marți, 25 octombrie 2016

"Cabine" telefonice cu internet gratuit de 1Gbps

Compania BT din Marea Britanie a adus în era digitala mai multe cabine telefonice din Londra. Astazi compania a anuntat planurile sale de a inlocui sute de vechi cabine, modelele noi oferind acces gratuit la spoturi WiFi cu viteze de până la 1 Gbps, apeluri gratuite in Regatul Unit, facilități de incarcare a bateriei telefonului si acces la hărți, precum si instrucțiuni de ghidare și informații despre serviciile locale, accesibile gratuit prin intermediul unui sistem de operare bazat pe Android.

Pentru apelurile gratuite sunt recomandate căști audio, altfel conversația se va auzi public prin difuzorul cabinei, care mai găzduiește si două porturi USB, utile pentru încarcarea de urgență a bateriei telefonelor pietonilor.

Toate acestea vor fi plătite prin venituri din publicitate, ce va fi afisata pe două ecrane mari amplasate pe cele doua fețe ale noii "cabine" telefonice ( de fapt nu mai arata ca un mic spatiu acoperit, ci are aspectul unei structuri cu două fețe). Pe aceste ecrane vor rula materiale promoționale, alături de anunțuri ale serviciilor publice.

Dincolo de ceea ce se poate vedea, în aceste structuri de utilitate publică vor fi amplasati de asemenea si senzori pentru înregistrarea poluării fonice si a aerului, pentru masurarea temperaturii, precum și pentru studierea condițiilor de trafic sau pentru culegerea de date statistice necesare pentru viitoare aplicatii de tip "smart city".

Camden va fi prima zona unde vor fi înlocuite cabinele telefonice: peste 100 de astfel de noi modele vor fi montate începând cu anul viitor. In centrul Londrei se vor amplasa cel puțin 750 de unităti, iar in urmatorii 2 ani noile modele vor ajunge și în alte orașe importante din Marea Britanie.


7 comentarii despre subiectul „"Cabine" telefonice cu internet gratuit de 1Gbps”:
Ionut via Facebook

In Romania daca ar pune in oras asa ceva, a doua zi ar disparea toate.

Sebastian via Facebook

Cred ca prin Piatra Neamt erau vreo 10 bucati... :)

Raducu via Facebook

In România sălbatică niciodată.. A pus Romtelecom telefoane publice cu cartela în urma cu câțiva ani, și știm cu toți comportamentul "oamenilor" și ce s-a ales de cabine !!! România e o junglă.

Anonim

in Anglia viteza de internt maximat oferita de BT e 76 Mbps. o singura companie are viteza mai mare, Virgin cumaxim 200 Mbps. Eu sunt in Anglia de ceva vreme si aici internetu e varza, aia cu cabinele din cateva zone centrale si scumpe din Londra e mai mult pt reclama la BT, e chestie de marketing...cine stie cat a platit statul englez pt alea

Anonim

e bine ca au macar au 1 GB la cabina telefonica :)

Anonim

Nu este rau deloc.In Romania nu ar rezista asa ceva nici o saptamana.Daca s-ar monta camere si s-ar schimba legislatia in sensul ca daca ai vandalizat platesti contravaloarea sau daca nu ai bani puscarie si munca pana achiti ce ai stricat.

Anonim

Daca inlocuiesc cabinele pun in pericol pe Doctor Who,care nu mai poate sa se teleporteze cu astea noi.O sa vedem daca vor pastra totusi designul vechi emblematic pentru Londra,precum taxiurile negre,bus-urile etajate rosii...samd.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile