miercuri, 2 noiembrie 2016

Antena 1 HD, Happy Channel HD, Antena Stars HD, Zu TV HD, Antena Internațional HD și Antena 3 HD, din 28 noiembrie 2016. Imagini din noul sediu al televiziunilor Intact.

Desi inițial începerea emisiei în rezolutie HD pentru toate televiziunile trustului de presă Intact era anunțată pentru luna septembrie 2016, acum televiziunea Antena 1 prezintă intr-un scurt promotional difuzat, ca moment al relansării în HD, data de 28 noiembrie 2016. Voice-over-ul anunță: "Din 28 noiembrie îți oferim Antena 1 HD". Pe 29 noiembrie 2016, Antena 1 aniversează 23 de ani de la lansare.

UPDATE 2 noiembrie 2016, ora 18:00: Grupul Intact a anuntat printr-un comunicat de presă că Antena 1 HD, Happy Channel HD, Antena Stars HD, Zu TV HD, Antena Internațional HD și Antena 3 HD vor fi lansate din 28 noiembrie 2016. Mai jos regasiti comunicatul complet :

Antena 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3 vor putea fi recepționate la standard full HD începând cu 28 noiembrie.

Ultima etapă din procesul de relocare a stațiilor TV în noile studiouri implică cele mai performante echipamente de emisie HD și studiouri construite special pentru acestea. Telespectatorii vor avea parte de o experiență de vizionare superioară a producțiilor difuzate de canalele TV Intact. “Procesul de retehnologizare a implicat un ritm de muncă extrem de alert și un efort uriaș, în care profesioniștii echipelor tehnice și de IT ale Antenei Group au colaborat cu reprezentanți ai companiilor internaționale lider în noile tehnologii. Rezultatul este pe măsură: producția, post-producția și emisia Antenelor vor fi la nivelul celor mai avansate stații de televiziune la nivel mondial. Vrem să oferim publicului o experiență de vizionare superioară, o conexiune mai puternică, mai intensă, cu producțiile noastre“, a declarat Isabella Carmu, CEO Antena Group.

Emisia, producția și post-producția celor 6 stații vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i. Infrastructura tehnică este complet nouă, full HD, echipamentele si sistemele digitale integrate sunt vârfuri de gamă, fiind achiziționate de la cei mai mari furnizori de echipamente și soluții de broadcast din lume: Harmonic, SAM, Evertz, Grass Valley, Quantum, Oracle-Front Porch, etc. Managementul sistemelor de producție, post-producție și play-out sunt asigurate de Primestream, unul dintre liderii mondiali în materie de media asset management. Printre clienții Primestream se numără VICE Media, Microsoft Studios, Cisco Studios, CNN, NYSE, NASCAR, NFL, CNBC, AOL, Reuters, RTL, Disney, Yahoo Studios, The Wall Street Journal și mulți alții. Tranziția la HD înseamnă implicit și decoruri noi pentru Observator și studiourile Antena 3, decoruri ce se întind pe o suprafață de peste 1200 de metri patrati. Fonoizolația și tratamentul acustic al studiourilor sunt unice în România, fiind asigurate de Pro Performance, companie ce a proiectat și implementat tratamentul acustic pentru Opera din Viena și pentru ORF, televiziunea publică din Austria. Odata cu acest proces de retehnologizare, producțiile de prime time vor fi realizate folosind un OBVAN propriu cu 12 camere full HD, precum si studiouri full HD.

“Am început acest proces de la zero, chiar sub zero, din toate punctele de vedere: loc, echipamente, proiecte. Vorbim de proiecte tehnice, de amenajare și arhitecturale. În toată această perioadă au avut loc retehnologizări și în celelalte studiouri Antena Group, și anume Excelsior, Romexpo și studiourile Antenei Stars. Echipamentele și sistemele folosite sunt vârfuri de gamă, am lucrat cu cei mai buni oameni din domeniu, iar rezultatul îl veți putea vedea începând cu 28 noiembrie”, a declarat Mihai Moga, cel care, împreună cu echipele tehnice și de IT ale Antenei Group, a implementat și supervizat întregul proces de retehnologizare.

Semnalele canalelor TV din portofoliul Antena Group, cât și Antena 3 vor putea fi recepționate în ambele moduri, atât SD cât și HD. Tot acest efort a fost făcut pentru ca publicul să aibă acces în mod gratuit la semnalul HD. Telespectatorii vor putea urmări Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena Internațional și Antena 3 în format high definition căutând noile posturi în grila lor de programe. În cazul în care ele nu sunt disponibile, trebuie să își contacteze furnizorul de cablu.

Recent, în emisiunea Sinteza Zilei au fost prezentate imagini cu noul sediu pe care grupul Intact l-a închiriat in Pipera ( temporar, studiourile Intact sunt acum in Romexpo, dupa ce au fost mutate din cladirea din Băneasa ). In Pipera vor fi mutate redactiile, birourile, studiourile si celelalte departamente. Studiourile sunt noi, la fel si toate echipamentele, specificându-se că infrastructura este de asemenea nouă și că "totul va fi in HD" ( deci echipamentele vechi SD nu mai pot sa fie utilizate ). Conform moderatorului emisiunii, la sediu încă se lucreaza, amenajarile fiind incepute acum 9 luni. Se estimeaza că în 2 saptamani lucrarile vor fi finalizate.

Conform informatiilor prezentate in emisiune, izolarea fonica a fost realizata de o echipă din Austria, care a realizat tratamentul acustic si pentru Opera de Stat din Viena.

Regiile sunt deja operationale.

De asemenea, si regia de sunet este functională.

Regia Observatorului are 10 surse auxiliare, 6 din server si alte 10 surse externe.

Redactia Antena 3, in care vor exista 120 posturi de lucru, este aproape finalizata. In redactia va exista si un studio de tipul News Room.

In apropiere este ampalsat si ingest-ul CNC ( pentru digitalizarea fluxurilor video si transferul filmarilor de pe cardurile camerelor video, accesibile apoi de pe server inclusiv de catre jurnalisti si regizorii de imagine, pentru montaj), dar si 6 grupuri de montaj pentru Antena 3, precum si 6 grupuri de montaj pentru Antena 1.

In emisiune au mai fost prezentate si camerele de control pentru uplinkul televiziunilor Intact către satelit.

Aceasta este noua antena de uplink la satelit pentru toate televiziunile Intact.

Pe langa studiouri si redactie, în clădire exista departamente precum cele pentru serviciile de suport, contabilitate si altele.


UPDATE 23 noiembrie 2016: Ce operatori au fost confimati in privinta introducerii in grila a televiziunilor Intact in HD, la lansarea in High Definition din 28 noiembrie 2016 ? Detalii gasiti AICI.


42 de comentarii despre subiectul „Antena 1 HD, Happy Channel HD, Antena Stars HD, Zu TV HD, Antena Internațional HD și Antena 3 HD, din 28 noiembrie 2016. Imagini din noul sediu al televiziunilor Intact.”:
Anonim

ar fii normal ca toti operatorii sa prea anenele in format hd

Anonim

In sfirsit !!! Sper sa schimbe si fregventa de pe satelitul Eutelsat 16E pentru ca e cea ma slapa fregventa pe acest satelit !

Anonim

pentru primul anonim ,care operatori pe cablu nici vorba ,doar DTH

Anonim

E mai ieftina transmisia unui canal HD in propria retea de cablu sau IPTV decat prin satelit DTH, deci probabil ca in prima faza va fi mai degraba pe cablu si IPTV si poate la DTH Freesat Romania, ca sunt pe acelasi satelit si vor face simulcrypt pe feedul HD al Antenei 1, cum au si la celelate canale ale Intact, fara costuri suplimentare.

Anonim

Grupul Intact tocmai a dat un nou comunicat pe pagina de Facebook.Toate canalele grupului vor emite im HD din 28 noiembrie a.c.

Anonim

prin dth satelit nu cred nici eu pentru ca avem etno si taraf in hd si numai pe orange si fressat se vad alti operatori il dau in sd eu unu nu o sa cred ca va fi prin satelit,sigur ca prin cablu si ip o sa fie,flutur

Anonim

De unde sa stie cineva daca vor fi sau nu vor fi transmise la nu stiu ce DTH sau nu stiu ce operator de cablu ? Asteptati sa se lanseze, apoi mai asteptati o perioada si vedeti voi daca vor fi sau nu vor fi incluse. Orice alte previziuni sunt doar simple pareri, neargumentate cu adevarat.

Anonim

Dar Kiss TV cand va fi in HD?

Anonim

Kiss TV nu apartine de grupul Intact si este deja in HD la Ines IPTV.

Anonim

daca nu schimba frecventa de pe satelit va fi un elefant cu picioare de lut. semnalul pe Eutelsat este slab

Anonim

E semnal foarte bun, cu antena de 80 cm in Romania, pe frecventa unde sunt canalele Intact pe 16 est.. Cand ai verificat ultima data ? :) Problema e ca oricum vor fi codate, ce iti pasa ca nu ai semnal acolo ? Sau esti abonat Freesat ? Ca si eu sunt, si am semnal foarte bun. Mai mestereste la reglajul antenei.

Anonim

Antena 1 HD si celelate canale vor fi si la RCS RDS, si la UPC, si la Orange, si Telekom si la toti ceilalti, probabil mai putin prin satelit, unde banda de transmisie costa la DTH-uri, daca se vor declara libere la transmisie sau daca tarifele de retransmisie vor fi foarte mici, adica nu va fi necesar ca operatorii sa mareasca pretul abonamentelor ca sa introduca aceste canale HD in grila. Personal astept cu mare nerabdare aceasta lansare in HD a acestor posturi tv, absolut fireasca in acesti ani in care tehnologia tv evolueaza de la o zi la alta. Orice canal HD e cu siguranta un pas inainte atat pentru telespectatori, cat si pentru piata media din Romania, indiferent de gusturi si afinitati.

Recunosc, nu sunt fan al televiziunilor Intact, foarte rar ma uit la aceste canale, poate in trecere in zapping si rar in mod intentionat, dar salut aceasta relansare in HD, va fi cu siguranta un imbold si pentru alte televiziuni romanesti.

Anonim

Nu putem sa stim niciunul ce se intampla in viitor, ca nu suntem niciunul vreun Nostradamus. De unde nu stim ca intr-o luna nu se impaca Intact si RCS, iar RCS vor fi primii care introduc Antenele in HD pe cablu ? Se impaca barbat cu nevasta, dar mai ales companie cu companie, cand e vorba de bani. :) Eu zic ca preveziunile cu baga / nu baga Antenele HD la Telekom, RCS , UPC si altii nu au niciun rost, sunt discutii inutile cu pseudo argumente care nu le vad rostul. E zic ca singurul raspuns corect in acest moment este: mai bine asteptam si vedem daca intra sau nu intra Antenele HD la Telekom, RCS , Orange sau altii.

Anonim

Dintre toti operatorii de cablu enumerati mai sus in mod SIGUR nu o sa apara in prima faza Antenele in HD la niciunul, ci doar la Freesat Romania prin satelit. Pe pariu ! :)

Anonim

INDIFERENT DE DISPUTE, CU SAU FĂRĂ ÎNTÂRZIERI, IMPLEMENTAREA HD-ULUI NU VA PUTEA FI ÎMPIEDICATĂ. IAR INTERESUL ESTE AL TELESPECTATORULUI, CEL CARE SE POATE MUTA ORICÂND DE LA O COMPANIE LA ALTA, MAI ALES ÎN MEDIUL URBAN, IAR COMPANIILE DE CABLU ȘTIU ACEST LUCRU ȘI NU ÎȘI PERMIT S PIARDĂ FINANCIAR DE DRAGUL ORGOLIILOR.

Anonim

De la un amic am aflat ca di 28 11 vor intra la UPC toate posturile Intact in HD asta daca se tine intactul de cuvant si nu amana lansarea.

Anonim

Ca abonat rcs cred că vor fii introduse cel puțin antena1 hd şi antena3 hd datorită audiențelor mari

Anonim

De ce cei care sunt preocupati de aceasta lansare nu comunica si faptul daca aceste programe vor fi transmise si pe satelit sau nu?

Anonim

Pai probabil din cauza ca in momentul asta nu sunt nici macar teste pe satelit.

Anonim

Bai baieti ca sa prindeti antenele hd va trebuie receptoare hd asa ca daca nu aveti receptoare hd nu veti prinde asa cum este la telekom pro tv hd care are receptor hd il prinde eu daca nu am nu il prind cand dau pe el imi scrie sa sun sa imi achizitionez receptor hd parerea mea este ca o sa fie la toti operatorii dar trebeie sa ne achizitionam receptoare hd care costa in plus deci nu sunt antenele hd chiar pe gratis

Anonim

Am abonament freesat. Ii urmaresc de la limita footprint.ului din afara Romaniei cu antena 1.60m. Toate canalele intra, mai rau sau mai bine, cu exceptia intact. ProTv are semnalul cel mai bun. Vad ca au o antena babana pt uplink. Pentru ce? Chiar si trinitas emit mai bine ca sa nu mai vorbesc de etno/taraf

Miki

Nu are legatura Antena 1 cu semnalul care se emite de la satelit. Ce receptionezi tu e legat de puterea transponderului si de satelit, nu de antena cu care fac ei uplink la satelit. Eu receptionez din afara Romaniei, din Ungaria, cu antena de 90 cm fara probleme.

Ai aici teste de receptie ale transponderului prin care emit canalele Intact, asa cum au fost marcate de catre diversi pasionati. Dupa cum observi, semnalul e OK chiar si in alte tari indepartate de Romania:

http://ro.kingofsat.net/beams.php?s=142&b=254

Sfatul meu: regleaza-ti mai bine antena si fa asta nu pe transpondere care au cel mai puternic semnal, ci pe cele mai slabe si nu vei avea probleme, daca te afli in aria de acoperire, iar antena corespunde dimensiunilor specificate de acei pasionati pe harta mentionata in linkul de mai sus.

Anonim

multumesc frumos pt informatii Miki
recunosc ca receptionez Intact din afara foot-print-ului satelitului (locatia mea nici macar nu e pe harta trimisa de tine). puterea transponderului Intact este mica. vechiul trasponder era OK. nu pot decat sa sper ca il vor schimba. nu am voie o antena mai mare de 1.60, LNB-ul e inverto ultra black. asa cum spuneam alte canale intra bine.

Anonim

Azi 28 11 2016, am deschis tv-ul full hd si ce sa vezi, toate programele enumerate mai sus sunt in format 16/9 dar nu hd.Asta se intampla la UPC,(Targoviste)ora 7:00 - 8:00. Deci,nimic nu s-a intamplat.O zi buna.

Calin Puscas

RCS-RDS nu au Antena 3 HD in grila si "nu au informatii daca va fi vreodata in grila".... deci, de-a moaca vrem noi daca nu ne lasa astia sa vedem HD

Anonim

rcs-rds nu transmit antenele hd.

Anonim

La RCS-RDS nu se regasesc in grila in format HD ! Am facut si o reprogramare a televizorului azi 28.11.2016 si nimic...

Anonim

Viitorul nu prea indepartat va fi rezervat unei grile complete de canale cu rezolutii pornind de la HD in sus, iar aceste tergiversari sunt doar oportunitati pentru ca marii jucatori de pe piata media sa-si regleze intre ei raportul de forte.

Anonim

Am sunat acum 5 minute, inainte de a scrie despre ce se intampla daca contactezi firma UPC telefonic. Spune o voce imprimata ca, SUNTEM IN DISCUTII CU TRUSTUL INTACT, CU PRIVIRE LA INTRODUCEREA ANTENELOR...VA RUGAM SA ASTEPTATI 14 (nu spune ce sunt,minute,ore,zile.Ieri erau 16.)Aceasta este situatia la aceasta firma, acum, daca vrei sa-i contactezi.Numai bine.

Anonim

Se vede clar care dintre operatorii de cablu de pe piata pun in aplicare si cea ce vor abonatii! In concluzie Upc si Digi nu introduc antenele hd in grila si nu ii intereseaza ce doresc abonatii. Bravo Telekom , Orange , Akta si ceilalti care au inteles ca in 2016 e imortant sa atragi abonati.

Anonim

Au fost introduse Antena 1 HD & Antena 3 HD la RCS în București pe 450 MHz.

Anonim

A intrat și Antena Stars HD.

Anonim

Upc e inca la stadiu de discutii :))

Anonim

Au intrat antenele hd si in reteaua Upc !

Anonim

Da, m-am trezit in aceasta dimineata cu A1 HD si A3 HD la UPC. Un lucru foarte bun. Mai au de introdus inca 3 posturi HD.(asta se intampla la Targoviste ora 8:30)

Anonim

au intrat si pe rds de azi 30 n0v

Anonim

Mai nou la UPC, ultima modificare in grila de programe apare asa: A1 HD canal 173 si A3 HD canal 174. Sa speram ca se tin de promisiunea facuta abonatilor de a introduce A Stars HD, Happy Channel HD si Zu TV HD.A nu se uita ca toti cei de sus asteapta.

Unknown

Prin satelit pe ce frecvență se gasesc

Anonim

Prin satelit doar la Orange Tv si Telekom Tv ( Dolce ), la ambii fiind codate antenele in HD:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2016/11/care-operatori-vor-introduce-in-grila.html

Anonim

Sa speram ca se tin de promisiunea facuta abonatilor de a introduce A Stars HD, Happy Channel HD si Zu TV HD

Pentru anonimul de mai sus: UPC nu a promis nimic :) Niciodată nici un cablist nu promite nimic.

Anonim

Ce spuneati inainte la telefon si prin personalul care vorbea cu abonatii nemultumiti, ca sunteti in discutie pentru introducerea tuturor posturilor INTACT in format HD, ati uitat ? Mai sa fie! Noi platim ca dv sa respectati si dorintele noastre.Daca nu, exista si altii care tin la clientii lor.

Marius

Programele grupului Intact (Antena 1, 3 etc) au apărut și pe satelitul Hellas Sat 3 la 39E pe frecventa 12574 H, SR 15155, FEC 3/4. Sunt codate Conax, deci nu par să aibă legătură cu pachetul Telekom. Oare renunță la satelitul actual de la 16E?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile