marți, 22 noiembrie 2016

A fost lansat un satelit care va revoluționa prognoza meteo

Un puternic satelit meteorologic, lansat de la Cape Canaveral ( Florida ) in acest weekend, promite să revoluționeze prognoza meteo și chiar să ajute la salvarea de vieti.

Satelitul GOES-R va fi utilizat pentru detecția de uragane, tornade, furtuni cu fulgere și chiar explozii solare. Piesă centrală a unui efort de 11 miliarde dolari, satelitul are șase instrumente dedicate, dar si un puternic aparat foto, ce va oferi aproape în timp real imagini de foarte înaltă rezoluție.

"Satelitul GOES-R al NOAA, cu tehnologiile sale avansate, va schimba modul in care functioneaza prognoza meteo și cea climatică, pentru mulți ani de acum încolo. Acest satelit reprezintă într-adevăr un salt tehnologic uriaș, comparativ cu orice alt satelit meteorologic lansat pana acum. Vor fi obtinute mult mai multe date, dar si imagini la o rezolutie foarte mare. În cazul unor tornade sau uragane, satelitul va ajuta la obtinerea informatiilor cu 20 de minute mai repede decât satelitii meteorologici actuali, ceea ce va înseamna o interventie mai rapidă și vieți salvate", a precizat Stephen Volz de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Satelitul va fi pozitionat pe o orbită geostaționară, la 35.888 km deasupra ecuatorului, permițând operatorilor acestuia să urmărească în mod constant întreaga emisferă vestică.


Niciun comentariu despre subiectul „A fost lansat un satelit care va revoluționa prognoza meteo”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile