marți, 22 noiembrie 2016

Orange România: CAM CI+ și receptor HD nou ( Samsung GX-OR530SK )

Orange Romania va oferi CAM-uri CI+ pentru clientii la serviciul de televiziune prin satelit. De asemenea, receptorul actual Samsung SHD 85 nu va mai fi disponibil pentru noi comenzi si este inlocuit pentru clientii noi cu alt receptor HD, Samsung GX-OR530SK, de culoare neagră.


Modulul CAM este versiune CI+ 1.3 ( deci poate fi utilizat doar in televizoare compatibile cu acest standard ) si va fi disponibil din 28 noiembrie 2016 pentru serviciul Home TV prin satelit al Orange Tv. Utilizand un CAM CI+, clientii nu vor mai trebui sa utilizeze un recpetor separat, daca detin un televizor cu tuner DVB-S2, conectat la LNB-ul unei antene de satelit, orientata catre pozitia 31,5 grade Est. Va fi utilizata telecomanda televizorului.

Aceste noi echipamente sunt destinate doar pentru clientii noi si pot sa fie luate in custodie. Clientii vechi pot lua in custodie CAM sau receptor Samsung GX-OR530SK doar daca se defecteaza echipamentul vechi si se solicita noul tip de echipament.

Nota: aceaste informatii nu sunt confirmate deocamdata oficial si au ca sursa un topic de discutii de pe Forumul Softpedia.

UPDATE 23 noiembrie 2016: Receptorul Samsung GX-OR530SK a fost confirmat oficial în ofertă, Orange prezentând si imagini ale acestuia:
18 comentarii despre subiectul „Orange România: CAM CI+ și receptor HD nou ( Samsung GX-OR530SK )”:
Vio73

Foarte tare! Așteptăm şi alte noutăți.

Anonim

Pacat ca nu au o pozitie orbitala mai buna. Pentru pasionatii de canale straine FTA este nevoie de alta antena. Oricum e bine ca din punct de vedere tehnic se pot receptiona si astfel de canale cu o singura telecomanda.

Anonim

Exista sistem multifeed, motor H-H si altele. Pasionatii receptiei satelit au deja asa ceva, ca altfel nu ar fi pasionati cu adevarat.

Anonim

Rosie verde si un lipsa,
Numai doua au mai ramas,
Fara Cam ci+,
Telekom si Digi .Sa speram ca urmeaza si cele 2 companii.

Vio73

Receptorul l-au afișat deja pe site.
https://www.orange.ro/servicii-fixe/tv/echipamente-tv-satelit/index.html

De săptămâna viitoare intră și cam-ul.

Anonim

dacă îți montezi un LNB inverto 3° recepționez si canalele fta de la 28° englezești canale bune.pentru pasionați de free..

Anonim

eu am freesat si intenționez să îmi montez un LNB inverto 3° să recepționez canalele de la hotbird 13° sper să-mi iasă costa doar 45 lei un LNB si sunt canale bune chiar HD free acolo.

Anonim

Au inceput sa livreze si Cam-uri catre instalatori,daca suntet-i deja abonat si vreti cam-uri trebui sa aveti un receptor defect se face cerere prin call central pentru inlocuire cu un cam si va veni instalatorul cu el,atentie sa aveti tv-ul cu CI+ si sa fie compatibil DVBS2.Pentru clienti noi daca va duceti in shop va va intreba ce tv aveti ce serie si se va face verificarea pe loc daca este compatibil cu cam

Fane

Salutare! Am kit extra canale la antena Orange TV Satelit, dar as vrea sa receptionez si canale free de pe Hotbird 13 a/b/c. Ce trebuie sa fac, sa adaug al treilea lnb la antena actuala Orange, sau sa merg cu alta antena indreptata spre satelitul respectiv si sa ma cuplez la diseqc-ul actual?

Acum, alta intrebare mai in gluma, dar foarte in serios, cum sa fac sa scap de receiverele actuale, are cineva o idee cum sa fac sa le stric. Sa primesc dinastea noi, ca m-am saturat de prostiile alea albe care se misca jalnic si se restarteaza/blocheaza zilnic...

Anonim

Mai bine antena separata pentru 13 est ( eventual si cu un motor HH pe ea, sa prinzi toti satelitii receptionabili in Romania si mii de canale FTA ), ca sa ai semnal maxim ( receptie directa, nu din laterale ). Poate e cam mare distanta sa receptionezi si 13 grade bine cu LNB montat tot pe antena de la Orange ( nu am testat ).

La a doua intrebare nu te sfatuesc sa "strici" receptorul Orange. E sansa 99% sa detecteze interventie intentionata pentru a-l defecta si sa te puna sa il platesti.

Fane

@anonim Multumesc de raspuns!!!

M-am gandit ca antena separata e ok...
"eventual si cu un motor HH pe ea, sa prinzi toti satelitii receptionabili in Romania si mii de canale FTA" - dar imi va permite receptorul Orange sa ii accesez? Din cate vad doar Eutelsat Hot Bird 13 imi apare la setari LNB/satelit.

De asemenea, am o antena veche de la Boom, dar are un colt taiat cu flexul, pot sa o folosesc daca o peticesc cu o bucatica de tabla plus popnituri + un LNB nou de la Orange? Fiindca eu la antena actuala am trei iesiri/receptoare si af folosit un LNB quad, nu am vrut sa pun splitter, si asa am ramas cu LNB original de la orange...

In legatura cu receiverele, stau cuminte, nu vreau sa am belele cu ei. Sper sa se defecteze vreodata...

Anonim

Nu prea merge peticita antena, e vorba de microni... daca nu e deformata antena, mai bine o lasi asa, deoarece o bucata de tabla pusa de tine va face mai mult rau decat bine.

Daca receptorul nu are posibilitatea de a memora sau scana mai multi sateliti ( si nu ai nici televizor cu tuner DVB-S2 ), atunci ori iti cumperi un receptor HD pe la 200 lei, ori pui antena doar pe Hotbird...

E cam costisitor acest hobby al receptiei satelit ( nu foarte ), dar nu ai ce face, că e o receptie de finețe. :)

Fane

Multumesc de raspunsul rapid!
E costisitor, dar ma fascineaza... Pana la a intra in cheltuieli serioase, ma rezum la a-mi face mana cu bratul de la antena Boom atasat la un castron Akta (sper sa mearga) pe care il are cineva in sat. Il pun pe Hotbird 13. Apropo, unde gasesc un sat finder mai ieftin, dar sa fie cat de cat bun? Sau merge cu aplicatie Android. Sorry daca sunt penibil...

Mai tarziu (dar cat mai curand) o sa trec la chestii mai pro :)

BTW, blogul asta este fenomenal, tineti-o tot asa!

Anonim

Eu nu am satfinder, reglez de 20 d eani antena cu ajutorul nivelului de semnal si calitate afisate de receptor ( nu am receptor de la Orange, e unul independent de vreun operator, cumparat online ). Nu stiu daca si receptorul de la Orange indica acest nivel de semnal in timp real.

Te poti folosi si de o aplicatie pe telefon sau tableta ( de exemplu pe Amdroid vei gasi multe astfel de "satfindere" ), pentru a stii pozitia aproximativa a antenei ( dar nu exacta ). De exemplu:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/06/eutelsat-satellite-finder-aplicatie.html

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/satellite-director-aplicatie-pentru.html

Satfindere care indica nivelul semnalului de satelit gasesti la diverse magazine online, dar daca nu am folosit, nu stiu sa iti recomand o marca sau model:

http://www.receptoaredigitale.ro/satellite-finder.html

http://www.tehnicb.ro/satfinder.htm

http://www.elstar.ro/?page=shop/browse&category_id=679901701bba6d91b31ba38a7c552883

Da, e util blogul, si eu il urmaresc zilnic.

Fane

Multumesc de raspuns si mai ales de dovada de omenie de care ati dat dovada. Sper sa reusesc sa fac lucrarea :), asta in cazul ca nu vine gerul. Oricum o sa revin cu rezultatul aici. Toate cele bune!

Florin Chivu

Cei de la Orange/Romania folosesc pentru criptare Viaccess 5.0. Cei de la Orange/Franța folosesc pentru criptare printre altele și Viaccess 5.0. Este posibil cu modulul CAM (versiune CI+ 1.3) de la Orange/Romania, să poți urmări canale ale Orange/Franța pe ASTRA 19,2 ? A încercat cineva?

Anonim

Nu functioneaza 100%, ca sunt pachete de programe diferite, cu activari diferite pe cartela abonatului. E exact cum ai vrea sa urmaresti Digi Ungaria cu abonament de Digi Romania. Nu se poate, din moment ce canalale Orange Franta nu sunt activate pentru receptie pe cartela ta de Orange Romania.

Florin Chivu

Mulțumesc pentru informație.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare:

AKTA (42) Digi Mobil (35) Digi Tv (300) Focus Sat (202) FREESAT (19) iNES (15) Nextgen (67) Orange (162) Orange Tv (98) RCS-RDS (383) Telekom Romania (211) Telekom Tv (185) UPC (201) Vodafone (43)