luni, 9 ianuarie 2017

Stick USB în loc de CAM CI+: Nagra TVkey

Nagra, un cunoscut furnizor de tehnologie pentru securitate in televiziune, in colaborare cu Samsung, va licenția Nagra TVkey, un stick USB care a fost inițial anuntat in toamna trecută si care poate inlocui inclusiv CAM-uri ( module de acces conditionat ).

Stickul TVkey ( un dispozitiv USB 3.0 cu chipset securizat ) a fost dezvoltat de Nagra ca o modalitate rentabilă de a oferi protecție pentru conținutul difuzat prin intermediul serviciilor de televiziune 4K UHD, îndeplinind cerințele de securitate a conținutului ce sunt solicitate de studiourile de la Hollywood.

TVkey permite consumatorilor să se aboneze la servicii de televiziune cu plată direct de pe unele noi modele de televizoare Samsung, care îndeplinesc cerințele MovieLabs pentru protecția conținutului.

Telespectatorii se pot abona la un pachet de televiziune cu plată printr-un simplu proces de înregistrare, fie prin intermediul unei aplicații tv, fie printr-un portal web sau chiar prin call center, nefiind necesar niciun receptor suplimentar.

Simon Trudelle, director de marketing la Nagra, a explicat că stickul ar putea fi utilizat de asemenea de către furnizorii de televiziune cu plată pentru a oferi teste gratuite catre abonați, fără necesitatea de a furniza un set-top box sau CAM CI+. Asadar, dispozitivul ar putea sa fie de asemenea utilizat in locul modulelor de acces conditionat CI +.

"Ne așteptăm ca tehnologia să fie utilizată inclusiv pentru pachete flexibile. Aceasta ar putea include chiar si un abonament doar pentru un week-end sau chiar o zi, la conținut premium sau alte pachete si chiar pentru teste pentru un public nou, care nu doreste să se aboneze la un serviciu cu contract fără a testa serviciul respectiv. Aceasta este urmatoarea generatie CI+ in multe moduri", a mai spus Trudelle, care consideră că vor exista de asemenea implementări hibride pentru protectia continutului premium și la cerere.

Nagra și Samsung speră sa ofere tehnologia Nagra TVkey si altor producători, iar utilizarea pe scară mai largă ar putea da naștere la un nou standard, care ar putea înlocui tehnologia CI +.


12 comentarii despre subiectul „Stick USB în loc de CAM CI+: Nagra TVkey”:
Anonim

Interesant, dar ce fac cei care nu detin tv-uri Samsung ?

Anonim

Aceia folosesc tot CAM CI+, pana cand producatorul marcii de televizoare preferate, alta decat Samsung, va implementa aceasta tehnologie. E un avantaj pentru cei cu Samsung, nu un dezavantaj pentru proprietarii televizoarelor fabricate de alti producatori. Oricum, pana va implementa vreun operator tv cablu sau satelit din Romania o astfel de tehnologie, peste 5-10 ani, toate televizoarele vor fi deja compatibile cu decodarea prin "stick" de la Nagra, daca se standardizeaza la un moment dat.

Anonim

EH .. e un smartcard ambalat in stick . 4 contacte de aces alimentat + , - , Data+ si data-. in sufletul lui are procesorul , clock-ul si o memorie .

Anonim

Off topic: Astăzi, postul de radio: Radio 21 s-a redenumit în Virgin Radio

Giony

Când va apărea acest styk ? Vor avea acces la el telespectatori din tarile europene sau România mai la coada

Giony

Cand apare pe "piata"?

Anonim

Pe piata va apare in viitorul apropiat, poate chiar din acest an, dar nu in Romania.
In Romania apare probabil peste 5-10 ani, daca va avea succes in alte tari.

Anonim

Mai băieții,nu a avut upc-lu stick?Ați uitat...

Anonim

A avut UPC stick Nagra TVkey ? :) Faci confuzie mare.

DTH Fan

Se pare ca implementarea acestei tehnologii e mai aproape decat credeam.

Clientii din Germania care cumpara un televizor Samsung SUHD KU6079 intre 1 februarie si 16 aprilie 2017 vor primi gratuit si acest Nagra TVkey, plus vizionare gratuita 6 luni la DTH-ul german HD +.

Clienții care au cumpărat un televizor Samsung KU6079 înainte de perioada promotiei pot comanda acest Nagra TVkey incepand 7 februarie 2017, la prețul de 79 de euro.

Giony

Pot sa-l comand si eu ? Si daca da ,unde ? Detin un Samsung SUHD 48 JS 8500 .

Anonim

E doar pentru Samsung SUHD KU6079.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile