miercuri, 29 martie 2017

Proiectoarele din cinematografe vor fi înlocuite cu uriașe ecrane HDR 4K LED?

Samsung a prezentat un ecran 4K HDR cu diagonala de peste 10 metri, disponibil în special pentru a înlocui proiectoarele în cinematografe. Ecranul Samsung Cinema este iluminat din spate cu LED-uri, astfel încât nu are nevoie de proiecție frontală.

Prin urmare, este capabil să ofere o mai mare luminozitate și imagini mai bune în cinematografe. Compania pretinde că ecranul furnizează o luminozitate maximă de 10 ori mai mare decât proiecția cinematografică convențională (146fL comparativ cu 14fL).

Tehnologia HDR va asigura de asemenea un contrast mai bun decât cel oferit de multe proiectoare actuale. Chiar dacă ecranul este deocamdată în curs de certificare DCI ( a finalizat doar testul de conformitate de la Universitatea Keio din Tokyo), compania precizează că ecranul "Samsung Cinema Screen" depășește specificațiile stabilite de Digital Cinema Initiative, un parteneriat dintre cele mai importante studiouri de film, care asigură o calitate similară a imaginii în cinematografe la nivel internațional.

Ecranul Cinema a fost prezentat în timpul conferinței CinemaCon 2017 din Las Vegas, fiind completat de sunet oferit de Harman Professional Solutions ( Samsung a achiziționat recent grupul Harman pentru a extinde afacerile sale din lumea tehnologiei).

„Pe măsură ce crește popularitatea sistemelor avansate de divertisment la domiciliu și a platformelor de streaming, cinematografele trebuie să se repoziționeze și să devină o destinație pentru o experiență de vizionare incomparabilă, pe care consumatorii pur și simplu nu o pot găsi în altă parte“, a explicat Sang Kim, vice-președinte al Samsung Electronics America.

Majoritatea cinematografelor folosesc ecrane de 12-15 metri, altele de doar 10 metri sau chiar mai mici, iar unele au ecrane mai mari, de 18-20 metri. Așadar, doar o parte din cinematografe sunt vizate de noul ecran propus de Samsung, dacă 10 metri este limita maximă a acestuia. Este de asemenea posibil ca 10 metri să fie dimensiunea minimă care oferă o rezoluție 4K. Totuși, din singura imagine prezentată pentru presă, ecranul pare modular, deci teoretic ar putea să fie disponibil si la o dimensiune totală a diagonalei mai mare de 10 metri.


4 comentarii despre subiectul „Proiectoarele din cinematografe vor fi înlocuite cu uriașe ecrane HDR 4K LED?”:
Anonim

tehnologia avanseza pacat ca numarul cinematografelor sant prea putine in tara

Anonim

e foarte important daca se obtine o imbinare perfecta a modulelor, incat cinefilul sa nu observe deloc ca sunt mai multe mici ecrane alaturate

Anonim

Probabil sunt foarte bine construite, se va observa doar de la maxim 1 metru distanta imbinarea si privita cu mare atentie, dar nu de la distanta mai mare. Am vazut un ecran modular la un studio si cu greu se distingea imbinarea de la 1 metru distanta. De la 2-3 metri parea 100% dintr-o singura bucata. Mai important e sa fie perfect calibrate, sa nu se vada unul mai luminos si altul mai intunecat, sau cu culori diferite, dar daca indeplinesc ceritificarile institutiilor care se ocupa de omologari, cu siguranta ca vor fi ok.

Anonim

In general cinematografele din Romania au proiectoare 2K, cu siguranta ca un ecran 4K de acest tip se va vedea mai bine decat majoritatea proiectiilor din salile romanesti, dar probabil mai avem de asteptat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile