner este un lider global în industria mass-media și de divertisment, cu un urias portofoliu de mijloace de productie, plus branduri emblematice din industria video, din producția de televiziune si film. Fiecare dintre diviziile sau operațiunile controlate de Time Warner este un lider in domeniul său:

- HBO, care ofera si servicii de televiziune și de streaming premium cu plată (HBO Now si HBO Go)
- Warner Bros Entertainment, care opereaza in industria de televiziune, film artistic, home video și in producția de jocuri video și de distribuție.
- francizele Warner Bros, cum ar fi cele film (de exemplu Harry Potter & DC Comics) sau de seriale (Big Bang Theory și Gotham);
- Turner, format din rețele internaționale de televiziune, inclusiv TNT, TBS, CNN si Cartoon Network / Adult Swim, plus drepturi de televizare in SUA pentru NBA, March Madness si MLB.
- Time Warner a investit în continut la cerere și in proprietăți media digitale, cum ar fi Hulu, Bleacher Report, CNN.com si Fandango.
- Time Warner controlează si CME Group, care ofera televiziuni in 6 tari din Europa Centrală și de Est, inclusiv canalele companiei media Pro Tv in Romania. In anul 2013, Time Warner a obtinut aprobarea Uniunii Europene de a avea drept de vot la CME, unde deținea 49,9% din actiuni. În timpul unei oferte de drepturi și plasament privat, în anul 2014, Time Warner a crescut dreptul de proprietate economică pe o bază diluată in CME până la aproximativ 75%.

AT & T Inc conecteaza milioane de utilizatori din întreaga lume, fiind un lider in serviciile de divertisment, telefonie mobila si internet de mare viteză si cel mai mare furnizor de televiziune cu plata din lume. Compania are clienți TV în SUA și 11 țări din America Latină.

In comunicat se mai precizeaza că noua companie va oferi exact ceea ce doresc clienții: acces mai bun la continut premium pe toate dispozitivele, noi opțiuni pentru servicii mobile video și de streaming si o alternativă mai puternică si mai competitiva in domeniul serviciilor de televiziune prin cablu.

Cu o rețea de telefonie mobilă care poate deja oferi servicii pentru peste 315 de milioane de oameni din Statele Unite, nou formata companie va depune eforturi pentru a deveni cel mai important furnizor de telefonie mobilă din SUA si va concura la nivel national cu companiile de cablu, pentru furnizarea de internet mobil in bandă largă, cu servicii video incluse. Aceasta va schimba modelul de divertisment tradițional și va împinge limitele privind disponibilitatea conținutului mobil, în beneficiul clienților.

Acționarii Time Warner vor primi 107,50 dolari pe acțiune, valoare compusă din 53,75 $ pe acțiune în numerar și 53,75 $ ca acțiune AT&T. Acest preț presupune o valoare de achizitie de 85,4 miliarde dolari si o valoare totală a tranzacției de 108,7 miliarde dolari, inclusiv datoria netă a Time Warner. Dupa tranzacție, acționarii Time Warner vor deține între 14,4% și 15,7% din AT&T. Fuziunea va face obiectul aprobării de catre actionari si de catre autoritatile competente (U.S. Department of Justice), iar tranzacția este de așteptat să fie finalizată înainte de sfârșitul anului 2017.


2 comentarii despre subiectul „AT&T cumpără Time Warner printr-o tranzacție în total de 108,7 miliarde dolari, dintre care 85,4 miliarde pentru achiziție”:
Károly

Sa vedem schimbari la CME.. sper sa pastreze canalele Turner (CNN,TNT,Cartoon...) iar HBO sa fie diversificat si pe Europa de est (sa reapara galele de box...)

Constantin

nu imi vine sa cred ca gigantul time warner a fost cumparat dupa ani buni...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile