miercuri, 28 decembrie 2016

Peter Capaldi se întoarce în „Mușchetarii”, un serial în premieră pe 1 ianuarie, la FilmBox Family

După premiera „Dr. Who”, în urmă cu numai câteva zile, Peter Capaldi revine într-un nou serial de succes, anunță Filmbox într-un comunicat remis către HD Satelit. „Mușchetarii” este ecranizarea BBC a celebrului roman al lui Alexandre Dumas despre aventurile lui D′Artagnan, Porthos, Athos și Aramis. Acest nou serial în premieră începe duminică, 1 ianuarie, la ora 22:00, pe FilmBox Family.

Deși povestea nu este una nouă, ecranizarea este una de efect, apreciată și de criticii de peste ocean care au descris-o ca fiind „un echilibru captivant între spectacol și istorie, suficient de fidel poveștii inițiale, dar și destul de modern încât să includă scene pline de umor” (Los Angeles Times). Prezentând străzile Parisului din secolul 17, serialul oferă o imagine contemporană asupra clasicei povești despre un grup de soldați și gărzi de corp foarte instruiți, însărcinați să protejeze țara și pe rege. Tânărul spadasin D'Artagnan și tătăl său, Alexandre, sunt în drum spre Paris pentru a înainta o cerere regelui, când sunt atacați la un han. Atunci când Alexandre este trimis în lumea celor drepți de un bărbat pretinzând a fi „Athos al Mușchetarilor”, D'Artagnan se îndreaptă spre Paris pentru a-l confrunta pe Athos. Se pare că totul este însă numai o înscenare și D′Artagnan se implică într-o luptă pe viață și pe moarte pentru a afla adevărul și a salva reputația mușchetarilor.

Pe Peter Capaldi îl vedem în rolul Cardinalului Richelieu, mâna dreaptă a regelui Ludovic al XIII-lea. În fapt, Cardinalul este o figură militară, religioasă și politică, un personaj de-a dreptul machiavelic care conduce din umbră Franța. Întrebat cum au fost filmările pentru prima serie care începe la FilmBox Family, Peter Capaldi a declarat: „Am avut parte, pe platoul de filmare, de o mulțime de accidentări, de la umeri dislocați, până la lovituri din cele mai bizare. În ce mă privește, eu mi-am dislocat un deget, dar nu vă închipuiți că de la vreo luptă curajoasă, ci l-am prins în rochia lui Milady”, își amintește râzând actorul, laureat al Premiului Oscar. Alături de Peter Capaldi, din distribuția acestei producții BBC mai fac parte: Luke Pasqualino (Battlestar Galactica) în rolul lui D′Artagnan, Tom Burke (War and Peace) ca Athos, Santiago Cabrera (Dexter) este Aramis, iar Howard Charles intră în pielea lui Porthos.

Serialul, cotat cu un rating de 89% pe celebrul site rottentomatoes.com, va fi difuzat de pe 1 ianuarie, în fiecare duminică, pe FilmBox Family, de la ora 22:00. Pentru început, vom vedea cele 10 episoade ale primului sezon, din cele 3 filmate până în prezent.


Niciun comentariu despre subiectul „Peter Capaldi se întoarce în „Mușchetarii”, un serial în premieră pe 1 ianuarie, la FilmBox Family”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile