joi, 27 aprilie 2017

Serialul "Exonerat" și mini-seria "Stâlpii pământului", din luna mai la FilmBox

„Exonerat” ( cel mai de succes serial dramatic norvegian ) și „Stâlpii pământului” ( mini-serie de 3 ori nominalizată la Globul de aur, cu Ian McShane și Donald Sutherland ) sunt cele două premiere care vor încânta telespectatorii FilmBox în prima săptămâna a lunii mai, anunță televiziunea într-un comunicat remis către HD Satelit.

„Exonerat”, serialul în 10 părți care începe la FilmBox Premium, a fost considerat revelația anului 2015, în Norvegia. Primul episod a avut o audiență record de 660.000 de telespectatori, o cifră impresionantă raportată la populația totală a țării care numără numai 5 milioane de locuitori. Firul acțiunii îl urmărește pe Aksel Borgen, interpretat de Nicolai Cleve Broch, un om de afaceri care, după ce a petrecut 20 de ani construindu-și o carieră de succes în Asia, este nevoit să se întoarcă acasă, în orașul său natal, pentru a salva de la faliment cea mai mare companie locală. Dar, odată cu reîntoarcerea, apar și amintirile de acum 20 de ani când Aksel a fost judecat. Deși achitat, mulți locuitori încă îl consideră vinovat.

Deși la prima vedere, ar putea părea un serial polițist, fiind bazat pe un caz real, creatorul „Exonerat”, Siv Rajendram Eliassen, a declarat: „Am vrut să pun accent mai ales pe latura psihologică a personajelor. Nu m-a interesat atât de mult să aflu cine este vinovat, ci să scot în evidență lupta lui Aksel de a fi acceptat din nou de societate”. O poveste captivantă, filmată în unele dintre cele mai frumoase regiuni din Norvegia, „Exonerat” va fi difuzat, începând cu 2 mai, în fiecare marți, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium.

Cea de-a doua premieră a săptămânii este „Stâlpii pământului”, un serial istoric, nominalizat de 3 ori la Globul de Aur, despre Anglia secolului al XII-lea și sângeroasa luptă pentru putere care a avut loc în acea perioadă. Bazat pe romanul cu același nume al lui Ken Follett, premiera de la FilmBox Extra HD are o distribuție celebră, care îi include pe Matthew Macfadyen (Pride and Prejudice, Robin Hood) și Donald Sutherland (M*A*S*H*, Ordinary People), dar și pe Ian McShane (Deadwood).

Ian McShane, a cărui prestație în rolul arhidiaconului Waleran Bigod i-a adus acestuia nominalizarea la Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o mini-serie, a declarat despre „Stâlpii pământului”: „Succesul serialului este garantat. Este o carte atât de iubită, un bestseller, plus ca există și câteva scene mai fierbinți care fac acțiunea încă și mai interesantă”. Primul episod va fi difuzat pe FilmBox Extra HD, sâmbătă, 6 mai, de la ora 22:00.

DESPRE FILMBOX – Pachetul FilmBox, care include FilmBox Premium, alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, aduce filme noi, la scurt timp de la lansare – fie că sunt blockbustere de la Hollywood, fie că vorbim despre comori ale cinematografiei europene sau serii TV cu bugete mari și distribuții pe măsură.


Un comentariu despre subiectul „Serialul "Exonerat" și mini-seria "Stâlpii pământului", din luna mai la FilmBox”:
Andra Niculae

Am mai văzut mai multe filme norvegiene, sunt realizate inteligent, sunt altceva, așa că eu aștept cu plăcere serialul Exonerat pe Filmbox.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile