miercuri, 21 decembrie 2016

Noul mediabox V6 4K se va lansa și la UPC România în 2017-2018 ?

V6 este noul mediabox al Virgin Media ( companie deținută de Liberty Global, care opereaza si UPC în România ) și înlocuiește dispozitivul TiVo existent, care a fost lansat în anul 2011. Noul mediabox se bazează deocamdata pe software-ul TiVo, la fel ca si predecesorul său, dar Virgin Media a reușit sa micosreze dimensiunile fizice ale mediaboxului. Desi a fost adaugata compatibilitatea cu streaming-ul Ultra HD, iar performantele sunt de zece ori mai mari, dimenisiunile mediaboxului V6 sunt de doar 230 mm x 153 mm x 55 mm, o reducere semnificativă în comparație cu predecesorul său, care are 370 mm x 240 mm x 70 mm.

Receptorul de sine vine doar într-o singură versiune, fiind o caracteristica distinctă comparativ cu strategia companiei concurente Sky. Cu Sky Q, consumatorii trebuie să achiziționeze doar un singur receptor principal și apoi il vor conecta la alte receptoare in miniatura, care pot fi plasate în întreaga casă. Abordarea Virgin Media pentru a viziona continut in mai multe camere este mai clasica: abonatul are nevoie de cate un mediabox pentru fiecare camera unde doreste sa se bucure de continut.

În plus față de suportul pentru continut 4K, Virgin Media a inclus de asemenea suport pentru Dolby Atmos, care se poate reda atât prin HDMI, cat și prin iesire audio optică. Decodarea audio este compatibila cu rate de eșantionare de 32, 44.1 sau 48kHz.

În ceea ce privește conectarea receptorului V6 la un sistem de automatizare de acasă, opțiunile sunt limitate. Sistemele Crestron, AMX și Control4 utilizeaza RS232 ca mod preferat pentru comunicare, insa acest nou mediabox nu a inclus suport pentru protocolul menționat. Aceasta nu este o decizie surprinzătoare, având în vedere că nici mediaboxul său TiVo nu oferea astfel de functii.

Este prezent însă un conector IEC, un port USB 2.0, o ieșire HDMI v2.0a cu protecție la copiere HDCP 2.2, o iesire optica S/PIDF pentru digital audio, un conector jack de 3,5 mm pentru audio analogic și un port RJ45 Gigabit Ethernet. În ceea ce privește comunicațiile fără fir, mediaboxul este compatibil cu 2,4 GHz și 5 GHz - se pot schimba intre ele, la alegere (IEEE802.11a/b/g/n/ac 3×3 MIMO Wi-Fi ), precum și cu telecomanda cu infrarosu si RF4CE.

Mediaboxul include posibilitatea de a viziona o emisiune de televiziune sau un film într-o cameră a locuintei și apoi, daca utilizatorul doreste aceasta, continuarea vizionarii in alta camera.

Alături de mediaboxul V6, Virgin Media a anunțat TellyTable, o tableta cu Android proiectata pentru a viziona emisiuni TV și filme în casa si in apropierea locuintei. Acesta consta in plus 299 lire sterline.

Acasă, utilizatorii pot viziona conținutul la cerere și înregistrările din cadrul aplicației, insa prin intermediul internetului oferit de operatori terți de telefonie mobila, doar o gama selectată de conținut la cerere și televiziune in direct va fi pusă la dispoziție, în timp ce înregistrările nu vor fi accesibile decat daca sunt descarcate in prealabil in dispozitiv, prin intermediul aplicatiei. Totusi, utilizatorii pot programa, anula sau sterge prin acesti operatori terti diverse inregistrari.

Mediaboxul v3 are capacitatea de a utiliza aplicația sa de tip telecomanda pentru dispozitive mobile. Prin aplicație, utilizatorii pot schimba canalul sau căuta in biblioteca video la cerere, folosind o tastatură completă. Acesta aplicatie ofera posibilitatea de a întrerupe vizionarea sau de a derula programe, utilizând comenzile prin gesturi din aplicație.

Desi vizionarea 4K Ultra HD nu este o noutate absoluta la un mediabox, modelul V6 este unic prin capacitatea viitoare de a reda continut HDR. Insa aceasta caracteristica va fi disponibila doar dupa un viitor update de firmware, atunci cand va exista si continulul HDR in oferta Virgin Media.

Deocamdata, mediaboxul V6 nu are functia de vizionare split-screen ( adica nu se pot viziona doua televiziuni sau doua productii video la cerere simultan in acelasi timp ), insa are posibilitatea de stocare la rețea.

Mediaboxul V6 poate înregistra șase programe în același timp, în timp ce este vizionat un al șaptelea. Aceasta înseamnă că utlizand doua mediaboxuri V6, utilizatorii pot înregistra teoretic 12 canale, în timp ce vizioneaza alte două canale.

V6 are pe telecomandă un buton dedicat pentru cautare, la apăsarea caruia este lansată o funcție de căutare a conținutul dorit pe toate platformele accesibile prin mediabox ( canale tv, EPG, video la cerere, aplicații cum ar fi Netflix etc ).

Mediaboxul are deja cateva aplicatii, cum ar fi BBC iPlayer, Netflix, YouTube, Hay U și Vevo. Virgin Media are deja o gamă diversificată de conținut premium disponibil pentru inchiriere, dar permite utilizatorilor să cumpere conținut pe care sa il păstreze permanent. Utilizatorii ce cumpără filme vor primi de asemenea un DVD, daca optează să cumpere de la Virgin Media Store.

V6 Virgin Media este momentat disponibil doar pentru clienții existenți, dar din luna ianuarie a anului 2017 si clientii noi vor putea comanda acest mediabox 4K.

Clienții existenți vor fi în măsură să obtina pe mediaboxul V6 înainte de sfârșitul anului 2016, daca vor trece la un pachet superior. Preul va fi de 99,95 lire sterline ( platit o singura data ). Clientii noi si existenti cu pachetul complet premium Full House sau pachetul VIP vor beneficia de un pret promotional de 49,95 lire. Nu este specificat care este pretul de cumparare pentru mediabox-urile suplimentare.

In timp ce modelul V6 este lansat prima data in Marea Britanie, Liberty Global a confirmat deja că are in plan ca noul mediabox V6 4K să fie pus la dispoziție în toată Europa, cândva in anul 2017. Aceasta înseamnă că abonatii UPC la internet în bandă largă din Austria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Elveția, clienții Telenet din Belgia si clienții Ziggo din Olanda se vor putea bucura în viitor de noul mediabox 4K V6, posibil chiar pe parcursul anului viitor ?


Niciun comentariu despre subiectul „Noul mediabox V6 4K se va lansa și la UPC România în 2017-2018 ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile