marți, 14 februarie 2017

Două noi multiplexuri locale de televiziune digitală terestră, adjudecate pentru Iași și Timișoara

ANCOM a organizat a patra licitatie in care au fost puse la dispozitie 2 multiplexuri nationale de televiziune digitala terestra, 26 regionale si 18 locale.

ANCOM a anuntat că M PLUS INVESTMENTS S.R.L și-a adjudecat un multiplex local pentru Iași ( canalul 48), iar NOVA MEDIA S.R.L unul local pentru Timisoara ( pe canalul 40 sau 46 ). Luni vor fi anuntate rezultatele finale, inclusiv taxele de licență ( care probabil vor cuprinse intre 1.000 si 10.000 euro ).

Deoarece in Timisoara există doua multiplexuri locale ce pot sa fie alocate ( pe canalele 40 si 46 ), pe 16 februarie 2017 se va organiza o runda de alocare in care candidatul, contra unei taxe suplimentare, poate sa isi aleaga pozitionarea preferata in spectru a multiplexului câștigat.

Cele doua companii sunt obligate sa porneasca 1 emitator fiecare in termen de 1 an de la obținerea licenței pentru multiplexurile locale.

Până in acest moment, in cele trei licitatii anterioare, sunt alocate 3 multiplexuri regionale in banda UHF catre Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A.( dintre care unul este "free to air") si 12 multiplexuri regionale, precum si un multiplex local.

UPDATE 21 februarie 2017: Licitatia a fost finalizata, cei doi castigatori vor plati fiecare câte 8000 euro in termen de 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor. Multiplexurile sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani.


15 comentarii despre subiectul „Două noi multiplexuri locale de televiziune digitală terestră, adjudecate pentru Iași și Timișoara”:
Anonim

in braila cu aceste multiplexe ce posturi se poate receptiona

Anonim

Pai daca sunt multiplexe locale din Iasi si Timisoara, cum sa le receptionezi in Braila ??

Anonim

ce posturi tv pot viziona in regiunea olimp mangalia

Anonim

in zona braila nu exzista un asemenea multiplex

Anonim

Deocamdata, in Olimp Mangalia poti probabil receptiona in DVB-T2 doar canalele TVR, inclusiv TVR HD si regionalele.

Unknown

Exista undeva o lista cu ce posturi se pot receptiona in acest moment , cu antena de camera , in diferite regiunu ale tarii ? Stie cineva asa ceva ?

Laurentiu

In acest moment se receptioneaza doar TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara), in mare parte din teritoriul Romaniei. Gasesti AICI ( click ) toate informatiile care te intereseaza, zeci de articole si stiri pe această temă a receptiei DVB-T2.

Bodo

Daca s-ar transmite in DVB-T2 posturi de genu Protv..antene... prima..kanald...sau sa apara pachete cu plata de programe straine cu documentare, sport, filme, muzica, desene animate ar fi ceva.... Daca transmit doar televiziuni locale... este pierdere de timp si bani.... la fel ca-n cazul tvr-ului. La ce audienta avea tvrul mergea bine si-n analogic

Anonim

In Bucuresti, în sectorul 4, semnalul DVB-T2 este sub orice critica! Este instabil si rar daca poti vedea 10 minute de emisie fara blocare. Atat nivelul, cat si calitatea sunt oscilante sau dispar pur si simplu, iar imaginea devine poza. Am sunat de cateva ori la Radiocom si mereu aceleasi promisiuni ca fac si dreg, dar de fapt nu fac nimic. Nimeni nu face nimic sa se poata vedea TVR, chiar si asa cu emisiunile lor? Oare pana cand va mai fi asa? Trebuie sa ramanem tot la televiziunea prin cablu? Romania anului 2017... Ce ar fi de facut?

Bodo

...ce ar mai fi de facut?.. sa ne mutam in alta tara civilizata unde echipamentele DVB-T2 sunt NOI nu vechituri analogice modificate in digital cum sunt in Romania ;)

Anonim

Aceasta info a CNA nu s/ar putea publica in sectiunea dvb-t2? Comunicat referitor la acordarea prin concurs a licenţelor audiovizuale digitale http://cna.ro/Comunicat-referitor-la-acordarea.html

Anonim

Pentru redactia HD satelit. In acest moment sunt teste pe Multiplex Regional DVB-T2. Iasi Ch 36, se poate viziona canalul TV Tele Moldova.Va multumesc.

Unknown
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
radu.ionut.boss

In Bucuresti sunt nu mai Tvr 1, Tvr 2, Tvr 3, Tvr HD, Si Tvr regionale, pe cand alte canale?

Unknown

Sunt din județul Dâmbovița și am o antena terestră cu care recepționez programele tvr. De curând am descoperit ceva. Dacă întorc antena cu fața spre Bulgări prind multe programe Bulgărești.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile