marți, 8 noiembrie 2016

Televiziunea B1 Tv, necriptată prin satelitul Astra 5B

Televiziunea B1 Tv este acum transmisă la liber ( FTA ) prin satelitul Astra 5B de la pozitia orbitala 31.5°E, prin care sunt difuzate si posturile tv din grila DTH-ului românesc Orange Tv.

Datele de receptie sunt urmatoarele: frecventa 12246, polarizare verticala, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK, necriptat. Asadar, pentru receptie este necesar un receptor HD cu tuner DVB-S2.

Televiziunea B1 Tv este transmisă in continuare necriptat si prin satelitul Eutelsat 16A de la 16° Est ( frecventa 12643, polarizare verticala, SR 13200, FEC 3/4, DVB-S2 QPSK ).

Poate este doar un test, dar o explicatie mai plauzibilă a transmisiei necodate prin Astra 5B poate sa fie o viitoare mutare a distributiei televiziunii B1 TV, care sa fie oferită necriptată doar prin acest satelit utilizat si de Orange Tv Romania.

UPDATE 9 noiembrie 2016: Frecventa 12246 este temporara. B1 Tv a specificat oficial, printr-un anunt difuzat la tv, următoarele:

"În atentia platformelor de distributie TV (CATV, tv prin protocol IP, DTH). Începând cu data de 28 noiembrie 2016, coordonatele de receptie prin satelit ale programului B1 TV se modifică după cum urmează: satelit ASTRA 5B, pozitie orbitată 31.5 grade est, frecvență 12012 Mhz, SR 30000, polarizare verticală, FEC 3/4. Vă rugăm să efectuaţi modificarile necesare, astfel încât retransmisia postului B1 TV să nu fie afectată. Vă reamintim că B1 TV este un canal de televiziune must-carry, conform listei publicate de Consilul National al Audiovizualului".

UPDATE 11 ianuarie 2017: B1 TV a utilizat până la urmă tot frecvența testată inițial pe Astra 5B, respectiv 12246, polarizare verticală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK, necriptat.


33 de comentarii despre subiectul „Televiziunea B1 Tv, necriptată prin satelitul Astra 5B”:
Anonim

Există informații referitoare la „o viitoare mutare a distributiei televiziunii B1 TV, care sa fie oferită necriptată doar prin acest satelit”? De ce s-ar muta de pe un satelit cu mai multe canale românești FTA pe unul cu doar 3 canale FTA? Ce rost ar mai avea să o ofere necriptată?

Anonim

Anonim, te-ai gandit ca poate ar face asta poate pentru a respecta principul must-carry si s asigure distributia la liber ? :)

Anonim

confirm eu, este corecta banuiala, va anunt ca din 28 noiembrie bucuresti 1 tv nu va mai fi transmis necodat prin eutelsat :)
poate face loc pentru antene in hd :)

Anonim

Ce treabă are must-carry cu transmisiile satelit? De ce nu ar putea să respecte principiul și de pe Eutelsat 16?

DTH Fan

Primul anonim probabil e suparat ca e posibil sa nu mai vada necodat B1 pe satelitul Eutelsat. Dar el poate reorienta antena, daca este fan. Nu cred ca B1 este difuzat prin Eutelsat cu scopul principal de a fi receptionat necodat acasa de telespectatori, este acolo mai mult pentru a fi preluat de cablisti, pe baza principiului must-carry si pentru a nu fi nevoiti sa ofere mii de receptoare si smartcarduri la cablistii din toata tara. Iar B1 Tv poate sa faca asta si prin Astra 5G. La fel si fanii.

Totusi, anonim de mai sus, de unde stii ca se va intampla exact asta si exact din 28 noiembrie, cand trec canalele Intact la HD ? Exista vreun comunicat sau vreo informare in acest sens ? Vor sa introduca televiziunile Intact in HD prin transponderul actual al Freesat ?

Anonim

@DTH Fan, nu reorientez antena. Mai pun încă una! :)

Anonim

dthfun am primit instiintare ca b1 tv se muta de pe eutelsat pe astra din 28 noiembrie 2016. nu scrie nimic de antene in hd si nici ca vor fi pe frecventa freesat, ci doar ca se muta pe astra 5b. nu e exclus ca in final sa foloseasca chiar si alta frecventa de pe astra 5b, si nu asta de la orange

DTH Fan

Poti te rog sa dai copy-paste la acea instiintare ?

Anonim

nu pot dar veti vedea atunci ca am dreptate

Anonim

B1 TV asemeni tuturor televiziunilor cu audienta slaba, este libera la receptie. Nimic nou sub soare.

DTH Fan

In fine, pe mine nu ma afecteaza, ca am motor la antena. Ok, vom vedea atunci, multumesc.

Anonim

frecventa asta de pe astra 5b e provizorie de teste, ca pana pe 28 noiembrie va fi alta finala

Ovidiu

Dar eu si in momentul de fata recepționez B1 pe eutelsat 16 dar fără sonor știe cineva de ce menționez că mă aflu în Italia.

Anonim

Nu conteaza unde esti, atat timp cat ai semnal. Probabil sunetul nu e receptionat din cauza unei incompatibiltiaiti de decriptare codec, adica receptor necompatibil cu codecul audio folosit de B1 Tv.

Ovidiu

Eu aici în Italia recepționez programele de pe eutelsat w 16 sunt câteva programe românești free to Air bune chiar și în format HD printare care si the Voice bulgaria un program bun de muzică în România utilizez Free sat și sunt multumit

Ovidiu

Da probabil incompatibil căci e un receptor german si e axat pe satelitul lor Astra 19,2 dar i-am introdus frecventele manual de pe eutelsat sat și merge mai puțin B1 sonorul

Anonim

Este oficial:B1 va fi mutat de pe Eutelsat 16 A!

Anonim

Dar va rămâne la fereesat???știe cineva?

Anonim

Ovidiu Luchian, sunetul este AAC pe Eutelsat, de aceea il receptionezi fara sonor, probabil ca receptorul tau nu decodeaza.

macho

Raspuns oficial Freesat B1 tv iese din grila.

Anonim

Adica i-ai sunat ? Sau cum ai aflat ?

Ovidiu

știe cineva de ce canalele italiene de pe 12,5°W deși sunt necodate nu se recepționează oare doar cu tivusat a lor se poate prinde???e ceva de genul stearm după ce indică ca e DVB-S2 8SPK STEARM

DTH Fan

Deoarece doar receptoarele lor si doar cateva tunere de PC sunt compatibile cu standardele folosite. Citeste aici:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/05/receptia-dvb-s2-acm-vcm-si-pls-physical.html

macho

Da Anonim i-am sunat si eu si mai muti utilizatori Freesat si au confirmat ca B1 iese dim grila.

Ovidiu

păcat că scoate B1 din grila freesat eu am freesat si era unicul program de știri care mă mai uitam ...are imaginea de calitate buna postul în comparație cu celelalte posturi de stiri.dar acum așteptăm antena 3 sa vedem daca va fi HD cum se anunță😁

Anonim

Până la urmă au rămas pe frecvența 12246 MHz.

http://i.imgur.com/DC2l6Xt.jpg

Anonim

Offtopic: Teste pe Eutelsat 16E. Pachetul TVR pe 11636 MHz V 29950.

Anonim

Eutelsat 16A (16°E), 2016-12-04
Bucuresti 1 TV nu mai este pe 12643.00MHz, pol.V (DVB-S2 SID:9 PID:900[MPEG-4]/910 Română)

Deci a iesit de pe Eutelsat 16A.

bavaria

Am introdus nou cod pe astra 5b si cum spune si satelitul,vad exact jumatatea lui 5 adica ioc,nimic.Deci 12012 cu 30000.Cinw poate sa-mi spuna de ce nu receptionez nimic.Am motor pe Cratitză.Multumesc!

Anonim

Poate ai antena incorect reglata sau poate nu e semnal acolo unde incerci sa receptionezi. Chiar ACUM am verificat si receptia B1 TV este foarte buna In Romania pe frecventa mentionata in poza din stire, adica 12246. Am semnal 13.39 dB cu antena de 80 cm.

Anonim

A scris si un alt anonim mai sus, pe 4 decembrie 2016, ca pe acest satelit Astra 5B "până la urmă au rămas pe frecvența 12246".

Anonim

pe internet merge

Anonim

Bucuresti 1 TV: 12246.00MHz, pol.V (DVB-S2 SR:30000 FEC:3/4 SID:8320 PID:3221[MPEG-4]/3222 aac Română- Necodat).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile