marți, 22 noiembrie 2016

Orange România: CAM CI+ și receptor HD nou ( Samsung GX-OR530SK )

Orange Romania va oferi CAM-uri CI+ pentru clientii la serviciul de televiziune prin satelit. De asemenea, receptorul actual Samsung SHD 85 nu va mai fi disponibil pentru noi comenzi si este inlocuit pentru clientii noi cu alt receptor HD, Samsung GX-OR530SK, de culoare neagră.

Modulul CAM este versiune CI+ 1.3 ( deci poate fi utilizat doar in televizoare compatibile cu acest standard ) si va fi disponibil din 28 noiembrie 2016 pentru serviciul Home TV prin satelit al Orange Tv. Utilizand un CAM CI+, clientii nu vor mai trebui sa utilizeze un recpetor separat, daca detin un televizor cu tuner DVB-S2, conectat la LNB-ul unei antene de satelit, orientata catre pozitia 31,5 grade Est. Va fi utilizata telecomanda televizorului.

Aceste noi echipamente sunt destinate doar pentru clientii noi si pot sa fie luate in custodie. Clientii vechi pot lua in custodie CAM sau receptor Samsung GX-OR530SK doar daca se defecteaza echipamentul vechi si se solicita noul tip de echipament.

Nota: aceaste informatii nu sunt confirmate deocamdata oficial si au ca sursa un topic de discutii de pe Forumul Softpedia.

UPDATE 23 noiembrie 2016: Receptorul Samsung GX-OR530SK a fost confirmat oficial în ofertă, Orange prezentând si imagini ale acestuia.


49 de comentarii despre subiectul „Orange România: CAM CI+ și receptor HD nou ( Samsung GX-OR530SK )”:
Vio73

Foarte tare! Așteptăm şi alte noutăți.

Anonim

Pacat ca nu au o pozitie orbitala mai buna. Pentru pasionatii de canale straine FTA este nevoie de alta antena. Oricum e bine ca din punct de vedere tehnic se pot receptiona si astfel de canale cu o singura telecomanda.

Anonim

Exista sistem multifeed, motor H-H si altele. Pasionatii receptiei satelit au deja asa ceva, ca altfel nu ar fi pasionati cu adevarat.

Anonim

Rosie verde si un lipsa,
Numai doua au mai ramas,
Fara Cam ci+,
Telekom si Digi .Sa speram ca urmeaza si cele 2 companii.

Vio73

Receptorul l-au afișat deja pe site.
https://www.orange.ro/servicii-fixe/tv/echipamente-tv-satelit/index.html

De săptămâna viitoare intră și cam-ul.

Anonim

dacă îți montezi un LNB inverto 3° recepționez si canalele fta de la 28° englezești canale bune.pentru pasionați de free..

Anonim

eu am freesat si intenționez să îmi montez un LNB inverto 3° să recepționez canalele de la hotbird 13° sper să-mi iasă costa doar 45 lei un LNB si sunt canale bune chiar HD free acolo.

Anonim

Au inceput sa livreze si Cam-uri catre instalatori,daca suntet-i deja abonat si vreti cam-uri trebui sa aveti un receptor defect se face cerere prin call central pentru inlocuire cu un cam si va veni instalatorul cu el,atentie sa aveti tv-ul cu CI+ si sa fie compatibil DVBS2.Pentru clienti noi daca va duceti in shop va va intreba ce tv aveti ce serie si se va face verificarea pe loc daca este compatibil cu cam

Fane

Salutare! Am kit extra canale la antena Orange TV Satelit, dar as vrea sa receptionez si canale free de pe Hotbird 13 a/b/c. Ce trebuie sa fac, sa adaug al treilea lnb la antena actuala Orange, sau sa merg cu alta antena indreptata spre satelitul respectiv si sa ma cuplez la diseqc-ul actual?

Acum, alta intrebare mai in gluma, dar foarte in serios, cum sa fac sa scap de receiverele actuale, are cineva o idee cum sa fac sa le stric. Sa primesc dinastea noi, ca m-am saturat de prostiile alea albe care se misca jalnic si se restarteaza/blocheaza zilnic...

Anonim

Mai bine antena separata pentru 13 est ( eventual si cu un motor HH pe ea, sa prinzi toti satelitii receptionabili in Romania si mii de canale FTA ), ca sa ai semnal maxim ( receptie directa, nu din laterale ). Poate e cam mare distanta sa receptionezi si 13 grade bine cu LNB montat tot pe antena de la Orange ( nu am testat ).

La a doua intrebare nu te sfatuesc sa "strici" receptorul Orange. E sansa 99% sa detecteze interventie intentionata pentru a-l defecta si sa te puna sa il platesti.

Fane

@anonim Multumesc de raspuns!!!

M-am gandit ca antena separata e ok...
"eventual si cu un motor HH pe ea, sa prinzi toti satelitii receptionabili in Romania si mii de canale FTA" - dar imi va permite receptorul Orange sa ii accesez? Din cate vad doar Eutelsat Hot Bird 13 imi apare la setari LNB/satelit.

De asemenea, am o antena veche de la Boom, dar are un colt taiat cu flexul, pot sa o folosesc daca o peticesc cu o bucatica de tabla plus popnituri + un LNB nou de la Orange? Fiindca eu la antena actuala am trei iesiri/receptoare si af folosit un LNB quad, nu am vrut sa pun splitter, si asa am ramas cu LNB original de la orange...

In legatura cu receiverele, stau cuminte, nu vreau sa am belele cu ei. Sper sa se defecteze vreodata...

Anonim

Nu prea merge peticita antena, e vorba de microni... daca nu e deformata antena, mai bine o lasi asa, deoarece o bucata de tabla pusa de tine va face mai mult rau decat bine.

Daca receptorul nu are posibilitatea de a memora sau scana mai multi sateliti ( si nu ai nici televizor cu tuner DVB-S2 ), atunci ori iti cumperi un receptor HD pe la 200 lei, ori pui antena doar pe Hotbird...

E cam costisitor acest hobby al receptiei satelit ( nu foarte ), dar nu ai ce face, că e o receptie de finețe. :)

Fane

Multumesc de raspunsul rapid!
E costisitor, dar ma fascineaza... Pana la a intra in cheltuieli serioase, ma rezum la a-mi face mana cu bratul de la antena Boom atasat la un castron Akta (sper sa mearga) pe care il are cineva in sat. Il pun pe Hotbird 13. Apropo, unde gasesc un sat finder mai ieftin, dar sa fie cat de cat bun? Sau merge cu aplicatie Android. Sorry daca sunt penibil...

Mai tarziu (dar cat mai curand) o sa trec la chestii mai pro :)

BTW, blogul asta este fenomenal, tineti-o tot asa!

Anonim

Eu nu am satfinder, reglez de 20 d eani antena cu ajutorul nivelului de semnal si calitate afisate de receptor ( nu am receptor de la Orange, e unul independent de vreun operator, cumparat online ). Nu stiu daca si receptorul de la Orange indica acest nivel de semnal in timp real.

Te poti folosi si de o aplicatie pe telefon sau tableta ( de exemplu pe Amdroid vei gasi multe astfel de "satfindere" ), pentru a stii pozitia aproximativa a antenei ( dar nu exacta ). De exemplu:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/06/eutelsat-satellite-finder-aplicatie.html

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/satellite-director-aplicatie-pentru.html

Satfindere care indica nivelul semnalului de satelit gasesti la diverse magazine online, dar daca nu am folosit, nu stiu sa iti recomand o marca sau model:

http://www.receptoaredigitale.ro/satellite-finder.html

http://www.tehnicb.ro/satfinder.htm

http://www.elstar.ro/?page=shop/browse&category_id=679901701bba6d91b31ba38a7c552883

Da, e util blogul, si eu il urmaresc zilnic.

Fane

Multumesc de raspuns si mai ales de dovada de omenie de care ati dat dovada. Sper sa reusesc sa fac lucrarea :), asta in cazul ca nu vine gerul. Oricum o sa revin cu rezultatul aici. Toate cele bune!

Unknown

Cei de la Orange/Romania folosesc pentru criptare Viaccess 5.0. Cei de la Orange/Franța folosesc pentru criptare printre altele și Viaccess 5.0. Este posibil cu modulul CAM (versiune CI+ 1.3) de la Orange/Romania, să poți urmări canale ale Orange/Franța pe ASTRA 19,2 ? A încercat cineva?

Anonim

Nu functioneaza 100%, ca sunt pachete de programe diferite, cu activari diferite pe cartela abonatului. E exact cum ai vrea sa urmaresti Digi Ungaria cu abonament de Digi Romania. Nu se poate, din moment ce canalale Orange Franta nu sunt activate pentru receptie pe cartela ta de Orange Romania.

Unknown

Mulțumesc pentru informație.

Anonim

CAM CI+ Orange Romania:

http://i.imgur.com/1ddKyj5.jpg

Sursa: RDI.

Anonim

C-am uzat cardu acela Orange, cred ca sunt SH-uri din alte tari aduse ca noi in Romania, cum s-a gasit in trecut pe STBurile cu inregistrare de la UPC Romania... erau inregistrari din Olanda https://www.youtube.com/watch?v=QdRA1ZeDOZQ

Anonim

Acel CAM este nou. Din pacate Digi Tv si Telekom Tv nu ofera posibilitatea receptiei prin CAM-uri prin satelit, ar trebui sa ia exemplul Focus Sat sau Orange Tv.

gabi

Unde-l vezi nou ca este uzat pe lateral, uitate in partea de jos a pozei ca are urme de uzura la cum a fost folosit

Anonim

Citeste si tu in stire, aceste CAMuri de la Orange NU SE CUMPARA, ci se dau in custodie, deci daca nu functioneaza ceva, se schimba gratis, e treaba lor. Discutie inutila... Eu astept de la Telekom CAM CI+, ei de ce nu ofera ? Stie cineva ? Ca m-am saturat de atatea telecomezi.

Anonim

In poza de pe RDI nu fotografiat un CAM scos din țipla si nefolosit ( vezi contactele de la smartcard, ca deja au semne de conectare in CAM ), ci unul care a fost deja testat. In plus, mie nu mi se pare uzat, sunt umbre si lumini de la fotografiere. Nici nu ar avea cum, ca doar nu scoti si bagi in televizor de 5 ori pe zi un CAM, poti sa il folosesti si 1 an fara sa umbli la el, ar fi chiar funny sa tot scoti la el toata ziua din televizor :)))

Daca ai nelamuriri daca e nou sau nu si daca pentru tine asta prezinta importanță, eu pe RDI am gasit poza, intreaba pe cel care a postat, ca sa te lamuresti:

http://www.rdi-board.com/threads/144708-Orange-TV/page18

Foarte bine ca vor oferi CAMuri cei de la Orange, un motiv in plus pentru mine sa ma mut la ei, daca operatorul meu actual, care nici nu ofera atat de multe canale HD, nu va oferi CAM pana la anul viitor cand imi expira contractul cu ei. Inca o data, bravos Orange !

Anonim

De ce nu cereti un punct de vedere oficial, legat de aceste TV CAM-uri?
Sunt multi utilizatori/abonati Orange TV DTH,carora li se spun lucruri diferite legate de TV CAM-uri de catre reprezentantii Orange,instalatori.
De ce nu le cereti un punct de vedere oficial prin care sa-i intrebati oficial:
Cand de fapt vor fi disponibile aceste TV-CAM-uri.
Se pot activa/instala aceste CAM-uri in momentul de fata?Daca nu,atunci cand?
De ce se intarzie cu instalarea/activarea CAM-urilor la abonati?

Anonim

Cand va fi disponibil va fi afisat la ei pe site in oferta, asa cum s-a intamplat si cu noul receptor care e mai sus tot in stirea asta. Nu mai fiti nerabdatori, ca nu ajuta la nimic.

Anonim

pana la sfarsitul anului va fi si cam-ul in oferta, poate chiar mai devreme

Anonim

Poate sunt necesare mai multe teste pentru CAM, ca e o componenta independenta, nu un sistem complet cum e receiverul, si pot aparea diverse incompatibilitati cu televizoarele. Mai bine sa il testeze mai mult timp. Asa e, nu e nicio graba.

Anonim

oare cam si card de la orange merge in receiver dvb s2 amiko 8240, cam-ul fiind ci+1.3, nu gasesc specificatii la acest receiver, sau in ce receiver merge, nu am tv cu dvb-s2.

Anonim

Teoretic in orice receptor care are CAM CI+... Practic, intreaba la Orange, dupa ce se lanseaza oficial in oferta.

Anonim

Se confirma informatia. Am un amic care astazi a primit TV CAM-ul,a fost activat in 20 de minute,si totul merge ok.

Anonim

practic, la orange au zis ca merge doar in televizor samsung,aia citesc de pe foaie, ce sa intreb, cei care au venit sa monteze se uitau ciudat la mine cand le-am zis de receiver, au lasat camul si au plecat, dar se pare ca nu merge in amiko 8240 sau nu l-au activat ei.

Anonim

Esti sigur ca are CAM CI+ acel receptor Amiko 8240? Ca eu nu vad asta scris in specificatiile acestui receptor.

Anonim

dar nu vad la nici un receptor sa scrie de ci+, mai ales ci+ 1.3, cum scrie pe cam orange

Anonim

Pentru ca receptoarele nu prea au CI+, de aceea nu prea scrie.

Anonim

ok m-am lamurit, sau activat cardurile, dar receiverul zice ca nu e fully compliant with CI+. daca stie careva de un receiver CI+ 1.3 Compliant sa zica va rog.

daca si-a mai luat careva si ii da eroarea "Receptorul nu are nivelul de securitate cerut de furnizorul de continut" sa stie ca TV-ul are CI+ 1.3

Anonim

Pai si nu inteleg... E bine ca Tv-ul are C.I+ 1.3? Ca si CAM--ul Orange sau nu?
PS: Am un TV SAMSUNG UE40KU6092U,acesta este compatibil cu TV CAM-ul orange? Tv-ul are DVBS-S2,si slot C.I+ 1.3.

Anonim

Da, e bine. Adica sansele sunt de peste 95% sa iti functioneze.

Anonim

Mai aveti rabdare cu noile STB-uri si CI+ uri de la Orange, au probleme mari pe parte de firmware si nici cei de la Orange nu le dau de cap

Anonim

Pentru ce este mufa ethernet

Anonim

Cred ca pentru nimic la Orange deocamdata, asa a fost modelul Samsung adaptat pentur Orange.

Unknown

La mine prin cam nu se vede bine la tv. Se vede mai bine prin stb. nivelul semnalului prin cam este 45% si de aici calitatea precara a imaginii.

Anonim

Nu este asa. La transmisiile digitale imaginea ori merge ori nu merge, nu este ca la transmisiile analogice, unde un semnal mai slab cauzeaza o imagine zgomotoasa, mai de proasta calitate. La tine problema e televizorul, care e mai putin performant decat receptorul la prelucrarea si upscalingul imaginii.

Unknown

Între un card ci+ si un reciver Samsung hd, care poate oferi semnal mai bun in privința imaginii?

Anonim

CAMul doar decodează, nu are tuner. Semnalul și calitatea imaginii sunt furnizate de televizorul cu tuner DVBS2. Teoretic, semnalul mai clar este cel nativ, direct cu televizorul cu CAM. Cu receptor este o prelucrare suplimentară a imaginii, deci risc de deteriorare a imaginii native, daca receptorul e mai puțin performant decât televizorul. In rare cazuri,d receptorul prelucrează mai bine imaginea decât televizorul, e de preferat receptorul. Sau daca televizorul nu are tuner DVBS2. Preferabil e sa folosești CAM in majoritatea cazurilor. Receptorul e pentru cei care au televizoare fara tuner DVBS2 sau care nu sunt compatibile cu CAMurile Orange.

Unknown

Pot folosi funcția de înregistrare a televizorului daca folosesc un card ci?Multumesc.

Anonim

Doar dacă respectivul canal nu e protejat la înregistrare, cred că HBO e un exemplu pe care nu merge înregistrarea.

Aditza124

Salutare Domnilor Am achizitiona un Gigablue UHD Quad 4K detin si modulul CI de la Orange si spune ca Receptorul nu are nivelul de securitate cerut de furnizor.Ce pot sa fac?

Anonim

Vezi daca receptorul are modul CI+ cat mai nou, să nu fie doar CI simplu, fără Plus, că nu merge, caz în care nu au ce sa faci.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile