duminică, 4 decembrie 2016

Televiziunile TVR, pe o nouă frecvență prin satelitul Eutelsat 16A

Televiziunile publice TVR emit acum pe o nouă frecvență de pe satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est, prin care sunt transmise criptat in Viacces 6.0 si Conax programele TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD si TVR Moldova, precum si necriptat televiziunile TV Romania International, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iasi, TVR Timisoara si TVR Tirgu Mures.  De asemenea, pe aceeasi frecventa mai este difuzat si un feed TVR, codat in sistemul de criptare Biss.

Datele de receptie sunt: frecvență 11636, polarizare vericala, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK.

Televiziunile TVR se mai receptioneaza prin acest satelit, la momentul public[rii acestui articol, si pe frecventa 11512, polarizare verticala, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK.

Cu exceptia telespectatorilor care receptioneaza televiziunile TVR direct prin acest satelit Eutelsat 16A ( inclusiv prin DTH-ul românesc Freesat ), nu este necesar ca abonatii altor operatori să modifice parametrii de receptie, în situația în care televiziunile TVR se mută definitiv pe noua frecvență.


19 comentarii despre subiectul „Televiziunile TVR, pe o nouă frecvență prin satelitul Eutelsat 16A”:
Unknown

Schimbarea de frecventa este adusa de schimbarea spotului. S-a trecut de la spotul Europe B pe Europa A, unde se bucura de o acoperire mai mare. Cred ca asta este motivul schimbarii.

Anonim

Vechea frecventa nu va mai fi utilizata de TVR decat maxim pana la jumatatea lui ianuarie 2017.

Unknown

Imi dai si mie o informatie am un receiver opticum 8000 ptr.satelit e bn ptr.programe tv fta si decriptarea canalelor codate?

Anonim

semnalul vchi e mai de calitate după propriul experiment căci la ploae vechea frecventă mergea perfect ce-a nouă cu blocaje chiar dacă apare mai mult semnal nu e puternic .

Anonim

Are cititor de card CONAX, deci e compatibil cu carduri Conax ( dar nu stiu ce versiune, probabil nu una noua ) si cu siguranta il poti folosi pentru receptie FTA ( dar nu pentru aceste canale TVR, deoarece acestea sunt in DVB-S2 MPEG4, iar receiverul tau stie doar DVB-S si MPEG2.

http://receiver.dreamboxfile.com/opticum/opticum-8000-2cicx/

In concluzie, e un receiver FTA model vechi, pe care il poti folosi pentru a receptiona canale digitale transmise doar in DVB-S MPEG2.

Anonim

Merg foarte prost pe noua frecvență față de cea veche.

Anonim

La mine merge perfect, fara nicio eroare, cu antena de 90 cm.

Anonim

Merge la fel de bine si pe noua frecventa !

Anonim

Barbate daca ,dizavarul tau nu e HD nu ai sanse sa vezi Tv-reurile plus celalante canale care sint DVB-S2 MPEG2,deci înteleg ca e model mai vechi si în cazul asta nu poti vedea ?

Anonim

Frecventa nouă mai slabă cea veche semnal bun

Anonim

semnal varzaaaaaaa!!!! ofsset 1,20cm,receptioney cele mai slabe iar astea merg pe un semnal bun SACADAT!

Anonim

... sau ai tu LNB-ul orientat incorect sau de slaba calitate, la mine se receptioneaza perfect cu antena de 0,8 m.

mihaita

ce pot face cu un tv adus din state de ultima generatie sa zic asa care nu este sistem pal ci doar ntsc si atsc . il pot folosi in romania fara vreun fel de decodor sau convertor?

bobo

orice STB cu HDMI

Anonim

Sa nu uitam ca frecventa noua e inca in teste. Asa ca e posibil sa mai apara diverse probleme la receprie. Acei care receptioneaza programele pe noua frecventa, trebuie sa fie constienti de acest lucru.

Vali

Au iesit de pe frecventa noua. Au ramas pe cea veche

Anonim

tvr-urile de la eutelsat 16°e 1, 2 si tvr hd stie cineva de ce sunt free? oare asa vor ramane mereu?

Anonim

Fac ei schimbări sau teste.. nu vor fi necodate toate definitv, deoarece unele transmit filme și emisiuni ori competiții sportive pentru care se cumpără drepturi de difuzare doar pentru România, nu și pentru toată Europa, asa cum acoperă cu semnal acest satelit.

Anonim

vreau sa atrag atentia pt cei care au schimbat fregventele tv vor avea probleme desi nu ma pricep in domeniu dar din ce stiu eu cei care au analog in special vor fi afectati atit vinzatorii de componete tv cit si clientii vor avea de suferit din cauza ca sa trecut pe digital plus afecteaza alte fregvente radio care se suprapun sau anumite retele de telefonie deja oamenii stiu ca mai sint caderi din cind in cind din cauza fregventelor.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile