marți, 27 decembrie 2016

Cuba a inaugurat prima sa fabrică de laptopuri și tablete

Pe 23 decembrie 2016, Cuba a inaugurat prima sa fabrica pentru producția de tablete și laptop-uri, în încercarea de a promova tehnologia și pentru a "alfabetiza" digital populația.

Fabrica ( deținută de Autoritatea publică de informatică, de comunicații și dispozitive electronice ) are o capacitate de producție de 120.000 de unități anual.

Conform unui reportaj al televiziunii naționale din Cuba, noua fabrica produce laptop-uri cu procesoare Celeron, i3 și i5, precum și tablete de 8 și 10 inch.

Experții de la Universitatea de Informatică fac parte din cadrul proiectului, programând sistemul de operare și aplicații informatice pentru noile echipamente și participând în acelasi timp la procesul de producție.

Compania chineză Haier furnizează tehnologia si echipamentele necesare și instruiește personalul.

Fabrica are de asemenea un laborator pentru certificarea durabilitatii componentelor, unde este verificată durata de viață a balamalele laptop-urilor, a conexiunii USB a tabletelor, a butoanelor externe de control și a panoului tactil, dar si capacitatea de lucru la diverse temperaturi si niveluri de umiditate sau rezistența componentelor la salinitate.

Prin această inițiativă, Cuba face un important pas înainte în dezvoltarea tehnologică, care este puternic afectată de blocada economică a SUA. În ciuda unui proces continuu de normalizare a relațiilor dintre cele două țări ( care a început pe 17 decembrie 2014 ) și a vizitei președintelui Obama in Cuba ( in martie 2016 ), blocada economică rămâne deocamdată în vigoare.

Accesul la internet este limitat in Cuba. Vânzarea de computere este de asemenea strict reglementată, iar accesul la Internet este controlat și monitorizat îndeaproape. Totusi, această fabrică este un pas înainte in lumea tehnologiei din această țară insulară.


Un comentariu despre subiectul „Cuba a inaugurat prima sa fabrică de laptopuri și tablete”:
Bodo

Pana si cubanezii ramasi cu zeci de ani in urma sunt in stare sa faca o marca de laptopuri si sistem de operare propriu

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile